Webhook-integroinnin määrittäminen liidilomakelaajennukselle

Webhook-integroinnin avulla tietoa voidaan lähettää sovelluksesta toiseen automaattisesti käyttämällä yksittäistä URL-osoitetta. Luomalla webhook-integroinnin voit linkittää liidilomakelaajennuksen asiakkuudenhallintajärjestelmään (CRM). Kun olet lisännyt webhook-integroinnin liidilomakelaajennukseen, saat liidisi suoraan CRM-järjestelmään.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit lisätä webhook-integroinnin liidilomakelaajennukseen, sinun on luotava webhookin URL-osoite ja webhook-avain.

• Webhookin URL-osoite kertoo toimituspolun. Kun käyttäjä on lähettänyt tietonsa liidilomakkeella, kyseiseen osoitteeseen lähetetään HTTP POST ‑pyyntö, minkä jälkeen liidit siirtyvät suoraan CRM-järjestelmään.
  • Webhook-avainta käytetään lähetettyjen liidien vahvistamiseen.

Jos sinulla on tarvittavat taidot tai resurssit, luo webhook-integrointi sekä webhookin URL-osoite ja avain. Lue lisää webhookin URL-osoitteen ja avaimen luomisesta.

Huom. Jos et voi luoda webhookia, liidilomakedata voidaan lähettää CRM-järjestelmääsi automaattisesti Zapierin tai muun kolmannen osapuolen integrointipalvelun avulla tai Google Ads APIn kautta. Voit myös eksportoida liidilomakedatan manuaalisesti lataamalla CSV-tiedoston.

Ohjeet

Webhook-integroinnin lisääminen uuteen liidilomakkeeseen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse tavoitteeksi Liidit.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Haku, Video tai Discovery.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Lisää kampanja-asetuksesi.
  8. Valitse Mainoslaajennukset-luettelosta Liidilomakelaajennus.
  9. Avaa liidilomakelaajennuksen muokkaaja klikkaamalla Luo liidilomakelaajennus ja lisää liidilomakkeesi tiedot.
  10. Aloita liidilomakelaajennuksen luominen.
  11. Lisää "Webhook-integrointi (valinnainen)" ‑kohtaan webhookin URL-osoite ja webhook-avain.
  12. Klikkaa Lähetä testidata ja tarkista, että CRM-järjestelmä saa datan oikein.
  13. Kun liidilomakelaajennus on valmis, klikkaa Tallenna.

Webhook-integroinnin lisääminen valmiiseen liidilomakkeeseen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten Laajennukset.
  3. Klikkaa Laajennukset-sivulta Liidilomake.
  4. Vie hiiri muokattavan liidilomakelaajennuksen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Lisää "Webhook-integrointi (valinnainen)" ‑kohtaan webhookin URL-osoite ja webhook-avain.
  6. Klikkaa Lähetä testidata ja tarkista, että CRM-järjestelmä saa datan oikein.
  7. Kun liidilomakelaajennus on valmis, klikkaa Tallenna.

Virhetilat

Riippuen siitä, mitä teit webhookin lisäämisen jälkeen, saatat nähdä jonkin seuraavista virhetiloista:

• Virhetila A tarkoittaa, että lomake on tallennettu mutta testidatan lähettäminen ei onnistunut.
  • Virhetila B tarkoittaa, että dataa ei ole lähetetty.
  • Virhetila C tarkoittaa, että data on lähetetty mutta Google ei ole saanut vastausta.
  • Virhetila D tarkoittaa, että data on lähetetty mutta Google on saanut virheellisen vastauksen (muun kuin HTTP 200).
  • "Onnistui" tarkoittaa, että data on lähetetty ja Google on saanut oikean vastauksen.