SurveyMonkey-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor SurveyMonkey

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de SurveyMonkey®-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek SurveyMonkey in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.

Op de pagina Serviceprovidergegevens worden de waarden in de velden ACS-URL en Entiteits-ID voor SurveyMonkey standaard geconfigureerd.

8. Klik op Volgende.
  9. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruikersveld als volgt in voor de weergegeven kenmerken:

App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruikersveld
    FirstName Algemene informatie Voornaam
    LastName Algemene informatie Achternaam
    Email Algemene informatie Primair e-mailadres
  10. Klik op Voltooien.
Stap 2: SurveyMonkey instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Zodra SurveyMonkey uw Enterprise-groep heeft gemaakt, wordt u op de hoogte gesteld en om de informatie gevraagd die ze nodig hebben om SSO te configureren voor uw organisatie. Stuur ze de volgende IdP-gegevens die u heeft gekopieerd in stap 1 hierboven:

• SSO-URL (SurveyMonkey noemt dit het 'HTTP Redirect Endpoint', oftewel het HTTP-omleidingseindpunt)
  • Entiteits-ID
  • Voeg het X.509-certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload bij als tekstbestand
Stap 3: De SurveyMonkey-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer SurveyMonkey.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw SurveyMonkey-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Opmerking: De specifieke URL die u nodig heeft om SSO te verifiëren, wordt geleverd door SurveyMonkey nadat ze uw SSO-configuratie hebben voltooid.

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://www.surveymonkey.com/user/sso/{uw_domein} en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar SurveyMonkey.