[GA4-migrering] Sådan påvirker automatisk migrerede målgrupper dine kampagner

Universal Analytics (UA) er blevet erstattet af Google Analytics 4 (GA4). Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Det er vigtigt, at du migrerer din Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

Fra den 1. juli 2023 bliver der ikke længere tilføjet brugere på de målgruppesegmenter, der tidligere er blevet oprettet med en Universal Analytics-standardejendom (UA-ejendom). UA-ejendomme fortsatte med at behandle nye hits indtil den 1. juli 2023. Det er vigtigt, at du skifter til GA4 nu, så der er tilstrækkelig tid til at indsamle brugere til GA4-målgrupper, da der ikke længere bliver behandlet nye hits på UA-ejendommen. Sådan påvirker automatisk oprettede GA4-ejendomme din Google Ads-konto

Deadlinen for migrering til Google Analytics 4 er overskredet. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

Hvad bliver ændret?

• Du kan ikke oprette nye målgrupper i Google Ads via en UA-ejendom. Opret en ny GA4-ejendom.
  • Du kan migrere din UA-målgruppe til et GA4-målgruppesegment. Du kan få flere oplysninger i guiden til målgruppemigrering.
  • For at lette overgangen bliver de af dine Google Ads-kampagner, der er målrettet mod en UA-målgruppe, migreret automatisk, så der i stedet målrettes mod et tilsvarende GA4-målgruppesegment. Du kan muligvis fravælge denne adfærd.

Fordele

Hvordan bliver dine GA4-baserede segmenter knyttet til kampagner ved brug af UA-målgrupper?

For at lette ændringerne har vi knyttet tilsvarende Google Analytics 4-målgruppesegmenter til kampagner og annoncegrupper, der i øjeblikket bruger UA-målgrupper.

• Fra og med maj 2023 konfigurerer GA4 Konfigurationsassistent en grundlæggende GA4-ejendom til alle, der stadig bruger Universal Analytics-målgrupper og ikke har fravalgt dette.
  • Den nye Google Analytics 4-ejendom vil blive knyttet til den samme Google Ads-konto som den tilsvarende UA-ejendom. Nye målgrupper eksporteres automatisk fra GA4 til Google Ads.
  • De tilsvarende GA4-baserede segmenter er blevet føjet til respektive kampagner/annoncegrupper, som bruger UA-målgrupper. Du kan muligvis fravælge denne adfærd.
  • Hvis du vil fravælge dette, skal du tilføje individuelle Google Ads-konto-id'er i formularen. Hvis du tilføjer et Google Ads-managerkonto-id, medfører det ikke, at individuelle Google Ads-konti fravælges
  • Bemærk, at Ikke alle målgruppetyper konfigureres automatisk. Vi anbefaler stadig manuel migrering som den bedste metode til at flytte dine kampagner fra UA- til GA4-målgrupper. Få flere oplysninger i [UA -> GA4] Migreringsguiden for målgrupper.

Hvordan kan jeg se, om jeg i øjeblikket bruger Universal Analytics eller Google Analytics 4?

Hvis du i øjeblikket bruger Universal Analytics, vises der en blå notifikation med teksten "Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet nye data på almindelige Universal Analytics-ejendomme" øverst på din Google Analytics-konto. Bemærk! Hvis du har lukket denne notifikation tidligere, bliver den muligvis ikke vist længere.

Du kan også se det ud fra dit ejendoms-id:

• Universal Analytics-ejendoms-id'er starter med UA og slutter med et tal (UA-XXXXXXXXX-1).

• Google Analytics 4-ejendoms-id'er indeholder kun tal (XXXXXXXXX).