Yritystiedot

Yritystietojen avulla voit täydentää tietokone- ja mobiilitekstimainoksiasi yrityselementeillä, kuten yrityksen nimellä ja logolla. Näin voit hyödyntää brändipääomaasi ja tavoittaa paremmin nykyiset ja uudet asiakkaat.

Esimerkki tietokoneella näkyvästä Google-hakumainoksesta haulla "hotellit Havaijilla".

Esimerkki Google-hakumainoksesta haulla "hotellit Havaijilla"

Sisällys:

Vaatimukset

Jos haluat käyttää näitä elementtejä tekstimainoksissa, tilisi on läpäistävä mainostajantodennusmenettely. Näin aloitat todennuksen:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse avattavasta valikosta Mainostajantodennus.
  3. Klikkaa Aloita ja seuraa ohjeita.

Lue lisää yritystietoja koskevista vaatimuksista.

Tärkeää: Huomaa, että yritystietoelementit eivät välttämättä näy, vaikka tili olisi läpäissyt mainostajantodennuksen. Käytännössä niitä voi näkyä joissakin mainoksissa, mutta välttämättä niitä ei näy ollenkaan. Yleisesti ottaen tällaisen tarkoituksena on käyttäjien suojaaminen. Yritystietoelementtien näyttötilaa ei voi muuttaa, mutta Google tarkistaa ja päivittää mainostajien kelpoisuuden automaattisesti. Käy siis tarkistamassa Google Ads ‐tililtä säännöllisesti, onko näistä elementeistä alkanut tulla enemmän impressioita.

Yritystietoelementtien luominen

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Dynaamiset yritystietoelementit

Google Ads auttaa sinua pääsemään alkuun indeksoimalla sivustosi ja luomalla sinulle dynaamisesti yrityksen nimen ja logon. Löydät nämä elementit Google Ads ‑tilisi Elementit-välilehdeltä ja voit halutessasi poistaa ne. Voit myös lisätä omat elementtisi (yrityksen nimen ja logon) seuraamalla alla olevia ohjeita. Jos Google Ads ei pysty indeksoimaan sivustoasi ja löytämään sieltä sopivia elementtejä TAI jos kelpoisuusehdot eivät tällä hetkellä täyty kohdallasi, mainoksissasi käytetään näkyvää URL-osoitetta ja paikkamerkkilogoa.

Yritystietoelementit

Voit lisätä yritystietoelementtejä sekä tili- että kampanjatasolla.

• Voit ladata yhden yrityksen nimen ja yhden yrityslogon tilitasolla.
  • Voit ladata kuhunkin kampanjaan yhden yrityksen nimen ja yhden logon. Samaa nimeä ja logoa voi käyttää useissa kampanjoissa.

Jos olet ladannut yritystietoelementtejä sekä kampanjatasolla että tilitasolla, kampanjatason elementit ohittavat aina tilitason elementit. Jos sinulla on kampanjatason yritystietoelementtejä Google Ads ‑tilillä ja haluat, että tilitason elementit näkyvät, poista kampanjatason elementit seuraavien ohjeiden mukaan.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat uutta Google Adsia, joka tulee kaikkien mainostajien saataville vuonna 2024. Jos käytät vielä Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Yrityksen nimen lataaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa + Yrityksen nimi.
  5. Valitse avattavasta "Lisää kohteeseen" ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä yrityksen nimen: Tili tai Kampanja.
  6. Lisää nimi sille varattuun kenttään.
  7. Klikkaa Käytä.

Yrityksen logon lataaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa + Yrityksen logo.
  5. Valitse avattavasta "Lisää kohteeseen" ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä yrityslogon: Tili tai Kampanja.
  6. Klikkaa näkyviin tulevasta valintaikkunasta Valitse ladattavat tiedostot.
  7. Lataa haluamasi tiedosto.
  8. Valitse kuvasuhde.
  9. Klikkaa oikeaa kuvasuhdepainiketta ikkunan alareunasta.
  10. Klikkaa Tallenna.
Järjestelmä tarkastaa lataamasi elementit kahden arkipäivän kuluessa. Mainoksesi näkyy myös tarkastuksen aikana, mutta se sisältää oletuksena näkyvän URL-osoitteen ja maapallokuvakkeen. Lue lisää mainosten tarkastusprosessista.

Elementtejä koskevat vaatimukset

Laadukkaan mainoskokemuksen varmistamiseksi yritystietoelementtien on oltava kaikkien Google Ads ‑käytäntöjen sekä tavaramerkki- ja tekijänoikeuskäytäntöjen mukaisia. Lisäksi niihin sovelletaan tiettyjä muotovaatimuksia.

Yritystietoja koskevat vaatimukset

Google Adsissa on useita yritystietoja (esim. yrityksen nimeä ja logoa) koskevia vaatimuksia, joiden avulla varmistetaan laadukas käyttökokemus kuluttajille.

Lue lisää yrityksen nimeä koskevista vaatimuksista.

Lue lisää yrityslogoa koskevista vaatimuksista.

Jos yrityksesi nimi ei vastaa mainostajantodennuksen yhteydessä todennettua verkkotunnusta tai virallista nimeä, elementtiä ei hyväksytä.

Voit tarkistaa mainostajantodennuksen yhteydessä todennetun virallisen nimen Google Ads ‐tililtäsi. Todennettu nimi näkyy Laskutus-osion Mainostajantodennus-sivulla.

Huom. Yrityksen nimen on oltava täsmälleen sama kuin mainostajantodennusmenettelyssä todennettu verkkotunnus tai virallinen nimi. Jos kuitenkin haluat käyttää jotakin toista yrityksen nimeä ja omistat kyseistä nimeä koskevan voimassa olevan tavaramerkkirekisteröinnin, voit tehdä brändin todennuksen yritystietoja varten. Tämä on mahdollista seuraavissa tilanteissa:
  • Yrityksen nimi edustaa mainostajan todennetun/virallisen verkkotunnuksen aliverkkotunnusta.
  • Omistat useisiin eri toimialoihin liittyviä yrityksen nimiä.

Yrityslogon on vastattava mainostettavaa yritystä ja mainostajantodennusmenettelyssä todennettua verkkotunnusta tai virallista nimeä. Jos kuitenkin haluat käyttää jotakin toista logoa ja omistat kyseistä logoa koskevan voimassa olevan tavaramerkkirekisteröinnin, voit tehdä brändin todennuksen yritystietoja varten. Tämä on mahdollista seuraavissa tilanteissa:

• Logo edustaa mainostajan todennetun/virallisen verkkotunnuksen aliverkkotunnusta.
  • Omistat useisiin eri toimialoihin liittyviä logoja.

Raportointi

Elementit-raportista näet yrityksen nimeä ja logoa koskevat tulokset, kuten klikkaus- ja impressiomäärät. Voit myös poistaa haluamasi elementit raportointitaulukosta.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat uutta Google Adsia, joka tulee kaikkien mainostajien saataville vuonna 2024. Jos käytät vielä Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Raporttien katseleminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta "Yrityksen nimi" tai "Yrityksen logo".
  6. Klikkaa vasemmalla olevasta paneelista Mainokset ja elementit.
Huom. Jos haluat poistaa yritystietoelementtejä, tee edellä olevat vaiheet 1–4 ja valitse sitten poistettavien elementtien ruudut. Klikkaa sinisestä palkista "Poista" ja valitse sitten "Vahvista".

Yritystietoelementtien poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Merkitse poistettavien elementtien ruudut.
  5. Klikkaa sinisestä palkista Poista ja valitse sitten Vahvista.

Parhaat käytännöt

• Luo tilirakenteesi mukaisia, yrityksellesi sopivia elementtejä

Lisäämäsi yrityksen nimen ja logon tulisi sopia kampanjan kaikkiin mainosryhmiin. Jos päätät linkittää saman elementin useisiin kampanjoihin, varmista, että se sopii jokaiseen niistä.

Huom. Jos elementti on liitetty useisiin kampanjoihin, yhdessä kampanjassa tehty tarkastuspäätös voi vaikuttaa elementin näkymiseen muissa kampanjoissa.

• Lisää samalle verkkotunnukselle yhdenmukaisia elementtejä

Parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi Google suosittelee, että yhdelle verkkotunnukselle lisätään kaikissa kampanjoissa ja kaikilla tileillä vain yksi yrityksen nimi ja logo. Jos Google havaitsee epäyhdenmukaisuuksia tilien välillä, yritystietoelementtisi voivat lakata näkymästä. Siinä tapauksessa mainoksesi näkyy edelleen, mutta nimen ja logon tilalla on näkyvä URL-osoite ja paikkamerkkilogo.

Usein kysyttyä

Mistä tiedän, voinko käyttää yritystietoelementtejä?

Jos olet läpäissyt mainostajantodennusmenettelyn, sinulla on automaattisesti oikeus käyttää yritystietoelementtejä. Voit tarkistaa asian seuraamalla edellä kohdassa "Yritystietoelementtien luominen" annettuja ohjeita. Jos olet läpäissyt todennusmenettelyn, näet mahdollisuuden ladata näitä elementtejä Google Adsiin.
Jos et ole vielä tehnyt todennusta, voit seurata yllä kohdassa "Vaatimukset" olevia ohjeita.

Mikä on mainostajantodennusmenettely?

Google haluaa tarjota käyttäjille turvallisen ja luotettavan mainosekosysteemin ja auttaa mainostajia pysymään muuttuvien säännösten tasalla. Mainostajien on siksi läpäistävä mainostajantodennusmenettely. Se sisältää useita vaiheita, jotka mainostajan tulee käydä läpi. Menettelyssä mainostajaa pyydetään lisäämään perustiedot yrityksestään ja henkilöllisyydestään. Lue lisää todennuksesta.

Miksi logoni paikalla näkyy maapallokuvake?

Jos et ole vielä läpäissyt mainostajantodennusta, mainoksissasi käytetään paikkamerkkilogoa ja näkyvää URL-osoitetta. Niitä ei voi poistaa käytöstä. Voit aloittaa mainostajantodennuksen seuraamalla yllä kohdassa "Vaatimukset" olevia ohjeita.

Olen läpäissyt mainostajantodennusmenettelyn. Miksi logoni paikalla näkyy maapallokuvake?

Yritystietoelementtien näkymistä ei voida taata, vaikka tili olisi läpäissyt mainostajantodennuksen ja täyttäisi yritystietojen käyttöä koskevat vaatimukset. Tällaisissa tapauksissa yritystietoelementtien näyttötilaa ei voi muuttaa. Suosittelemme tarkistamaan Google Ads ‐tililtä säännöllisesti, onko elementeille alkanut kertyä impressioita.

Miten voin estää dynaamisten yritystietoelementtien näkymisen?

Jos et halua mainoksiisi dynaamisia yritystietoelementtejä, voit ladata omat elementtisi, jotka ohittavat aina automaattisesti luodut dynaamiset elementit. Voit myös keskeyttää kaikki elementit, jolloin niiden tilalle tulee paikkamerkkilogo ja näkyvä URL-osoite.

Lakkaako mainokseni näkymästä, jos yrityksen nimi ja logo hylätään?

Ei, tämä ei johda mainoksen hylkäämiseen. Nimen ja logon saatavuus ei vaikuta mainoksen näkymiseen, koska siihen lisätään paikkamerkkilogo ja näkyvä URL-osoite, jos dynaamisia tai mainostajan lataamia elementtejä ei ole saatavilla.

Voiko orgaanisessa haussa ja Google-mainoksissa käyttää eri logoja?

Kyllä, tämä on mahdollista, koska mainostajat voivat ladata omia logojaan. Orgaanista hakua varten logot indeksoidaan eri ohjeiden mukaisesti. Lisäksi mainoksessa voi näkyä paikkamerkkilogo, jos yritystietoja koskevat vaatimukset eivät tällä hetkellä täyty.

Miten voin tarkistaa mainostajantodennuksen yhteydessä todennetun virallisen nimen?

Todennettu nimi näkyy Google Ads ‑tililläsi Mainostajantodennus-sivulla Laskutus‑kuvake.

Miten voin tarkistaa todennuksen tilan?

Voit tarkistaa todennuksen tilan suoraan Google Ads ‐tililtäsi klikkaamalla avattavaa Laskutus-valikkoa ja siirtymällä Mainostajantodennus-välilehdelle. Tilan päivittymiseen tilillä voi mennä 5–7 arkipäivää asiakirjojen lähettämisen jälkeen. Saat myös sähköposti-ilmoituksen siitä, onko todennus onnistunut vai tarvitaanko vielä lisätietoja.

Voinko ladata eri yritystietoelementtejä kampanja- ja tilitasolla?

Kyllä. Voit ladata eri yritystietoelementtejä kampanja- ja tilitasolla.