TalentLMS-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor TalentLMS

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Zoek TalentLMS in de lijst met apps en klik erop.
  5. Voer de volgende gegevens in op de pagina Google IdP-gegevens:
    1. Kopieer de Entiteits-ID en de SSO-URL en sla deze op.
    2. Download het certificaat.
  1. Klik op Volgende.
    In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.
  1. Klik op Volgende.
  2. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de velden ACS-URL, Entiteits-ID en Start-URL. Vervang {subdomain} door uw TalentLMS®-domein.
  1. Klik op Volgende en voltooien.
Stap 2: TalentLMS instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster en log als beheerder in bij TalentLMS.

2. Ga naar Account Settings (Accountinstellingen) en dan Users (Gebruikers) en dan Single Sign On (SSO) (Single sign-on (SSO)).

3. Selecteer bij 'Authentication method' (Verificatiemethode) SAML 2.0 uit het dropdownmenu.

4. Voer de volgende gegevens in:

1. Identity provider (IdP) (Identiteitsprovider (IdP)): Voer de Entiteits-ID in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

2. SAML Certificate (SAML-certificaat): Open het certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload en kopieer de inhoud. Plak de inhoud in dit veld bij TalentLMS.

3. Remote sign-in URL (URL voor inloggen op afstand): Voer de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

4. Targeted ID (Doel-ID): Voer het e-mailadres in.

5. First Name (Voornaam): Voer FirstName in als kenmerk.

6. Last Name (Achternaam): Voer LastName in als kenmerk.

7. Email (E-mailadres): Voer Email in als kenmerk.

Stap 3: De TalentLMS-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer TalentLMS.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw TalentLMS-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Ga in een nieuw incognito browservenster naar uw TalentLMS-instantie.
    Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
    Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar TalentLMS.