Gids voor Klantenmatch

Wanneer mensen online en offline rechtstreeks interactie hebben met uw bedrijf, biedt dit u de kans meer inzicht te krijgen in wie ze zijn en hoe u aan hun behoeften kunt voldoen.

Deze informatie is bijzonder waardevol omdat deze uniek is voor uw bedrijf en rechtstreeks afkomstig is van uw klanten. Dit geldt met name als u op conversies gebaseerde klantenlijsten aanzet in uw accountinstellingen. Klantenmatch is een advertentietool waarmee u het maximale uit uw eigen gegevens kunt halen.

Met Klantenmatch kunt u waardevolle klanten bereiken, opnieuw contact met hen leggen en nieuwe, vergelijkbare klanten vinden via Google Zoeken, het tabblad Shopping, Gmail, YouTube en het Display Netwerk.

Via Klantenmatch kunt u aangepaste segmenten van uw bestaande klanten aanspreken en een passende boodschap laten zien wanneer die voor hen het meest relevant is. Hiervoor uploadt u gegevens verzameld van eigen klanten, die we daarna matchen met Google-gebruikers.

Waarom investeren in Klantenmatch?

Met Klantenmatch kunt u gegevens verzameld van eigen klanten gebruiken om unieke inzichten over uw klanten te delen waarover Google nog niet beschikt. Zo kunt u op een manier die de privacy waarborgt bestaande klantrelaties versterken en nieuwe relaties opbouwen via alle Google-services. Dit wordt steeds belangrijker omdat Google op cookies gebaseerde remarketing aan het afbouwen is vanwege wijzigingen op het gebied van privacy, browsers en regelgeving.

Klantenmatch vormt een van de meest schaalbare productoplossingen, waarmee u het maximale kunt halen uit uw gegevens verzameld van eigen klanten en toch de prestatievoordelen behoudt die u van Google verwacht.

Voordelen van Klantenmatch

Met ingang van het 2e kwartaal van 2022 worden in campagnes die gebruikmaken van Slim bieden en geoptimaliseerde targeting automatisch alle Klantenmatch-lijsten in uw account opgenomen om de prestaties van uw advertentiecampagnes voor uw doelen (zoals conversies) te verbeteren. Eerder kon u deze prestatievoordelen alleen zien als u handmatig alle beschikbare Klantenmatch-lijsten op uw campagnes toepaste. Als u niet wilt dat uw Klantenmatch-lijsten automatisch worden gebruikt om de prestaties van uw campagne te verbeteren, kunt u het volgende doen:

• Volg deze stappen om u af te melden voor automatische opname van niet-toegepaste Klantenmatch-lijsten die toegankelijk zijn voor uw account.
  • Verwijder specifieke lijsten die u niet wilt gebruiken voor Slim bieden en geoptimaliseerde targeting.

Houd rekening met het volgende:

• Dit heeft geen invloed op de targetinginstellingen voor uw campagne. Als uw campagne geoptimaliseerde targeting gebruikt, worden uw advertenties getoond aan gebruikers die het meest waarschijnlijk converteren.
  • Zelfs als uw Klantenmatch-lijsten niet relevant zijn voor al uw campagnes, leren Slim bieden en geoptimaliseerde targeting automatisch welke Klantenmatch-lijsten nuttig zijn voor de prestaties van uw campagne. Ook wordt de toepassing van lijsten continu geoptimaliseerd in realtime.
  • Klantenmatch-lijsten worden niet gebruikt als u strategieën voor handmatig bieden gebruikt.
  • Automatische opname van niet-toegepaste Klantenmatch-lijsten in Slim bieden of geoptimaliseerde targeting is beschikbaar voor YouTube Discovery- en YouTube-video-actiecampagnes en is binnenkort beschikbaar voor in-feed advertenties en zoekadvertenties.
  • Hechtere relaties opbouwen met bestaande klanten en nieuwe klanten werven
    • Laat bestaande klanten kennismaken met andere producten of services waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.
    • Vind nieuwe klanten die vergelijkbaar zijn met uw beste bestaande klanten.
    • Bereik bestaande klanten met speciale aanbiedingen en een aangepaste boodschap.
    • Maak inactieve klanten weer actief.
  • Alternatieve doelgroepstrategie die makkelijk schaalbaar is
    • Ook nu het gebruik van cookies geleidelijk verdwijnt, kunt u met Klantenmatch-lijsten uw meest waardevolle gebruikers blijven bereiken. Klantenmatch is bovendien een belangrijke tool om uw doelgroepen te beheren zonder hierbij afhankelijk te zijn van bezoekers van traditionele, op tags gebaseerde websites.
  • Belangrijk signaal voor Slim bieden en geoptimaliseerde targeting
    • Uw Klantenmatch-lijsten worden gebruikt in Slim bieden en geoptimaliseerde targeting voor optimale prestaties.
    • Als u Slim bieden of geoptimaliseerde targeting en Klantenmatch gebruikt, kunnen uw Klantenmatch-lijsten worden gebruikt om de prestaties van uw campagnes te verbeteren. Klantenlijsten worden binnenkort automatisch opgenomen in Slim bieden. Deze opname van klantenlijsten begint voor verschillende campagnetypen op verschillende momenten.

De tijdlijn voor de automatische opname van niet-getargete Klantenmatch-lijsten is als volgt:

Advertentiecampagnetype Tijdlijnen
YouTube VAC Gelanceerd in het 4e kwartaal van 2022
YouTube Gelanceerd in het 4e kwartaal van 2022
Zoekadvertenties Gelanceerd in het 3e kwartaal van 2023
Shopping Wordt gelanceerd in het 1e kwartaal van 2024
Genereren van vraag (niet-YouTube-advertenties) Gelanceerd in het 3e kwartaal van 2023
Gmail-advertenties Wordt gelanceerd in het 1e kwartaal van 2024

Als u niet wilt dat uw Klantenmatch-lijsten worden opgenomen om de prestaties voor Slim bieden of geoptimaliseerde targeting te verbeteren, kunt u zich afmelden voor automatisch gebruik van beschikbare klantenlijsten in uw account:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Selecteer de klant-ID voor het afzonderlijke account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op het icoon Beheerder Admin Icon en klik dan op Accountinstellingen.
  3. Vink in het gedeelte Klantenmatch de optie 'Alle Klantenmatch-lijsten gebruiken in Slim bieden of geoptimaliseerde targeting' uit.
Opmerking: Dit is niet van invloed op klantenlijsten die op campagnes zijn toegepast. Deze worden nog steeds gebruikt voor Slim bieden en geoptimaliseerde targeting.

Meer informatie over hoe u specifieke Klantenmatch-lijsten uit uw account verwijdert

Basics icon

Basisprincipes | Aan de slag met Klantenmatch

Maak kennis met de basisprincipes van Klantenmatch en ontdek hoe u met Klantenmatch uw bedrijfsdoelen kunt bereiken.

AAN DE SLAG

set up icon

Instellen | Klantenmatch instellen

Maak een campagne of pas een bestaande campagne aan en target deze op uw Klantenmatch-doelgroep: de klanten uit uw geüploade gegevensbestand die Google-gebruikers zijn.

AAN DE SLAG

upload data icon

Gegevens uploaden | Uw Klantenmatch-gegevens uploaden

Ontdek welke opties u heeft om met Klantenmatch CRM-gegevens te activeren en te updaten.

AAN DE SLAG

troubleshoot icon

Problemen oplossen | Problemen met uw klantenlijsten oplossen

Los problemen met uw klantenlijsten op.

AAN DE SLAG

privacy and security icon

Privacy en beveiliging

Lees meer informatie over hoe u klantgegevens verzamelt op een manier die de privacy waarborgt.

AAN DE SLAG