Standaard display-advertenties

Zoals aangegeven in de aankondiging van de Chrome-functie 'Energiebesparing voor plug-ins', worden Flash-indelingen niet meer geaccepteerd voor standaard display-advertenties.

Hoe standaard display-advertenties werken

Standaard display-advertenties worden weergegeven in verschillende Google-services:

• YouTube: alle onderdelen van de site behalve de startpagina
  • Zagat: alle onderdelen van de site, in advertentieblokken boven en onder aan de pagina
Ze zijn beschikbaar als display-advertentie van 300 x 250. Op Zagat kunt u voor het advertentieblok onder aan de pagina ook het formaat 300 x 600 gebruiken. De indeling 300 x 250 is beschikbaar via AdWords of, als alternatief, als onderdeel van een reservering van een sponsoringcampagne. Hieronder wordt een screenshot van de indeling 300 x 250 op YouTube weergegeven.

Vereiste items

Lever een van de volgende items aan:

• Door Google gehost: afbeelding en doorklik-URL
  • Door derden weergegeven: tag van een goedgekeurde leverancier
    • Als u tags van DoubleClick levert, zijn InRed-tagindelingen vereist.
Paginaverzoeken worden uitgevoerd via HTTPS (SSL) of HTTP. Advertenties die verzoeken doen voor trackingpixels, advertentie-items of gegevens moeten gebruikmaken van hetzelfde protocol als de pagina, of worden standaard ingesteld op HTTPS (SSL). Voor pixels voor het bijhouden van vertoningen moet altijd HTTPS (SSL) worden gebruikt.

We accepteren geen pop-ups, uitvouwbare advertenties, zwevende advertenties en advertenties met audio die vanzelf begint te spelen.

Advertenties verzenden en verwerkingstijd

• Items dienen uiterlijk VIER werkdagen voor de via uw accountbeheerder verzonden startdatum van de campagne te zijn ontvangen door onze campagnebeheerders.
  • Voor op de site gehoste advertenties zijn in een actieve campagne maximaal twee advertentieaanpassingen per zes weken toegestaan.
  • Per op de site gehoste plaatsing zijn maximaal drie uitingen toegestaan.

Technische specificaties (gehost op site)

Opmaak

Afmetingen: 300 x 250
300 x 600 (alleen voor Zagat)
Indelingen: .GIF, JPG, PNG*
HTML5 is toegestaan voor standaarddisplay-indelingen van AdWords
Maximale bestandsgrootte: 150 KB

Kenmerken

Maximale animatietijd: 30 seconden (alle animaties, waaronder lussen, moeten na 30 seconden stoppen)
Audio: Geen geluid
Rand: Advertenties met een gedeeltelijk zwarte of witte achtergrond moeten een zichtbare rand met een contrasterende kleur hebben.
  *.PNG-afbeeldingen die alfakanalen of kleurprofielen gebruiken, zien er mogelijk verschillend uit, afhankelijk van het systeem van de gebruiker.

Technische specificaties (geleverd door derden)

Opmaak

Afmetingen: 300 x 250
300 x 600 (alleen voor Zagat)
HTML5: Alle HTML5-advertenties moeten zonder problemen ondersteuning bieden aan de basisfuncties van HTML5. Op deze manier wordt voor alle moderne browsers volledige functionaliteit gewaarborgd. Reserve-Flash wordt niet ondersteund en Flash-inhoud is niet toegestaan in HTML5-advertenties op YouTube.

Laadvereisten

Grootte van eerste laadactie: Een maximum van 150 KB wordt ten zeerste aanbevolen voor de snelste eerste laadtijd.
Totale grootte van laadactie die niet door de gebruiker wordt gestart: Maximaal 2,2 MB
* eerste en volgende laadacties/polite loads
Inclusief alle progressieve video, afbeeldingen, HTML. (Exclusief true streaming.)
CPU-gebruik: Mag niet meer dan 40% van de CPU-capaciteit van een gebruiker benutten. Veelvoorkomende oorzaken van een hoog CPU-gebruik zijn doorlopende animaties en veel animaties na elkaar.

Kenmerken

Rand en iframe: Moet binnen het iframe vallen. Advertenties met een gedeeltelijk zwarte of witte achtergrond moeten een zichtbare rand met een contrasterende kleur hebben.
Beleid voor muisbeweging: Alleen door de gebruiker gestarte effecten bij muisacties (door een muisbeweging of muisklik) zijn toegestaan. Deze kunnen altijd door de gebruiker worden gestart en gestopt. Een effect bij muisactie houdt het volgende in: de muisaanwijzer verandert in een ander pictogram en/of delen van de advertentie worden van animatie voorzien. Geluidseffecten bij muisbeweging zijn niet toegestaan.

Video

HTML5: FLV-video is niet toegestaan. Als gebruik wordt gemaakt van video, moeten de indelingen MP4, en WebM of Ogg worden gebruikt om compatibiliteit met alle grote browsers te garanderen.
Autoplay van animatie/video: 30 seconden (alle animaties, waaronder lussen, moeten na 30 seconden stoppen)
Geluid na laden: Geen geluid, alleen bij klik
Door de gebruiker gestarte video: Alleen bij klik
Moet bevatten: voortgangsbalk, knoppen voor afspelen/onderbreken/stoppen en knop voor dempen/dempen opheffen
Acties bij klik door gebruiker: Alle geluid moet stoppen na de klik voor afsluiten.

Compatibele browsers:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+; Chrome 33+

Bijhouden van gegevens door derden

• Het omleiden van klikken door derden is toegestaan.
  • Pixels voor het bijhouden van vertoningen van derden zijn alleen toegestaan voor advertenties die door Google worden gehost (maximaal twee pixels).
  • Onderzoekspixels
    • Kan een banner met een uitnodiging voor een enquête toestaan voor onderzoek naar merkimpact/de effectiviteit van advertenties.
    • Pop-ups, lagen of andere indelingen die ruimte buiten de banner gebruiken, zijn niet toegestaan.

We accepteren alleen omleidingen/trackingpixels van derden van leveranciers die zijn gecertificeerd voor advertentieweergave. Raadpleeg de volledige lijst met goedgekeurde leveranciers. Ga voor aanvullende informatie naar de goedgekeurde leveranciers van AdWords.

Rapportagestatistieken

• Advertentievertoningen
  • Klikken en klikfrequentie

Aanvullende informatie

• Adverteerders kunnen de goedgekeurde afsluitknop voor social media van YouTube en/of de tekst 'YouTube' gebruiken conform het beleid inzake het gebruik van het YouTube-logo in advertenties.
  • Standaard display-advertenties voor reservesponsoring worden als begeleidende advertentie bij een dummy-InVideo-overlay weergegeven. YouTube is zich bewust van de problemen met de weergave van bepaalde begeleidende advertentieblokken, die ontstaan door de wijze waarop VAST wordt aangevraagd en weergegeven door de IMA-SDK. Als een advertentieblok op basis van CPM wordt geboekt, wordt het blok gefactureerd aan de hand van het aantal vertoningen van de begeleidende advertentie, aangezien het aantal geboekte vertoningen niet kan worden gegarandeerd. We werken aan een oplossing voor deze problemen.