Om varumärkesverifiering för företagsinformation

Viktigt! Observera att det inte är garanterat att alla tillgångar visas även om ditt konto är kvalificerat för företagsinformation. I sådana fall visas din annons med din visningsadress och en jordglobsikon som standard. Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar ditt Google Ads-konto för att se den senaste informationen.

Med företagsinformation kan du komplettera dina befintliga dator- och mobilanpassade textannonser med företagstillgångar som företagsnamn och företagslogotyp. Tillgångarna kan hjälpa annonsörer att nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att utnyttja varumärkets kommersiella värde. Läs mer om företagsinformation.

Med varumärkesverifiering kan du verifiera företagsnamn och företagslogotyper som avvisades vid granskning och välja att visa dessa verifierade tillgångar i din företagsinformation.

Varumärkesverifiering för företagsinformation

Varumärkesverifiering kan användas med alla företagsinformationstillgångar som har avvisats på grund av att företagsnamnet inte är relevant eller företagslogotypen inte är relevant. Tillgången måste ha skapats innan det går att verifiera den. Läs mer om hur du skapar företagsinformationstillgångar.

Obs! För att slutföra varumärkesverifiering för dina tillgångar måste du genomgå verifieringsprogrammet för annonsörer, vilket du kan göra på sidan Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto.

Anvisningar för varumärkesverifiering

1. Håll muspekaren över en företagsinformationstillgång som har avvisats på grund av att företagets namn eller logotyp inte är relevant.
  2. Klicka på Åtgärda.
  3. Klicka på Verifiera och ange tillgångens varumärkesregistreringsnummer och registreringsland.
  4. Klicka på Skicka.

När tillgången har verifierats kan den automatiskt visas i annonser. Om verifieringen av en tillgång avvisas får du en avisering i ditt Google Ads-konto med information om orsaken till avvisningen. Du kan skicka in tillgången för verifiering igen.

Krav för varumärkesverifiering

För att en tillgång ska kunna verifieras måste den uppfylla följande fyra krav:

1. Företagsinformationstillgången måste utgöra ett registrerat varumärke i minst ett land.
  2. Varumärket måste vara aktivt registrerat.
  3. Det registrerade varumärket måste innehålla eller korrekt representera företagsinformationstillgången.
  4. Namnet på varumärkets ägare måste vara identiskt med det juridiska namn som skickades in via annonsörsverifiering. Alternativt måste det finnas en moder-/dotterbolagsrelation till den juridiska person som skickades in via annonsörsverifiering och som kan bekräftas via Dun & Bradstreet eller andra offentligt tillgängliga resurser. Om du redan har slutfört annonsörsverifiering men behöver göra ändringar i din verifierade identitet kan du kontakta Google Ads-supporten.