[GA4 Migration] Fem metoder til effektivitetsforøgelse i GA4

Når du har konfigureret GA4-dataindsamling for dine websites og apps, er der endnu et par ting, du bør gøre, for at få mere præcise og nyttige data.

Hvad angår den grundlæggende konfiguration, kan du følge den fremgangsmåde, der er beskrevet under Skift til GA4.

I denne artikel kan du læse om fem forskellige metoder til at få mere nyttige GA4-data, hvis du har en mere avanceret implementering.

1. Konfigurer din GA4-ejendom korrekt

Du kan bruge værktøjet Konfigurationsassistent på Google Analytics 4-ejendommen til at oprette en ny GA4-ejendom, hvor der indsamles data sideløbende med dataindsamlingen på din allerede oprettede UA-ejendom, uden at der foretages ændringer på UA-ejendommen. Du kan få adgang til begge ejendomme via ejendomsvælgeren eller siden Administrator.

2. Konfigurer dataindsamlingen optimalt.

Sørg for, at det er de data, der er mest relevante i forhold til dine forretningsmål, der indsamles, da det gør det nemmere at finde den indsigt, du har brug for. Dette omfatter konfiguration af datastrømme og hændelser samt dimensioner og metrics. Det er også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan den nye datamodel fungerer, og hvordan den adskiller sig fra den, der bruges i Universal Analytics.

• Du kan konfigurere konverteringer for at måle og analysere de brugerhandlinger, der er vigtigst i forhold til din virksomhed.
  • Du kan aktivere signaler såsom rapportering på tværs af enheder, remarketing på tværs af enheder og eksport af konverteringer på tværs af enheder til Google Ads.
  • Du kan tilknytte Search Console for at få lettere ved at analysere og ordne søgeresultater for dit website i Analytics.

3. Brug tilpassede dimensioner og metrics.

Tilpassede dimensioner og metrics giver dig mulighed for at få rapporter med oplysninger om brugerne og om, hvordan de interagerer med dit website eller din app. Det kan være nyttigt, hvis de data, du vil analysere, ikke er tilgængelige via de foruddefinerede dimensioner og metrics.

Her er nogle af de dimensioner og metrics, du kan overveje at bruge:

• Brugerbaserede tilpassede dimensioner med henblik på analyse af en attribut vedrørende brugerne på dit website eller i din app.
  • Hændelsesbaserede tilpassede dimensioner med henblik på analyse af en attribut vedrørende en hændelse, f.eks. hændelsens værdi, eller om den relevante handling blev fuldført.
  • Varebaserede tilpassede dimensioner med henblik på analyse af en attribut vedrørende et produkt eller en tjeneste, der sælges i din netbutik. Du kan f.eks. vælge at analysere et produkts farve, størrelse, bedømmelse eller status.
  • Tilpassede metrics med henblik på analyse af datapunkter ud fra en hændelsesparameter. Du kan f.eks. vælge at analysere en transaktions værdi ud fra en hændelsesparameter.
  • Få flere oplysninger om uoverensstemmelser med hensyn til metrics i henholdsvis Google Analytics 4 (GA4) og Universal Analytics (UA).

4. Forlæng dataopbevaringsperioden

Du kan definere, hvor lang tid der skal gå, inden de data på brugerniveau og hændelsesniveau, der gemmes på Google Analytics-serverne, automatisk bliver slettet. Det kan du gøre ved at angive en dataopbevaringsperiode eller ved at oprette en anmodning om sletning af data. Dataopbevaringsperioden kan indstilles til 14, 26, 38 eller 50 måneder eller til aldrig at udløbe. Via en anmodning om sletning af data er der mulighed for sletning af alle data i et felt inden for det angivne datointerval eller kun data, der matcher en bestemt nøgle.

5. Fjern uønskede henvisninger

Uønskede henvisninger kan forårsage misvisende data og gøre det vanskeligt at spore konverteringer. Ekskluderinger, der er angivet i UA, kan indvirke på tilskrivningen af konverteringer til Google Ads. Hvis disse ekskluderinger ikke er konfigureret korrekt i GA4, kan der være afvigelser med hensyn til den kredit, der tilskrives til Google Ads (eksempelvis foretages der ofte ekskluderinger for betalingsudbydere såsom PayPal i UA). Hvis henvisningsadresser er ekskluderet i UA, men ikke i GA4, kan GA4-konverteringer blive tilskrevet forkert i GA4, så der bliver tilskrevet færre konverteringer til Google-betalingskanalen end i UA. Henvisningsekskluderinger har betydning for, hvor stor konverteringskredit der eksporteres til Google Ads. Sørg for, at der er overensstemmelse mellem indstillingerne for henvisningsekskluderinger i UA og GA4, for at minimere antallet af forkerte tilskrivninger. Bemærk! Ekskludering af henvisninger medfører ingen ændring med hensyn til det samlede antal konverteringer, der registreres på Google Analytics-ejendommen. Det har kun betydning for, hvordan konverteringer tilskrives. Få flere oplysninger om henvisningsekskluderinger i UA.