Din guide till Kundmatchning

När människor interagerar direkt med ditt företag online och offline kan du ta reda på mer om vilka de är och hur du kan tillgodose deras behov.

Den här informationen är särskilt värdefull eftersom den är unik för ditt företag och kommer direkt från dina kunder, i synnerhet om du aktiverar konverteringsbaserade kundlistor i kontoinställningarna. Kundmatchning är ett annonseringsverktyg som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din egen data.

Kundmatchning hjälper dig att nå dessa kunder, engagera dem på nytt och hitta nya liknande kunder på Sök, Shopping, Gmail, YouTube och i Display-nätverket.

Med Kundmatchning kan du nå anpassade segment av dina befintliga kunder och visa dem ett skräddarsytt budskap när det är som mest relevant för dem. Det gör du genom att ladda upp kunddata från första part, som vi sedan matchar med Google-användare.

Varför ska du använda Kundmatchning?

Med Kundmatchning kan du använda förstapartsdata för att dela den unika kunskap du har om dina kunder utöver insikterna från Google. Det kan hjälpa dig att fördjupa befintliga kundrelationer och skapa nya i alla Googles tjänster på ett integritetssäkert sätt. Det här blir allt viktigare i takt med att Google fasar ut cookiebaserad remarketing till följd av förändringar i fråga om integritet och webbläsarteknik och nya lagar.

Kundmatchning är en effektiv och skalbar lösning som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din förstapartsdata, samtidigt som du får de räckviddsfördelar du förväntar dig av Google.

Fördelar med Kundmatchning

Från och med andra kvartalet 2022 inkluderar kampanjer som använder Smart Bidding och optimerad inriktning automatiskt alla kundmatchningslistor i kontot för att förbättra ditt annonskampanjresultat och hjälpa dig att nå dina mål, till exempel konverteringar. Tidigare hade du bara dessa resultatfördelar om du tillämpade alla tillgängliga kundmatchningslistor manuellt i dina kampanjer. Om du inte vill att dina kundmatchningslistor automatiskt ska användas för att förbättra kampanjens resultat kan du göra något av följande:

• Välj bort automatiskt inkluderade kundmatchningslistor som är tillgängliga för ditt konto genom att följa de här stegen.
  • Ta bort specifika listor som du inte vill använda med Smart Bidding och optimerad inriktning från ditt konto.

Tänk på följande:

• Detta påverkar inte inriktningsinställningarna för din kampanj. Om du till exempel använder optimerad inriktning i din kampanj visas dina annonser för användare som är mer benägna att konvertera.
  • Även om dina kundmatchningslistor inte är relevanta för alla dina kampanjer lär sig Smart Bidding och optimerad inriktning automatiskt vilka kundmatchningslistor som är användbara för ditt kampanjresultat och optimerar löpande listtillämpningen i realtid.
  • Kundmatchningslistor används inte om du använder manuella budstrategier.
  • Automatisk inkludering av kundmatchningslistor som inte har tillämpats i Smart Bidding eller optimerad inriktning är tillgängligt för YouTube-kampanjer och YouTube-videoåtgärdskampanjer och blir snart tillgängligt för flödesannonser och sökannonser.
  • Skapa starkare relationer till dina kunder och värva nya.
    • Koppla befintliga kunder till en annan produkt eller tjänst som de gillar.
    • Hitta nya kunder som liknar dina bästa kunder.
    • Nå befintliga kunder med specialerbjudanden och specialbudskap.
    • Återengagera vilande kunder.
  • Använd en alternativ målgruppsstrategi som är lätt att skala upp.
    • I takt med att användningen av cookies fasas ut kan du precis som tidigare ta hjälp av kundmatchningslistor för att nå dina mest värdefulla användare. De är dessutom ett viktigt verktyg eftersom du kan hantera dina målgrupper utan att behöva förlita dig på traditionella taggbaserade webbplatsbesökare.
  • Utgör en viktig signal i Smart Bidding och optimerad inriktning.
    • Dina kundmatchningslistor används i Smart Bidding och optimerad inriktning för att ge dig bästa möjliga resultat.
    • Om du använder Smart Bidding eller optimerad inriktning och Kundmatchning kan du använda dina kundmatchningslistor för att förbättra resultatet av dina kampanjer. Kundlistor kommer inom kort att ingå automatiskt i Smart Bidding. Olika kampanjtyper börjar inkludera kundlistor vid olika tidpunkter.

Så här är tidslinjen för att kundmatchningslistor utan inriktning ska inkluderas med automatiskt:

Typ av annonskampanj Tidslinjer
YouTube VAC Lanserades under fjärde kvartalet 2022
YouTube Lanserades under fjärde kvartalet 2022
Sökannonser Lanserades under tredje kvartalet 2023
Shopping Lanseras under första kvartalet 2024
Demand Gen (annonser utanför YouTube) Lanserades under tredje kvartalet 2023
Gmail-annonser Lanseras under första kvartalet 2024

Om du inte vill att dina kundmatchningslistor ska inkluderas för att förbättra resultatet av Smart Bidding eller optimerad inriktning kan du välja bort automatisk användning av tillgängliga kundlistor i ditt konto:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Välj kund-id:t för det enskilda kontot.
  2. Klicka på ikonen Administratör i sidmenyn Admin Icon och sedan på Kontoinställningar.
  3. Avmarkera kryssrutan Använd alla kundmatchningslistor i Smart Bidding eller optimerad inriktning i avsnittet Kundmatchning.
Obs! Kundlistor som tillämpas på kampanjer påverkas inte och används precis som tidigare i Smart Bidding och optimerad inriktning.

Läs om hur du tar bort specifika kundmatchningslistor från ditt konto

Basics icon

Grunderna | Kom igång med Kundmatchning

Läs om grunderna i Kundmatchning och hur du använder verktyget för att nå dina verksamhetsmål.

BÖRJA NU

set up icon

Inställning | Ställa in Kundmatchning

Skapa eller uppdatera en kampanj som är inriktad på din kundmatchningsmålgrupp – kunder från din uppladdade datafil som är Google-användare.

BÖRJA NU

upload data icon

Ladda upp data | Ladda upp din kundmatchningsdata

Läs om alternativen för att aktivera och uppdatera CRM-data med Kundmatchning.

BÖRJA NU

troubleshoot icon

Felsökning | Åtgärda problem med dina kundlistor

Åtgärda problem med dina kundlistor.

BÖRJA NU

privacy and security icon

Integritet och säkerhet

Läs om hur du samlar in kunddata på ett integritetssäkert sätt.

BÖRJA NU