Standard bannerannonser

Etter kunngjøringen av strømsparingsfunksjonen for programtillegg i Chrome aksepteres ikke lenger Flash-formater for standard bannerannonser.

Slik fungerer standard bannerannonser

Standard bannerannonser vises i flere forskjellige Google-tjenester:

• YouTube: alle deler av nettstedet unntatt startsiden
  • Zagat: som enheter øverst eller nederst på siden på alle deler av nettstedet
De er tilgjengelige som bannerannonser på 300 x 250 piksler. Størrelsen 300 x 600 kan også brukes til den nederste enheten i Zagat. Bannerformatet på 300 x 250 er tilgjengelig via AdWords eller som en del av en sponset reservasjonskampanje. Nedenfor ser du en skjermdump av bannerformatet på 300 x 250 piksler på YouTube.

Obligatoriske innholdselementer

Oppgi ett av følgende:

• Annonser levert av Google: bilde- og klikknettadresse
  • Annonser levert av tredjeparter: en tag fra en godkjent leverandør
    • Hvis du oppgir tagger fra DoubleClick, må du bruke InRed-tag-formatene.
Sideforespørsler gjøres via HTTPS (SSL) eller HTTP. Du må bruke samme protokoll som siden eller HTTPS (SSL) som standardprotokoll for alle annonser eller reklamer der det sendes forespørsler om sporingspiksler, innholdselementer eller data. For piksler til visningssporing må du alltid bruke HTTPS (SSL).

Vær oppmerksom på at vi ikke godtar forgrunnsannonser, utvidbare annonser, flytende annonser eller annonser med automatisk lydavspilling.

Innsending av reklame og behandlingstid

• Innholdselementer må mottas av kampanjeadministratorene våre senest FIRE virkedager før kampanjens startdato, og skal sendes via kontoadministratoren din.
  • Reklamer kan redigeres opptil to ganger per seksukersperiode for annonser i aktive kampanjer.
  • Du kan ha opptil tre reklamer per plassering som vises på nettstedet.

Tekniske spesifikasjoner (nettstedsvisning)

Formatering

Dimensjoner: 300 x 250
300 x 600 (bare Zagat)
Formater: GIF, JPG, PNG*
HTML5 er tillatt for standard bannerformater i AdWords
Maks. filstørrelse 150 kB

Attributter

Maks. animasjonslengde: 30 sekunder (all animasjon, inkludert løkker, må stoppe etter 30 sekunder)
Lyd: Ingen lyd
Kantlinje: Reklamer med delvis svart eller hvit bakgrunn må ha en synlig kantlinje i en kontrastfarge.
  *PNG-bilder som bruker alfakanaler eller fargeprofiler, kan vises forskjellig for brukere på forskjellige systemer.

Tekniske spesifikasjoner (tredjepartsvisning)

Formatering

Dimensjoner: 300 x 250
300 x 600 (bare Zagat)
HTML5 Alle HTML5-annonsene må gå sømløst tilbake til å støtte grunnleggende HTML5 for å sikre fullstendig funksjonalitet i alle moderne nettlesere. Flash-reserveinnhold støttes ikke, og Flash-innhold er ikke tillatt i HTML5-annonser på YouTube.

Innlastingskrav

Opprinnelig innlastingsstørrelse: Maksimalt 150 kB anbefales for raskest mulig innledende innlastingstid.
Total innlastingsstørrelse ved innlasting som ikke er påbegynt av brukeren: Opptil 2,2 MB
*første pluss påfølgende/trinnvis lasting
Omfatter all progressiv video, bilder og HTML (omfatter ikke strømming).
Prosessorbruk: Må ikke bruke mer enn 40 % av brukerens prosessorkapasitet. Vanlige årsaker til høy prosessorbruk er kontinuerlig animasjon og tunge animasjonssekvenser.

Attributter

Kantlinje og iframe: Må holde seg innenfor iframe. Reklamer med delvis svart eller hvit bakgrunn må ha en synlig kantlinje i en kontrastfarge.
Retningslinjer for markør over objekt: Kun museeffekter som brukeren har startet (ved overrulling eller klikk) er tillatt, og skal alltid være under brukerens kontroll. Effekter kan endre museikonet og/eller animere deler av annonsen. Lydeffekter er ikke tillatt når markøren flyttes eller rulles over annonsen.

Video

HTML5 FLV-video er ikke tillatt. Hvis video brukes, må både MP4- og enten WebM- eller Ogg-format brukes for å sikre kompatibilitet i alle de vanligste nettleserne.
Autoavspilling av animasjon eller video: 30 sekunder (all animasjon, inkludert løkker, må stoppe etter 30 sekunder)
Ved innlasting av lyd: Ingen lyd, kun ved klikk
Video startet av brukeren: Bare ved klikk
Må omfatte fremdriftslinje, spill-/pause-/stoppknapp og slå av/på lyd-knapp
Handlinger ved brukerklikk: All lyd må stoppe når brukeren klikker for å avslutte.

Kompatible nettlesere:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+, Chrome 33+

Sporing fra tredjeparter

• Klikkviderekoblinger fra tredjeparter godtas.
  • Tredjepartspiksler for visningssporing godtas bare for annonser levert av Google (maks. to piksler).
  • Piksler til undersøkelser:
    • Vi godtar et banner med invitasjon til en spørreundersøkelse for studier av merkevareløft/annonseeffektivitet.
    • Ingen forgrunnsvinduer, lag eller andre formater utenfor banneret er tillatt.

Vi godtar bare zzzviderekoblings- eller sporingspiksler fra sertifiserte leverandører av annonsetjenester. Se den fullstendige listen over godkjente leverandører. Du finner mer informasjon i AdWords-oversikten over godkjente leverandører.

Rapporteringsberegninger

• Annonsevisninger
  • Klikk og klikkfrekvens

Mer informasjon

• Annonsørene kan bruke den godkjente YouTube-avslutningsknappen for sosiale medier og teksten «YouTube» i tråd med retningslinjene for bruk av YouTube-logoen i annonser.
  • Standard bannerannonser i sponsede reservasjonskampanjer vises som en følgeannonse for et overlegg med plassholderfunksjon i videoen. Vi er klar over det finnes problemer med annonseleveringen for visse følgeenheter på grunn av metoden som brukes i IMA-SDK-en for VAST-forespørsler og -gjengivelse. Vær oppmerksom på at enheter som bestilles på CPM-basis, faktureres på grunnlag av følgevisninger, og bestilte visninger kan ikke garanteres. Vi forsøker å løse disse problemene så raskt som mulig.