[GA4-migrering] Optimale løsninger til at mindske udsving i effektiviteten på grund af ændringer af indstillingerne for vigtige hændelser

Universal Analytics (UA) er blevet erstattet af Google Analytics 4 (GA4). Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Det er vigtigt, at du migrerer din Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4. Se, hvordan du skifter til Google Analytics 4

Som et af de sidste trin i processen til migrering fra Universal Analytics-ejendomme til Google Analytics 4-ejendomme skal du erstatte dine Universal Analytics-konverteringshandlinger med vigtige hændelser i Google Analytics 4. Få flere oplysninger om, hvordan du manuelt skifter til vigtige hændelser i Google Analytics 4

Du kan muligvis konstatere uoverensstemmelser i metrics for vigtige hændelser, da vigtige hændelser måles forskelligt i henholdsvis Universal Analytics og Google Analytics 4. Få flere oplysninger om, hvordan du får mere retvisende GA4-data om vigtige hændelser. Efter migreringen af dine ejendomme kan der være kortvarige udsving for kampagneeffektivitet og kampagneudgifter, i takt med at Googles budgivningsmodeller justeres i henhold til de nye vigtige hændelser.

I denne artikel får du oplysninger om nogle af disse udsving i effektiviteten og om metoder til at mindske udsving. Du kan også få flere oplysninger om mulige årsager til forskelle i vigtige hændelser i GA4 og UA og om, hvordan du løser problemet med uoverensstemmelser i vigtige hændelser.

Mulige årsager til udsving i effektiviteten

Efter migreringen kan du forvente udsving i et par cyklusser for vigtige hændelser, mens din budstrategi justeres i henhold til de nye konverteringshandlinger (især hvis den nye konverteringshændelse har en anden volumen for vigtige hændelser eller en anden profil vedrørende forsinkelse for vigtige hændelser).

I følgende tilfælde kan du muligvis konstatere udsving i effektiviteten i Google Ads:

• Hvis der er forskel på, hvor mange konverteringer dine kampagner er optimeret til
  • Hvis du har ændret dine kontoindstillinger for nylig
  • Hvis du har angivet budgivningsoplysninger uden at tage højde for historiske data (eller lignende)
  • Hvis du har skiftet konverteringsmål (f.eks. fra "Booking" til "Køb")

Sådan mindsker du udsving i effektiviteten

For at minimere udsving kan du foretage nedenstående justeringer af dine strategier under overgangen til nye vigtige hændelser.

Juster dine budgetter

Du bør justere dit annonceringsbudget, hvis det begrænser forbruget (hvis budgettet er lavere end dit faktiske gennemsnitlige daglige forbrug).

Brug følgende retningslinjer, hvis du er i tvivl om, hvordan du finder frem til dit målforbrug:

• Budgettet bør ikke være større end det gennemsnitlige beløb, du er villig til at bruge pr. dag (uden hensyntagen til CPA eller ROAS). Det er vigtigt, for forbruget kan være op til dobbelt så stort som dit daglige budget.
  • Hvis du ikke har det godt med at bruge op til dobbelt så meget som dit daglige budget, bør du reducere budgettet, så det matcher dit gennemsnitlige daglige forbrug inden for de seneste 7 dage + 30 %, før vigtige hændelser migreres.
Det gør ikke noget, hvis dit budget er begrænset midlertidigt, når du migrerer dine Smart Bidding-kampagner, for du kan forhøje budgettet efter overgangsperioden.

Juster dine mål

Ud over budgettet kan du også justere dit annonceringsmål i henhold til dine nye indstillinger for vigtige hændelser. Det kan du gøre ved at holde øje med effektiviteten og justere målet gradvist. Måljusteringer er med til at sikre en problemfri overgang fra ét mål til et andet, da gamle data for vigtige hændelser går tabt.

Generelt set bør du justere dine mål i henhold til en eventuel stigning i eller et eventuelt fald i antallet af vigtige hændelser. Når du har justeret dine mål, skal du blive ved med at evaluere effektiviteten efter den indledende indlæringsfase og derefter justere målene igen, så de stemmer overens med dine forretningsmål.

Har du brug for hjælp?

Deltag i samtalen i Google Ads-forummet