Contact leggen met bestaande klanten en nieuwe klanten bereiken met Klantenmatch

Een gids om het meeste te halen uit gegevens verzameld van eigen klanten

Best Practices logo

Benut de gegevens die u van uw eigen klanten verzamelt in Klantenmatch om zinvolle relaties met uw klanten op te bouwen. Met Klantenmatch kunt u een doelgroeplijst maken op basis van de gegevens die klanten aan u verstrekken. U kunt contact met hen leggen via campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes, videocampagnes en Discovery-campagnes. Identificeer bezoekerssegmenten die u op een andere manier wilt aanspreken en pas uw biedingen en boodschap aan voor die doelgroepen.

Wanneer het beleid van Apple voor app-trackingtransparantie (ATT) van kracht wordt, heeft dit bij iOS 14-verkeer mogelijk gevolgen voor uw gegevenssegmenten (vooral voor lijsten met websitegebruikers, lijsten met app-gebruikers en automatisch gemaakte lijsten) en Klantenmatch-lijsten (inclusief het gebruik van deze lijsten voor uitsluitingen). Er kunnen ook prestatieschommelingen optreden voor campagnes die webgebaseerde conversiedoelen promoten, met name voor campagnes die gebruikmaken van Klantenmatch en uw andere gegevenssegmenten. In de tussentijd breiden we gemodelleerde conversies uit naar meer iOS 14-verkeer.

Hier volgen enkele manieren waarop u uw bedrijf kunt laten groeien met Klantenmatch:

• Cross-selling aan uw bestaande klanten met andere producten of services die ze mogelijk interessant vinden
  • Nieuwe klanten vinden die vergelijkbaar zijn met uw beste klanten
  • Bestaande klanten bereiken met speciale aanbiedingen en boodschappen
  • Inactieve klanten weer actief maken

Als klantinformatie naar Google wordt geüpload, worden de gegevens gehasht (omgezet in versleutelde codes) en gematcht aan codes van Google-accounts. Nadat het matchingproces is voltooid, worden de codes direct verwijderd. Of er nu een match is of niet, Google bewaart deze gegevens niet en gebruikt deze niet voor andere Google-producten. Meer informatie over hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt op een manier waarbij de privacy wordt gewaarborgd

1. Maximaliseer de grootte en het bereik van lijsten

• Upload alle beschikbare typen gegevens, zoals e-mailadressen, mobiel apparaat-ID's, telefoonnummers en fysieke adressen, in de juiste indeling om een zo groot mogelijke doelgroep van klanten te maken.

Waarom? De lijstgrootte is het daadwerkelijke aantal gebruikers dat u kunt bereiken, dus hoe groter, hoe beter. Voor adverteerders die 2 typen klantinformatie hadden geüpload, werd de lijst gemiddeld 28% groter. Bij 3 typen werd de lijst 35% groter.1

Tip

Als u een geverifieerde uploadpartner van Klantenmatch gebruikt, hoeft u de klantenlijst niet handmatig te uploaden. U kunt ook aanvullende informatie toevoegen, waardoor de overeenkomstpercentages en lijstgrootte aanzienlijk kunnen toenemen.

Waarom? Het overeenkomstpercentage is het percentage van uw upload dat kon worden gekoppeld aan Google-gebruikers. Het geeft aan welk deel van uw lijst bruikbaar is. U hoeft zich geen zorgen te maken als het overeenkomstpercentage onder de 100% ligt. Het is te verwachten dat niet alle klantinformatie kan worden gematcht. Gebruik het overeenkomstpercentage om een indicatie te krijgen van hoeveel gegevens bruikbaar zijn en juist zijn opgemaakt.

81% van de mensen op uw klantenlijst is geïdentificeerd voor targetingdoeleinden.
Bij de meeste adverteerders ligt het overeenkomstpercentage tussen 29% en 62%. Zorg ervoor dat u de lijst op de juiste manier indeelt en versleutelt. Zo verbetert u het overeenkomstpercentage.
  • Plaats meerdere informatiebronnen voor klanten in dezelfde rij van het gegevensbestand.

Waarom? Dit levert het nauwkeurigste overeenkomstpercentage in Google Ads op. Als u van één klant bijvoorbeeld een telefoonnummer en een e-mailadres heeft, plaatst u deze naast elkaar in dezelfde rij (zoals weergegeven in rij 2 en rij 5).

2.Houd lijsten up-to-date voor optimale prestaties

• Update Klantenmatch-lijsten regelmatig voor betere resultaten.

Waarom? Als u lijsten niet updatet, verouderen ze. Er is dan minder informatie beschikbaar die Google kan gebruiken om relevante doelgroepen te vinden. Klantenmatch-lijsten genereren gemiddeld 17% meer verkeer en conversies nadat deze zijn geüpdatet.2

U kunt de lijsten op de volgende manieren updaten:

Updatemethode Praktische tip
Handmatige uploads in Google Ads Stel een agendaherinnering in om lijsten elke week op dezelfde dag/tijd te updaten
API Automatiseer het uploadproces om minstens één keer per dag gegevens aan lijsten toe te voegen
Klantenmatch-uploadpartner Werk samen met een uploadpartner zodat u lijsten makkelijker regelmatig kunt vernieuwen
Geautomatiseerde oplossing van derden (bijvoorbeeld Zapier) Stel een zogenaamde Zap in, waarmee lijsten automatisch in realtime worden geüpdatet (aan de slag)
Op conversies gebaseerde klantenlijsten Ga naar Accountinstellingen en vink het selectievakje aan naast Op conversies gebaseerde klantenlijsten aanzetten.

3. Maximaliseer engagement als u lijsten toepast

• Houd de lijstsegmentering breed en zet Slim bieden aan.

Waarom? Met Slim bieden worden Klantenmatch-lijsten automatisch in overweging genomen bij beslissingen over biedingen, dus u hoeft de lijsten niet te sterk te segmenteren. Als meerdere doelgroepen in aanmerking komen voor attributie voor een vertoning, kent Google Ads de attributie toe aan de doelgroep die voor u het meest waardevol is.

Aanbeveling Waarom
Automatisch bieden Gebruik +0% voor alle doelgroepen Met Slim bieden en Verbeterde CPC worden biedingen voor elke toegepaste doelgroep geoptimaliseerd
Handmatig bieden Gebruik de hoogste bodaanpassing voor Klantenmatch-lijsten Dit zijn waardevolle klanten die over het algemeen de hoogste CVP-stijging genereren
  • Pas Klantenmatch-lijsten toe op alle campagnes.

Waarom? U moet ervoor zorgen dat deze waardevolle doelgroepen in uw gehele account beschikbaar zijn.

• Implementeer bredere zoektypen en zoekwoordselectie.

Waarom? Doelgroeplijsten zijn vooraf gekwalificeerd, dus als u bredere zoekwoorden voor een doelgroep gebruikt, kunt u uw bereik vergroten.

• Wees terughoudend met de toepassing van uitgesloten lijsten.

Waarom? Als u een doelgroep uitsluit, is cross-selling niet mogelijk en kunt u die klanten niet gedurende langere tijd beïnvloeden.

• Gebruik doelgroeplijsten met dynamische zoekadvertenties.

Waarom? Met dynamische zoekadvertenties bereikt u gebruikers op basis van de content van uw site. Deze advertenties hebben nog meer effect als u weet welke set gebruikers wordt bereikt.

4. Vind nieuwe doelgroepen

Waarom? Vergelijkbare doelgroepen gebruiken uw Klantenmatch-lijsten om gebruikers met vergelijkbare kenmerken en vergelijkbaar gedrag te vinden.

Lees meer informatie over Klantenmatch en het Klantenmatch-beleid.

Succesverhalen

Telia identificeert nieuwe groeimogelijkheden met Klantenmatch

Telia Norge biedt mobiele oplossingen voor bedrijven en huishoudens. De belangrijkste marketinguitdaging van het merk was manieren vinden om meer verkeer van hun bestaande klantenbestand te genereren en hen te stimuleren hun contracten te upgraden. Telia heeft Klantenmatch gebruikt om klanten te segmenteren op basis van hun behoeften. Vervolgens heeft het bedrijf boodschappen en aanbevelingen op die klanten afgestemd. 69% van de conversies is gegenereerd door deze Klantenmatch-campagnes. De opbrengst is met 15% toegenomen en het conversiepercentage met 22%.

Beroepsorganisatie ISACA gebruikt Klantenmatch om vroegere leden te stimuleren weer lid te worden

De Information Systems Audit and Control Associations (ISACA) is een internationale non-profitorganisatie die IT-professionals helpt om verder te komen in hun carrière. Samen met Google Marketing Platform-partner MightyHive heeft de organisatie Klantenmatch in Display & Video 360 gebruikt om vroegere leden uit te nodigen weer lid te worden. Via Klantenmatch heeft de organisatie een aangepaste boodschap weergegeven aan eerdere leden die hun e-mailadres hadden opgegeven. Daarmee heeft de organisatie tot wel 77% bespaard op de CPC voor lidmaatschapsverlenging.

1. Interne gegevens van Google, mei 2020

2. Interne gegevens van Google, mei 2020