[GA4 Migration] Sådan får du mere retvisende GA4-konverteringsdata

Google Analytics 4 (GA4) er den sidste nye version af Googles analysedataplatform, og den erstattede Universal Analytics (UA) den 1. juli 2023, hvor databehandlingen ophørte på almindelige Universal Analytics-ejendomme (for UA 360-ejendommes vedkommende er der først skæringsdato den 1. juli 2024). Det er meget vigtigt, at du migrerer din UA-ejendom til Google Analytics 4. Få oplysninger om, hvordan du kommer godt i gang.

Når du migrerer til GA4, kan du muligvis konstatere uoverensstemmelser i forhold til dine UA-konverteringsdata. I denne artikel kan du læse om de primære forskelle med hensyn til vigtige metrics i GA4 og UA og om årsagerne til disse konverteringsrelaterede uoverensstemmelser, og du får også tips til, hvordan du kan minimere dem.

Før du begynder

Hvis du endnu ikke har erstattet UA-konverteringer med GA4-konverteringer i Google Ads, kan du gøre det ved at følge nedenstående fremgangsmåde. Hvis du ikke opdaterer dine konverteringsindstillinger, kan det få konsekvenser for dine kampagner og deres effektivitet. For at lette overgangen anbefaler vi, at du gør følgende:

• Først skal du importere GA4-konverteringer i Google Ads. Hvis du stadig har aktive UA-konverteringer, der registreres hændelser for, skal du for at undgå dobbeltregistrering sikre dig, at de importerede GA4-konverteringer er markeret som "sekundære" konverteringshandlinger.
  • Derefter skal du sammenligne GA4-konverteringerne med de tilsvarende UA-konverteringer, de skal erstatte. Dette skal gøres i Google Analytics og Google Ads. Tjek, at antallet af GA4-konverteringer er så tæt som muligt på antallet af UA-konverteringer. Hvis der ikke længere registreres hændelser for UA-konverteringer, er du muligvis nødt til at se på de historiske data for at fuldføre dette trin.
  • Til sidst skal du angive GA4-konverteringerne som "primære" i Google Ads.

Kilder til uoverensstemmelser

Der er nogle vigtige forskelle mellem UA og GA4, som kan gøre det vanskeligt at sammenligne data og konverteringer. Her er hovedårsagerne til uoverensstemmelser:

• Grundlæggende forskelle mellem UA og GA4:

På GA4-ejendomme anvendes der en anden datamodel end på UA-ejendomme. I GA4 indsamles der hændelser i stedet for hits, og der bruges AI-baserede løsninger (f.eks. adfærds- og konverteringsmodellering) med henblik på understøttelse af nye privatlivssikrende teknologier. Disse løsninger giver dig et fuldstændigt billede af effektiviteten, uden at det går ud over privatlivsbeskyttelsen, men de er ikke tilgængelige på UA-ejendomme.

Få flere oplysninger om forskelle mellem UA og GA4.

• Forskelle med hensyn til konfiguration og indstillinger:

Forskelle med hensyn til tagdækning, betingelser for aktivering af tags, filtre og ekskludering af webadresseparametre i henholdsvis UA og GA4 er alle sammen faktorer, som kan indvirke på antallet af konverteringer.

Få oplysninger om, hvordan du løser problemet med forskelle med hensyn til konfiguration og indstillinger.

Næste trin

Når du har konfigureret dataindsamling for dine websites og apps, kan du gøre følgende: