Guia sobre la segmentació per llista de clients

Quan els usuaris interaccionen directament amb la vostra empresa, tant en línia com fora de línia, teniu l'oportunitat d'obtenir més informació sobre qui són i com podeu donar resposta a les seves necessitats.

Aquesta informació és especialment valuosa perquè és exclusiva de la vostra empresa i procedeix directament dels clients, sobretot si activeu les llistes de clients basades en conversions a la configuració del compte. La segmentació per llista de clients és una eina publicitària que us ajuda a treure el màxim profit de les vostres dades.

La segmentació per llista de clients us ajuda a arribar a aquests clients, a tornar a interaccionar-hi i a trobar clients semblants a les Xarxes de Cerca i de Display, a Shopping, a Gmail i a YouTube.

La segmentació per llista de clients us ajuda a arribar a segments personalitzats dels clients existents i a mostrar-los un missatge adaptat quan sigui més rellevant penjant dades de client pròpies, que fem servir per cercar coincidències entre els usuaris de Google.

Per què convé invertir en la segmentació per llista de clients?

La segmentació per llista de clients us permet utilitzar dades pròpies per compartir les estadístiques úniques que teniu sobre els vostres clients, més enllà del que Google en sap. Això us permet aprofundir en les relacions amb els clients existents o bé crear-ne de noves, en totes les propietats de Google, d'una manera segura pel que fa a la privadesa. Aquesta és una qüestió cada cop més important, a mesura que Google va retirant gradualment el remàrqueting basat en galetes a causa dels canvis en la privadesa, els navegadors i la normativa.

La segmentació per llista de clients us pot oferir una de les solucions de producte més escalables perquè pugueu treure el màxim profit de les vostres dades pròpies i alhora continueu gaudint dels avantatges de rendiment que espereu de Google.

Avantatges de la segmentació per llista de clients

A partir del segon trimestre de 2022, les campanyes que utilitzin Smart Bidding i la segmentació optimitzada inclouran automàticament totes les llistes de segmentació per llista de clients del vostre compte, a fi de millorar el rendiment de les campanyes publicitàries segons els vostres objectius, com ara les conversions. Anteriorment, només podíeu gaudir d'aquests avantatges de rendiment si havíeu aplicat manualment totes les llistes de segmentació per llista de clients disponibles a les vostres campanyes. Si no voleu que les vostres llistes de segmentació per llista de clients s'utilitzin automàticament per millorar el rendiment d'una campanya, podeu fer una de les accions següents:

• Desactiveu la inclusió automàtica de les llistes de segmentació per llista de clients no aplicades que siguin accessibles al vostre compte seguint aquests passos.
  • Traieu del compte les llistes específiques que no vulgueu utilitzar a Smart Bidding ni a la segmentació optimitzada.

Tingueu present que:

• Això no afectarà la configuració de segmentació de la campanya. Per exemple, si la campanya utilitza la segmentació optimitzada, els anuncis es mostraran als usuaris amb més probabilitats de fer una conversió.
  • Encara que les llistes de segmentació per llista de clients no siguin rellevants per a totes les campanyes, Smart Bidding i la segmentació optimitzada aprendràn automàticament quines llistes de segmentació per llista de clients són útils per al rendiment de la campanya i optimitzaran contínuament l'aplicació de la llista en temps real.
  • Les llistes de segmentació per llista de clients no s'utilitzaran si feu servir estratègies d'ofertes manuals.
  • La inclusió automàtica de llistes de segmentació per llista de clients no aplicades a Smart Bidding o a la segmentació optimitzada està disponible per a les campanyes de YouTube i d'acció de vídeo de YouTube, i aviat ho estarà per als anuncis in-feed i els anuncis de cerca.
  • Reforçar les relacions amb els clients o adquirir-ne de nous
    • Connecteu els clients existents amb un altre producte o servei que els pugui agradar.
    • Cerqueu clients nous semblants als millors clients que teniu.
    • Arribeu als clients existents amb missatges i ofertes especials.
    • Torneu a activar els clients inactius.
  • Estratègia de públic alternativa fàcilment escalable
    • A mesura que anem avançant cap a un món sense galetes, les llistes de segmentació per llista de clients us permetran continuar arribant als usuaris més valuosos i seran una eina important per gestionar els públics sense haver de dependre dels visitants tradicionals de llocs web basats en etiquetes.
  • Senyal important a Smart Bidding i a la segmentació optimitzada
    • Les llistes de segmentació per llista de clients s'utilitzen a Smart Bidding i a la segmentació optimitzada per ajudar-vos a obtenir el millor rendiment.
    • Si utilitzeu Smart Bidding o la segmentació optimitzada i la segmentació per llista de clients, les llistes de segmentació per llista de clients es poden utilitzar per millorar el rendiment de les campanyes. Aviat, les llistes de clients s'inclouran automàticament a Smart Bidding. Els diversos tipus de campanyes començaran incloent llistes de clients en moments diferents.

La cronologia per incloure automàticament les llistes de segmentació per llista de clients sense segmentació és la següent:

Tipus de campanya publicitària Cronologia
Campanya d'acció de vídeo (VAC) de YouTube Llançat al quart trimestre de 2022
YouTube Llançat al quart trimestre de 2022
Anuncis de cerca Llançat al tercer trimestre de 2023
Shopping Llançament al primer trimestre de 2024
Generació de demanda (anuncis que no són de YouTube) Llançat al tercer trimestre de 2023
Anuncis de Gmail Llançament al primer trimestre de 2024

Si no voleu que les vostres llistes de segmentació per llista de clients s'incloguin per millorar el rendiment de Smart Bidding o de la segmentació optimitzada, desactiveu l'opció d'utilitzar automàticament les llistes de clients disponibles al compte:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Seleccioneu l'identificador de client del compte individual.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a la icona Administrador Admin Icon i, tot seguit, a Configuració del compte.
  3. A la secció "Segmentació per llista de clients", desmarqueu la casella de selecció "Utilitza totes les llistes de segmentació per llista de clients a Smart Bidding o a la segmentació optimitzada".
Nota: les llistes de clients aplicades a les campanyes no es veuran afectades i es continuaran utilitzant a Smart Bidding i a la segmentació optimitzada.

Informació sobre com es poden treure llistes de segmentació per llista de clients concretes d'un compte

Basics icon

Aspectes bàsics | Començar a utilitzar la segmentació per llista de clients

Obteniu informació sobre els aspectes bàsics de la segmentació per llista de clients i sobre com podeu utilitzar-la per assolir els vostres objectius empresarials.

COMENÇA ARA

set up icon

Configuració | Configurar la segmentació per llista de clients

Creeu o actualitzeu una campanya per orientar-la al públic de segmentació per llista de clients (els clients del fitxer de dades que heu penjat que són usuaris de Google).

COMENÇA ARA

upload data icon

Penjar dades | Penjar les dades de segmentació per llista de clients

Obteniu informació sobre les opcions que heu d'activar i actualitzeu les dades de gestió de relació amb els clients (CRM) amb la segmentació per llista de clients.

COMENÇA ARA

troubleshoot icon

Resolució de problemes | Corregir problemes relacionats amb les llistes de clients

Corregiu els problemes relacionats amb les llistes de clients.

COMENÇA ARA

privacy and security icon

Privadesa i seguretat

Obteniu informació sobre com es poden recollir dades dels clients d'una manera segura pel que fa a la privadesa.

COMENÇA ARA