TextExpander-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun gegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor TextExpander

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de TextExpander®-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IDP) ophalen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Beveiliging en dan Single sign-on (SSO) instellen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Beveiliging te zien.

3. Klik in het gedeelte Single sign-on (SSO) instellen op IDP-metadata downloaden.

In de volgende stap stuurt u deze gegevens per e-mail naar TextExpander. Zodra ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de beheerdersconsole om de SSO-configuratie te voltooien.

Stap 2: TextExpander instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Stuur een e-mail naar TextExpander-ondersteuning via support@smilesoftware.com en vraag ze SSO in te schakelen voor uw account. Voeg het IDP-metadatabestand toe dat u in stap 1 heeft gedownload.

TextExpander neemt contact met u op wanneer SSO is ingeschakeld voor uw account. U ontvangt ook uw account-ID, die u nodig heeft om in de volgende stap in de beheerdersconsole de SSO-installatie te voltooien.

Opmerking: TextExpander kan uw account-ID leveren als onderdeel van een inlog-URL, zoals: https://app.textexpander.com/acs/{accountID}.

Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek TextExpander in de lijst met apps en klik erop.
  5. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

6. Klik op Volgende.
  7. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL door {uniqueid-provided-by-sp} te vervangen door uw account-ID van TextExpander (die naar u is gemaild door TextExpander-ondersteuning).
  8. Klik op Volgende.
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
    firstName Algemene informatie Voornaam
    lastName Algemene informatie Achternaam
    email Algemene informatie Primair e-mailadres
  10. Klik op Voltooien.
Stap 4: De TextExpander-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer TextExpander.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw TextExpander-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Ga naar https://app.textexpander.com/ssoSignin en voer het e-mailadres van uw TextExpander-account in.

Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.

2. Voer uw gegevens in.

Nadat uw gegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar TextExpander.