Workday-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Workday

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Workday®-app.

Stap 1: Workday instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Beveiliging en dan Single sign-on (SSO) instellen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Beveiliging te zien.

3. Klik op de knop Downloaden om de Google IDP-metadata en het X.509-certificaat te downloaden.
  4. Open een nieuw incognito browservenster.
  5. Log in bij de Workday-tenant van uw organisatie, waar u de SSO zult configureren.
  6. Klik op Workbench (Werkbank).
  7. Klik op Accountbeheer Klantinstallatie bewerken - Beveiliging.
  8. Selecteer onder SAML Setup (SAML-installatie) de optie Enable SAML Authentication (SAML-verificatie inschakelen).
  9. Voer https://uwdomeinnaam.my.google.com in het veld identity provider ID (ID identiteitsprovider) in.
  10. Voer in het veld 'Login Redirect URL' (Doorstuur-URL bij inlog) https://uw-workday-domein/tenantnaam/login-saml.htmld in.
  11. Klik op Create (Maken) > Create x509 Public Key (x509 openbare sleutel maken).
  12. Voer de gegevens in uit het metadatabestand van Google-IdP:
    Naam
    Geldig vanaf (datum gemaakt)
    Valid to (Geldig tot) (verloopdatum)
    Certificate (Certificaat): plak hier de PEM-versie van het IdP-certificaat van Google dat u heeft gedownload in stap 3
  13. Voer in het veld Workday SAML Issuer (SP-ID) (Workday SAML-uitgever) http://www.workday.com in.
  14. Voer http://www.google.com in, in het veld Uitgever van SAML (IdP-ID).
  15. Voer http://www.google.com in, in het veld Inlog-URL voor aangepaste SSO-service.
  16. Voer in het veld Customer SSO Service Logout URL (Uitlog-URL voor SSO-service klant) http://www.google.com in.
  17. Klik op Save (Opslaan) om de configuratiegegevens van de gefedereerde web-single sign-on op te slaan en door te gaan naar het volgende gedeelte, waarin u Google instelt als SAML-identiteitsprovider (IdP).
Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Open een nieuw browsertabblad en log in bij de beheerdersconsole als hoofdgebruiker.
  2. Klik op Apps SAML-apps.
  3. Selecteer de link Een service/app toevoegen aan uw domein of klik op de plus (+) in de onderhoek.
  4. Selecteer het item Workday in de lijst. De waarden op de pagina Google-IDP-gegevens worden automatisch ingevuld.
  5. Er zijn twee manieren om de installatiegegevens van de serviceprovider op te halen:

U kunt de waarden in de velden Entiteits-ID en Single sign-on-URL kopiëren en het X.509-certificaat downloaden, deze in de juiste velden voor de serviceprovider-installatie plakken en vervolgens klikken op Volgende
    of
    U kunt de IDP-metadata downloaden, deze uploaden in de juiste velden voor de serviceprovider-installatie en vervolgens teruggaan naar de beheerdersconsole en klikken op Volgende.
  6. In het venster Algemene app-gegevens worden de waarden App-naam en Omschrijving automatisch ingevuld. U kunt deze bewerken.
  7. (Optioneel) Klik op Bestand kiezen naast het veld Logo uploaden om een png- of gif-bestand te uploaden dat als pictogram wordt weergegeven. Het bestand moet 256 vierkante pixels zijn.
  8. Klik op Volgende.
Stap 3: Serviceprovidergegevens invoeren in de Google-beheerdersconsole
  1. Voer in het gedeelte Serviceprovidergegevens de volgende URL's in de velden Entiteits-ID, ACS-URL en Start-URL in:
            ACS-URL: https://uw-workday-domein/tenantnaam/login-saml.htmld
            Entiteits-ID: http://www.workday.com
            Start-URL: <leeg>
  2. Laat het vakje voor Ondertekende reactie leeg.
    Wanneer het vakje Ondertekende reactie niet is geselecteerd, wordt alleen de verklaring ondertekend. Wanneer het vakje Ondertekende reactie wel is geselecteerd, wordt de gehele reactie ondertekend.
  3. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres. Het invoeren van meerdere waarden wordt niet ondersteund. U kunt de toewijzing Naam-ID indien nodig wijzigen. U kunt ook aangepaste kenmerken van het gebruikersschema gebruiken nadat deze zijn gemaakt met Google Admin SDK-API's. De aangepaste kenmerken voor het gebruikersschema moeten worden gemaakt voordat u de Workday-app instelt.
  4. Klik op Volgende.
  5. (Optioneel) Klik op Nieuwe toewijzing toevoegen en voer een nieuwe naam in voor het kenmerk dat u wilt toewijzen.
  6. Selecteer in het dropdownmenu eerst de Categorie. Kies vervolgens een Gebruikerskenmerk om het kenmerk toe te wijzen uit het Google-profiel.
  7. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Workday-app inschakelen
  1. Log in bij de beheerdersconsole.
  2. Ga naar Apps SAML-apps.
  3. Selecteer Workday.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Workday-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://uw-domeinnaam.workday.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw inloggegevens in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Workday.