Over gekwalificeerde leads en geconverteerde leads

Google Ads heeft de conversiecategorie Geïmporteerde leads vervangen door 2 nieuwe doeltypen:

• Gekwalificeerde leads
  • Geconverteerde leads

U kunt meten en optimaliseren voor diepere lead-to-sale-trechtergebeurtenissen en de gebeurtenissen duidelijker taggen per fase van de trechter. Hierdoor krijgt Google Ads meer informatie om de prestaties van uw campagne op de juiste manier te optimaliseren en te verbeteren.

Een animatie die laat zien hoe u een gekwalificeerde lead of een geconverteerde lead kunt kiezen als offline conversiedoel in uw Google Ads-account.

Hoe het werkt

Met gekwalificeerde leads en geconverteerde leads kunt u met behulp van uw offline conversiegegevens nauwkeurig de meest veelbelovende door Google gegenereerde leads identificeren en stappen definiëren op basis van uw eigen leadconversieproces.

• Gekwalificeerde lead
    • Met een gekwalificeerde of 'geïnteresseerde' lead kunt u door Google gegenereerde leads bijhouden die ook offline gekwalificeerd zijn (buiten Google Ads) in uw CRM-systeem (systeem voor klantrelatiebeheer) of interne systeem voor het genereren van leads.
  • Geconverteerde lead
    • Met een geconverteerde of 'gesloten' lead kunt u door Google gegenereerde leads bijhouden die een gekozen stap in het leadconversieproces hebben afgerond. Dit is meestal offline (buiten Google Ads).
    • Deze stap kan worden bepaald als de afronding van een verkoop, een offline of online gesloten deal of een stap die u definieert als conversie.

Een trechterdiagram waarin door Google gegenereerde leads worden getoond op basis van uw offline Google Ads-conversiegegevens.

Uw geïmporteerde leadconversieacties updaten

Update de bestaande geïmporteerde leadconversieacties naar gekwalificeerde leads en geconverteerde leads als u dit nog niet heeft gedaan.

Google Ads biedt een standaardsuggestie op basis van de vorige conversiecategorie. Beoordeel elke suggestie zorgvuldig en pas deze desgewenst aan om ervoor te zorgen dat de juiste lead wordt geselecteerd.

Als u uw conversiedoelen updatet en het geüpdatete doel een standaard accountdoel is, is het beschikbaar voor alle campagnes die gebruikmaken van de standaarddoelen van het account. Als deze update in uw conversiedoelen van toepassing is op bepaalde campagnes, geven we een link naar een gefilterde lijst van de betreffende campagnes.

Opmerking: U moet uw bestaande geïmporteerde leadconversies updaten naar gekwalificeerde leads en geconverteerde leads. Vanaf juni 2022 worden uw bestaande geïmporteerde leadconversies automatisch geüpdatet naar geconverteerde leads.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op Nu updaten in de melding voor conversiecategorieën in het midden van de pagina.
  5. Bekijk de voorgestelde geüpdatete conversiecategorieën en klik op Updaten.

Een nieuwe gekwalificeerde lead of geconverteerde lead maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer op de pagina Conversies instellen om te meten de optie Andere bronnen.
  6. Selecteer Andere gegevensbronnen of CRM's.
  7. Kies of conversies moeten worden bijgehouden via klikken of gesprekken. Klik daarna op Doorgaan.
  8. Gebruik het dropdownmenu naast Conversiedoel en selecteer Gekwalificeerde lead of Geconverteerde lead.
  9. Klik op Updaten. Uw doelen voor uw conversieacties zijn geüpdatet.
Opmerking: Het standaarddoel is Geconverteerde lead als u conversies importeert vanuit Salesforce of CRM.