Liidilomakelaajennusten käyttäminen

Liidilomakelaajennusten avulla voit herättää potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksen, kun he hakevat, löytävät tai katsovat osuvaa sisältöä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja lisätä liidilomakelaajennuksen Haku-, Video-, Discovery- ja Display-kampanjoihin Google Adsissa.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, ota YouTube-tekstitykset käyttöön. Klikkaa videon alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta. Klikkaa sitten Tekstitykset ja valitse kieli.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että liidilomakelaajennusten vaatimukset täyttyvät. Jos et täytä vaatimuksia, et voi luoda liidilomakelaajennuksia.
  • Varmista, että liidilomakelaajennuksesi on mainostuskäytäntöjemme ja sääntöjemme mukainen (sen täytyy esimerkiksi olla kohdistettu maahan, jossa liidilomakkeet ovat käytettävissä). Muussa tapauksessa kampanja ei näy.
  • Liidilomakelaajennuksia voi lisätä vain yhden kampanjaa kohden.
  • Vaikka liidilomakelaajennukset luodaan samalla tavalla kaikissa kampanjatyypeissä, ne voivat toimia eri kampanjatyypeissä hieman eri tavoin. Alla olevia osioita laajentamalla voit katsoa, miten nämä laajennukset toimivat kussakin kampanjatyypissä.

Hakukampanjat

Liidilomakelaajennukset voivat näkyä tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Videokampanjat

Liidilomakelaajennukset näkyvät vain Android-mobiililaitteilla. Jos kampanjasi on kohdistettu iOS-laitteille tai tietokoneille, kampanjan mainokset eivät näy käyttäjille.

Videokampanjoiden liidilomakelaajennukset ovat tällä hetkellä betavaiheessa. Ota niihin pääsyä varten yhteyttä omaan Googlen edustajaasi.

Discovery-kampanjat

Sinulla on oltava vähintään yksi Discovery-kuvamainos, jotta liidilomake voi näkyä. Liidilomakkeet eivät ole yhteensopivia karusellimainosten kanssa.

Display-kampanjat

• Liidilomakelaajennukset näkyvät vain mobiililaitteilla.
  • Jotta voit käyttää liidilomakkeita, sinulla on oltava vähintään yksi responsiivinen Display-mainos. Liidilomakkeet eivät ole yhteensopivia ladattujen kuvamainosten kanssa.

Liidilomakkeen optimointi

Kampanjasi yleisökohdistuksen käyttämisen lisäksi voit optimoida liidilomakelaajennuksesi suuremmalle liidien määrälle ("Suurempi määrä") tai laadukkaammille liideille ("Laadukkaammat"). Kummassakaan tapauksessa yleisöjä ei lisätä tai poisteta eikä liidilomakkeen kenttiä muuteta. Muista, että optimointi saattaa toimia eri tavalla eri kampanjatyyppien yhteydessä.

• "Suurempi määrä" on liidilomakkeen oletusarvoinen tyyppi, mutta voit muuttaa liidilomakkeen tyypiksi "Laadukkaammat". Valitsemasi vaihtoehto voi vaikuttaa liidikohtaiseen hintaan ja kerättyjen liidien määrään. Voit muuttaa liidilomakkeen tyyppiä milloin tahansa kampanjan aikana.
  • "Laadukkaammat" on liidilomakkeen tyyppi, jonka lähettämiseen voidaan tarvita enemmän vaiheita. Sen vuoksi saatat saada vähemmän liidejä (mutta nämä liidit ovat muita kiinnostuneempia yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi).
  • "Suurempi määrä" on liidilomakkeen tyyppi, jonka lähettämiseen tarvitaan vähemmän vaiheita. Sen vuoksi saatat saada enemmän liidejä. Näihin liideihin saattaa kuitenkin lukeutua henkilöitä, jotka eivät ole niin kiinnostuneita yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi.

Ohjeet

Liidilomakelaajennuksen luominen uuteen kampanjaan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjan tavoitteeksi Liidit.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Haku, Video, Discovery tai Display.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Valitse kampanja-asetuksesi.
  8. Avaa liidilomakelaajennuksen muokkaaja, johon voit lisätä liidilomakkeen tiedot.
    • Haku- ja Display-kampanjat: Vieritä Mainoslaajennukset-osioon ja klikkaa Liidilomakelaajennus.
    • Video- ja Discovery-kampanjat: Vieritä Liidilomake-osioon ja klikkaa Lomake.
  9. Klikkaa liidilomakelaajennuksen muokkaajasta Luo uusi.
  10. Lisää otsikko, yrityksen nimi ja kuvaus.
  11. Valitse kysymykset, joita haluat esittää liidilomakkeessa. Sinun on valittava vähintään yksi vaihtoehto, jotta voit jatkaa.
    • Nimi (joko Etunimi ja sukunimi tai Koko nimi)
    • Sähköposti
    • Puhelinnumero
    • Kaupunki
    • Postinumero
    • Osavaltio/maakunta
    • Maa
    • Yrityksen nimi
    • Työnimike
    • Työsähköposti
    • Työpuhelinnumero
  12. Lisää tietosuojakäytännön URL-osoite. Tietosuojakäytäntö on pakollinen, jotta voit kerätä tietoja, ja linkki siihen näkyy liidilomakkeen lopussa.
  13. (Vain Hakukampanjat) Klikkaa Kuva, niin voit lisätä liidilomakkeeseen taustakuvan. Taustakuvan kuvasuhteen on oltava 1,91:1 (suositeltu koko: 1 200 x 628).
  14. Lisää otsikko tai kuvaus lomakkeen lähetysviestille, joka tulee näkyviin sen jälkeen, kun käyttäjä on lähettänyt yhteystietonsa.
    • Voit luoda myös lähetysviestissä näkyvän toimintakehotuksen, jos se on käytettävissä kampanjatyypissäsi. Tämä toimintakehotus on eri kuin mainoksessasi näkyvä toimintakehotus, ja se voidaan määrittää ohjaamaan käyttäjä tiettyyn URL-osoitteeseen.
  15. Jos haluat lisätä toimintakehotuksen, joka kannustaa mainoksen nähneitä käyttäjiä aktivoitumaan, valitse avattavasta valikosta toimintakehotustyyppi ja lisää toimintakehotuksen kuvaus.
  16. (Valinnainen) Jos haluat saada liidejä suoraan asiakkuudenhallintajärjestelmästäsi (CRM), lisää liidilomakelaajennukseen webhook-tietosi.
  17. Valitse liidilomakkeen optimointitapa: Laadukkaammat tai Suurempi määrä.
  18. Jos luot liidilomakelaajennusta ensimmäistä kertaa, lue ja hyväksy käyttöehdot.
  19. Lisää liidilomakelaajennus kampanjaasi klikkaamalla Tallenna.

Liidilomakelaajennuksen lisääminen nykyiseen kampanjaan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten alasivun valikosta Laajennukset.
  3. Klikkaa Liidilomake-yhteenvetokorttia.
  4. Valitse liidilomakelaajennuksen viereinen ruutu.
  5. Klikkaa Lisää kohteeseen > Kampanja. Valitsemasi kampanjan tavoitteen on oltava "Liidit".
  6. Klikkaa Valmis. Jos liidilomakelaajennus liitetään aiemmin luotuun kampanjaan, kampanja käynnistyy, kun laajennus on hyväksytty. Liidilomakelaajennuksen tarkastuksen tila näkyy kampanja-asetusten Liidilomake‑kohdassa.

Liidilomakelaajennuksen muokkaaminen

Kun muokkaat aiemmin luotua liidilomakelaajennusta, et voi muuttaa lomakkeessa pyytämiäsi tietoja. Jos haluat muuttaa liidilomakkeessa pyytämiäsi tietoja, luo uusi liidilomakelaajennus ja valitse sille eri vaihtoehdot. Voit sitten lisätä uuden liidilomakelaajennuksen kampanjaan.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten alasivun valikosta Laajennukset.
  3. Klikkaa Liidilomake-yhteenvetokorttia.
  4. Vie hiiri muokattavan liidilomakelaajennuksen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Tee liidilomakelaajennukseen haluamasi muutokset.
  6. Klikkaa Tallenna. Kun olet muokannut liidilomaketta, kampanja keskeytetään, kunnes liidilomakelaajennus on hyväksytty.

Liidilomakelaajennuksen poistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten alasivun valikosta Laajennukset.
  3. Klikkaa Liidilomake-yhteenvetokorttia.
  4. Valitse liidilomakelaajennuksen viereinen ruutu.
  5. Klikkaa Poista. Kun liidilomake on poistettu, sitä ei voi palauttaa. Voit kuitenkin ladata poistetun lomakkeen liidejä, jotka on kerätty 30 viime päivän aikana.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tulosten mittaaminen

Voit tarkistaa Google Ads ‑raporteista, millaisia tuloksia liidilomakelaajennuksesi on tuottanut. Muista seuraavat asiat:

• Jokaista liidilomakkeen avauskertaa seurataan klikkauksena. Muita konversiotapahtumia ei lueta liidilomakelaajennuksen klikkauksiksi. Jos käyttäjä esimerkiksi klikkaa liidilomakelaajennusta ja myöhemmin ostaa jotakin verkkosivustoltasi, tätä konversiota ei kirjata tulleeksi liidilomakelaajennuksesta.
  • Kun käyttäjä lähettää tietonsa liidilomakkeella, tapahtuma lasketaan konversioksi. Liidilomakekonversiot luodaan Google Adsissa automaattisesti, kun lomake lähetetään ensimmäisen kerran.
  • Kampanja voi saada aikaan myös verkkosivustolla tapahtuvia konversiota.
  • Voit nähdä klikkaus- ja konversiotuloksesi segmentoimalla tulosraporttisi klikkaustyypin ja konversiotyypin mukaan Google Ads ‑tililläsi.
  • Google Analytics ei kirjaa käyntejä ja konversioita tulleeksi liidilomakelaajennuksesta. Analytics ottaa huomioon vain sellaiset aktivoitumiset, jotka vievät käyttäjät suoraan verkkosivustollesi.

Liidien lataaminen

Voit ladata liidit yksinkertaisena CSV-tiedostona tai tarkempana CSV-tiedostona, joka voidaan importoida CRM-järjestelmään. Voit myös määrittää webhook-integroinnin, jotta saat liidejä suoraan CRM-järjestelmääsi.