En innføring i Kundematch

Når folk samhandler direkte med bedriften din på og utenfor nettet, har du muligheten til å finne ut mer om hvem de er, og hvordan du kan hjelpe dem.

Denne informasjonen er spesielt nyttig fordi den er unik for bedriften din, og du får den direkte fra kundene dine. Dette gjelder spesielt hvis du har slått på konverteringsbaserte kundelister i kontoinnstillingene dine. Kundematch er et annonseringsverktøy du kan bruke for å få mest mulig nytte av dine egne data.

Med Kundematch kan du nå ut til disse kundene, få kontakt med dem på nytt og finne nye, lignende kunder via Google Søk, Shopping, Gmail, YouTube og Displaynettverket.

I tillegg kan du kommunisere med egendefinerte segmenter av de nåværende kundene og formidle skreddersydde budskap til riktig tid ved å laste opp førsteparts kundedata, som vi matcher med Google-brukere.

Hvorfor er det lurt å investere i Kundematch?

Med Kundematch kan du bruke førstepartsdata for å dele den unike informasjonen du har om kundene dine, i tillegg til Google-statistikken. Dermed kan du styrke eksisterende kunderelasjoner – eller skape nye – i alle Google-tjenestene på en måte som ivaretar personvernet. Dette blir stadig viktigere etter hvert som Google faser ut remarketing basert på informasjonskapsler på grunn av endringer knyttet til personvern, nettlesere og regelverk.

Med Kundematch får du en av de mest skalerbare produktløsningene, slik at du kan få størst mulig utbytte av førstepartsdataene dine, samtidig som du fortsatt får resultatfordelene du forventer fra Google.

Fordeler med Kundematch

Fra og med 2. kvartal i 2022 blir alle Kundematch-listene i kontoen din automatisk tatt med i kampanjer som bruker smart budgivning og optimalisert målretting. Hensikten med dette er at du skal kunne oppnå bedre resultater med annonsekampanjene dine, for eksempel flere konverteringer hvis det er et mål. Tidligere kunne du bare oppnå disse resultatfordelene hvis du tok i bruk alle de tilgjengelige Kundematch-listene i kampanjene dine manuelt. Hvis du ikke vil at Kundematch-listene dine skal brukes automatisk for at du skal oppnå bedre kampanjeresultater, kan du gjøre ett av følgende:

• Velg bort automatisk inkludering av Kundematch-lister som er tilgjengelige, men ikke aktivt brukes, i kontoen din, ved å følge denne fremgangsmåten.
  • Fjern bestemte lister du ikke vil bruke i smart budgivning og optimalisert målretting, fra kontoen din.

Vær oppmerksom på følgende:

• Dette påvirker ikke målrettingsinnstillingene for kampanjen din. Hvis du for eksempel bruker optimalisert målretting i kampanjen, blir annonsene vist til de som har størst sannsynlighet for å konvertere.
  • Selv om Kundematch-listene dine ikke er relevante for alle kampanjene dine, lærer den smarte budgivningen og optimaliserte målrettingen automatisk hvilke Kundematch-lister som bidrar til bedre kampanjeresultater, og optimaliserer kontinuerlig bruken av lister i sanntid.
  • Kundematch-lister blir ikke brukt i manuelle budstrategier.
  • Automatisk inkludering av ubrukte Kundematch-lister i smart budgivning eller optimalisert målretting er tilgjengelig for videohandlingskampanjer på YouTube og blir snart tilgjengelig for søkeannonser og feedintegrerte annonser.
  • Styrk forholdet til dagens kunder eller skaff deg nye kunder
    • Gi eksisterende kunder informasjon om andre produkter eller tjenester de kan komme til å like.
    • Finn nye kunder som har fellestrekk med de beste kundene dine.
    • Nå ut til eksisterende kunder med spesialtilbud og skreddersydde budskap.
    • Få tidligere kunder interessert i produktene dine igjen.
  • Alternativ målgruppestrategi som enkelt kan skaleres
    • Informasjonskapsler er i ferd med å forsvinne, men du kan fortsatt bruke Kundematch-lister for å nå ut til de mest lønnsomme brukerne og som et viktig verktøy for å administrere målgrupper, uten å være avhengig av tradisjonell, tag-basert registrering av besøkende på nettsteder.
  • Viktig signal i smart budgivning og optimalisert målretting
    • Kundematch-listene dine brukes i smart budgivning og optimalisert målretting for at du skal få så gode resultater som mulig.
    • Hvis du bruker smart budgivning eller optimalisert målretting sammen med Kundematch, kan Kundematch-listene bli brukt til å oppnå bedre kampanjeresultater. Kundelister blir snart automatisk tatt med i smart budgivning. Kundelister kommer til å inngå i de ulike kampanjetypene på ulike tidspunkter.

Tidslinjen for automatisk inkludering av Kundematch-lister uten målretting er som følger:

Type annonsekampanje Tidslinjer
YouTube-videohandlingskampanje Lansert i 4. kvartal 2022
YouTube Lansert i 4. kvartal 2022
Søkeannonser Lansert i 3. kvartal 2023
Shopping Lanseres i 1. kvartal 2024
Demand Gen (ikke YouTube-annonser) Lansert i 3. kvartal 2023
Gmail-annonser Lanseres i 1. kvartal 2024

Hvis du ikke vil at Kundematch-listene dine skal brukes til å forbedre den smarte budgivningen eller den optimaliserte målrettingen, kan du velge bort automatisk bruk av tilgjengelige kundelister i kontoen din:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Velg kunde-ID-en for den aktuelle personlige kontoen.
  2. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon på sidemenyen til venstre og så på Kontoinnstillinger.
  3. Fjern avmerkingen for «Bruk alle Kundematch-listene i smart budgivning eller optimalisert målretting» i «Kundematch»-delen.
Merk: Kundelister som brukes i kampanjer, påvirkes ikke av dette og inngår fortsatt i smart budgivning og optimalisert målretting.

Finn ut hvordan du kan fjerne bestemte Kundematch-lister fra kontoer

Basics icon

Grunnleggende | Kom i gang med Kundematch

Lær det grunnleggende om Kundematch og hvordan du kan bruke det for å nå forretningsmålene dine.

START NÅ

set up icon

Konfigurering | Konfigurer Kundematch

Lag eller oppdater en kampanje målrettet mot Kundematch-målgruppen din – kundene i den opplastede filen som er Google-brukere.

START NÅ

upload data icon

Last opp data | Last opp Kundematch-dataene dine

Finn ut hvilke alternativer du har for å aktivere og oppdatere CRM-data med Kundematch.

START NÅ

troubleshoot icon

Feilsøk | Løs problemer med kundelistene dine

Løs problemer med kundelistene dine.

START NÅ

privacy and security icon

Personvern og sikkerhet

Finn ut hvordan du kan samle inn kundedata i tråd med godt personvern.

START NÅ