Een webhookintegratie instellen voor een leadformulierextensie

Met een webhookintegratie kunt u automatisch informatie van de ene app naar de andere sturen via een unieke URL. U kunt een webhookintegratie maken om uw leadformulierextensie te koppelen aan uw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM-systeem). Nadat u een webhookintegratie aan uw leadformulierextensie heeft toegevoegd, ontvangt u uw leads rechtstreeks in uw CRM.

Voordat u begint

Als u de webhookintegratie aan uw leadformulierextensie wilt toevoegen, moet u een webhook-URL en -sleutel genereren.

• De webhook-URL is het leveringspad. Nadat een gebruiker een leadformulier heeft ingevuld, wordt er een HTTP POST-verzoek naar de geconfigureerde URL gestuurd, zodat de leads rechtstreeks naar uw CRM gaan.
  • De webhook-sleutel wordt gebruikt om leads te valideren.

Er zijn 2 manieren om een webhook-URL en -sleutel te genereren:

Instructies

Een webhookintegratie toevoegen aan een nieuw leadformulier

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer Leads als doel.
  5. Selecteer Zoeken, Video of Discovery als campagnetype.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Geef de campagne-instellingen op.
  8. Selecteer de optie Leadformulierextensie in de lijst Advertentie-extensies.
  9. Klik op Leadformulierextensie maken. De editor voor leadformulierextensies wordt geopend. Hier kunt u gegevens over uw leadformulier invoeren.
  10. Maak uw leadformulierextensie.
  11. Voeg onder 'Webhook-integratie (optioneel)' uw webhook-URL en -sleutel toe.
  12. Klik op Testgegevens sturen en controleer of de gegevens door het CRM-systeem worden ontvangen.
  13. Klik op Opslaan nadat u de leadformulierextensie heeft gemaakt.

Een webhookintegratie toevoegen aan een bestaand leadformulier

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies.
  3. Klik op de pagina Extensies op Leadformulier.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de leadformulierextensie en klik op het potloodicoon Bewerken om dit te bewerken.
  5. Voeg onder 'Webhook-integratie (optioneel)' uw webhook-URL en -sleutel toe.
  6. Klik op Testgegevens sturen en controleer of de gegevens door het CRM-systeem worden ontvangen.
  7. Klik op Opslaan nadat u de leadformulierextensie heeft bewerkt.

Foutstatussen

Afhankelijk van uw eerste acties nadat u een webhook heeft toegevoegd, ziet u mogelijk een van de volgende foutstatussen:

• Foutstatus A: gebruikers slaan het formulier op, maar testgegevens zijn niet gestuurd.
  • Foutstatus B: gegevens zijn niet gestuurd.
  • Foutstatus C: gegevens zijn gestuurd, maar Google heeft geen reactie ontvangen.
  • Foutstatus D: gegevens zijn gestuurd, maar Google heeft een onjuiste reactie ontvangen (anders dan 'HTTP 200').
  • Status Geslaagd: gegevens zijn gestuurd en Google heeft de juiste reactie ontvangen.