Grunderna i AI för Google Ads: Rekommenderade metoder för Kundmatchning

En guide om hur du kan använda data från första part för att förbättra kundengagemanget.

Om Kundmatchning

” ”

Med Kundmatchning kan du använda online- och offlinedata från första part för att öka räckvidden och engagemanget med nya och befintliga kunder på Googles plattformar, inklusive Sök, Shopping-fliken, Gmail, YouTube och Display.

Din kunddata hjälper Googles AI att optimera budgivning och målgruppsstrategier för att visa mer lönsamma och anpassade kampanjer för de mest relevanta kunderna. Annonsörer som tillämpade signaler från kundmatchningslistor på sina kampanjer fick till exempel en konverteringsökning på 5,3 %1. Exempel på hur du kan använda Kundmatchning för att fördjupa befintliga kundrelationer och skapa nya:

• Tillämpa korsförsäljning till befintliga kunder med en annan produkt eller tjänst som de kanske gillar.
  • Nå befintliga kunder med specialerbjudanden och specialbudskap.
  • Återengagera vilande kunder.
  • Hitta nya kunder som liknar dina bästa kunder.

I takt med att användningen av cookies fasas ut kan du precis som tidigare ta hjälp av kundmatchningslistor för att nå dina mest värdefulla kunder. De är dessutom ett viktigt verktyg eftersom du kan hantera dina målgrupper utöver taggbaserade webbplatsbesökare.

När tredjepartscookies har fasats ut fortsätter Google Ads att göra det möjligt för annonsörer att nå sin egen annonsörsdata (samt anpassade och utökade målgrupper) på egendomar som ägs och drivs av Google via befintliga kundmatchningsprodukter och utan ändringar av våra befintliga policyer för annonsörsdata.

Följ rekommendationerna nedan för att förbättra kundengagemanget med Kundmatchning.

Använd befintlig data från första part för att maximera listans storlek

” ”

• Ladda upp alla tillgängliga typer av förstapartsdata från dina kunder, som e-postadress, mobil enhet, telefonnummer och fysisk adress, i rätt format för att skapa största möjliga målgruppslista.

Tips

Om du använder en verifierad uppladdningspartner för Kundmatchning blir det lättare att ladda upp kundlistan manuellt. Partnern kan dessutom lägga till ytterligare information, vilket kan öka matchningsfrekvensen och liststorleken avsevärt.

När kunduppgifter laddas upp på Google hashas informationen, det vill säga konverteras till krypterade koder, och matchas med koder för Google-konton. Koderna raderas omedelbart efter matchningsprocessen. Oavsett om det finns en matchning eller inte raderar Google informationen och använder den inte i några andra Google-produkter. Läs mer om hur Google använder data från Kundmatchning på ett integritetssäkert sätt.

• Använd matchningsfrekvens som benchmarkvärde för att diagnostisera potentiella formateringsproblem: Matchningsfrekvensen är den procentandel av uppladdningen som kunde kopplas till Googles inloggade användare och hjälper dig att se hur stor del av listan som är användbar. Oroa dig inte om du inte har 100 % matchningsfrekvens. Det är vanligt att ha kunduppgifter som inte matchas. Använd värdet som indikator på hur stor del av din data som fungerar och har rätt format.

Tips

De flesta annonsörers matchningsfrekvens ligger mellan 29 och 62 %. Du kan förbättra matchningsfrekvensen genom att formatera och kryptera listan korrekt.
  • Ta med flera källor till kunduppgifter på samma rad i datafilen. På så sätt får du den mest exakta matchningsfrekvensen i Google Ads. Om du till exempel har ett telefonnummer och en e-postadress från samma kund bör du placera dem sida vid sida på samma rad (se rad 2 och rad 5 i exemplet).

Hitta nya målgrupper

” ”

• Aktivera målet förvärv av nya kunder i Google Ads: Den här AI-baserade metoden använder dina listor över befintliga kunder för att identifiera och nå nya kunder. Välj helt enkelt dina kundlistor och ange värdet på kundförvärv så optimeras din kampanj för nya kunder.
  • Skapa kundmatchningslistor från potentiella kunder med målgrupper från formulär för potentiella kunder: Målgrupper från formulär för potentiella kunder fylls automatiskt med användare som har skickat in information via dina formulärtillgångar för potentiella kunder. Du kan skapa, hantera och använda segment baserat på formulärsvar.

Se till att listorna är uppdaterade för att få bästa möjliga resultat

” ”

• Uppdatera kundmatchningslistorna ofta: När du inte uppdaterar listorna blir de inaktuella, vilket begränsar mängden information som Google kan arbeta med för att hitta en relevant målgrupp åt dig och ge mer optimerade kampanjer. Så här kan du uppdatera dina listor:
    Uppdateringsmetod Rekommenderad metod
    Manuella uppladdningar i Google Ads Ställ in en kalenderpåminnelse om att uppdatera listor samma dag/tid varje vecka
    API Automatisera uppladdningsprocessen och använd den på listor minst en gång per dag
    Uppladdningspartner för Kundmatchning Samarbeta med en uppladdningspartner för att göra det lättare att uppdatera listor ofta
    Automatisk lösning från tredje part (till exempel Zapier) Konfigurera en ”Zap” som uppdaterar listor automatiskt i realtid (kom igång)
    Konverteringsbaserade kundlistor Öppna kontoinställningarna och markera rutan bredvid Aktivera konverteringsbaserade kundlistor
  • Använd förbättrade konverteringar med Kundmatchning för att automatiskt generera kundlistor utifrån dina mål. Genom att implementera förbättrade konverteringar och aktivera konverteringsbaserade kundlistor genereras anpassade kundsegment som är specifika för ditt företag automatiskt utifrån dina konverteringsmål. De uppdateras i realtid. Det innebär att kundlistorna förblir aktuella och att du inte behöver göra något.

Använd dina listor för att optimera din kampanj

” ”

• Använd dina kundmatchningslistor med AI-baserad Smart Bidding och optimerad inriktning för att förbättra resultatet: Smart Bidding och optimerad inriktning använder automatiskt signaler från dina kundmatchningslistor för att förbättra kampanjresultatet utifrån dina mål, till exempel konverteringar.
    Med Apples ATT-policyer (App Tracking Transparency) kan dina kundmatchningssegment påverkas av trafik i iOS 14 eller senare (inklusive användningen av dessa segment för uteslutningar). Kundmatchningssegment i iOS 14 eller senare är endast kompatibla med inloggade mobilwebbanvändare i Safari.

Framgångsberättelse från kund

” ”

ImmoScout24 logo

Den populära tyska fastighetswebbplatsen ImmoScout24 ville finjustera sin målgruppsstrategi och förbättra kampanjresultatet med hjälp av kunddata från första part. När de hade förbättrat den övergripande taggningen, laddat upp kunddata och använt Kundmatchning i alla sina Google Ads-konton ökade konverteringsfrekvensen med 52 % och kostnaden per förvärv blev 15 % lägre.

Videoresurser

” ”

Meet the Expert: Customer Match and the privacy-safe future of audiences

Grunderna i AI är hållbara lösningar som du kan använda redan nu och i framtiden. Om du redan har börjat använda Grunderna i AI kan du fördjupa dig i alla åtgärder som du behöver vidta inför utfasningen av tredjepartscookies.

Tips

Läs igenom alla artiklar i vår serie Grunderna i AI.

1. Google-data, globalt, annonser, januari 2021–december 2022

Mail icon Vill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.