Sneltoetsen aanpassen

Je kunt sneltoetsen toevoegen, bewerken, verwijderen, resetten of corrigeren via de Sneltoetsen-app . Als je je sneltoetsen aanpast, kun je:

• Sneltoetsen aanpassen aan wat je al kent
  • De functionaliteit van je externe toetsenbord aanpassen
  • Meer ondersteuning voor je ergonomische behoeften

Sneltoetsen beheren

Belangrijk:

• Je kunt sneltoetsen met een hangslot niet aanpassen.
  • Systeemsneltoetsen moeten altijd de zoektoets bevatten om mogelijke conflicten met browser-apps te voorkomen.
  • Sommige toetscombinaties zijn niet mogelijk.
  • Je kunt geen toetsen op de bovenste rij gebruiken als onderdeel van een aangepaste sneltoets. Gebruik in plaats daarvan de functietoetsen.

Een sneltoets toevoegen

1. Open de Sneltoetsen-app op je Chromebook.
  2. Selecteer links een van de volgende opties:
    • Algemeen
    • Apparaat
    • Browser
    • Tekst
    • Vensters en bureaus
    • Toegankelijkheid
  3. Plaats in de lijst met sneltoetsen de cursor op de sneltoets die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Bewerken .
  5. Selecteer Snelkoppeling toevoegen in het aanpassingsdialoogvenster.
  6. Houd 1-4 functietoetsen en 1 andere toets op je toetsenbord ingedrukt.
  7. Laat de toetsen los om op te slaan.
  8. Selecteer Klaar.

Tips:

• Sneltoetsen zonder zoektoets of Launcher-toets kunnen conflicteren met de sneltoetsen van bepaalde apps.
  • Je kunt voor elke actie maximaal 5 aangepaste sneltoetsen toevoegen.

Een sneltoets bewerken

1. Open de Sneltoetsen-app op je Chromebook.
  2. Selecteer links een van de volgende opties:
    • Algemeen
    • Apparaat
    • Browser
    • Tekst
    • Vensters en bureaus
    • Toegankelijkheid
  3. Plaats in de lijst met sneltoetsen de cursor op de sneltoets die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Bewerken .
  5. Selecteer in het aanpassingsdialoogvenster Bewerken naast de snelkoppeling die je wilt wijzigen.
  6. Houd 1-4 functietoetsen en 1 andere toets op je toetsenbord ingedrukt.
  7. Laat de toetsen los om op te slaan.
  8. Selecteer Klaar.

Tip: Je kunt geen sneltoetsen met hangsloten bewerken.

Een sneltoets verwijderen

1. Open de Sneltoetsen-app op je Chromebook.
  2. Selecteer links een van de volgende opties:
    • Algemeen
    • Apparaat
    • Browser
    • Tekst
    • Vensters en bureaus
    • Toegankelijkheid
  3. Plaats in de lijst met sneltoetsen de cursor op de snelkoppeling die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen .
  5. Selecteer Verwijderen en dan Klaar in het aanpassingsdialoogvenster.

Snelkoppelingen voor een actie resetten

1. Open de Sneltoetsen-app op je Chromebook.
  2. Selecteer links een van de volgende opties:
    • Algemeen
    • Apparaat
    • Browser
    • Tekst
    • Vensters en bureaus
    • Toegankelijkheid
  3. Plaats in de lijst met sneltoetsen de cursor op de sneltoets die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Bewerken .
  5. Selecteer in het aanpassingsdialoogvenster Standaardwaarden herstellen en dan Klaar.

Tip: De resetknop verschijnt alleen als er aangepaste snelkoppelingen zijn.

Snelkoppelingen voor alle acties resetten

1. Open de Sneltoetsen-app op je Chromebook.
  2. Selecteer links Alle snelkoppelingen resettenen dan Resetten.

Problemen met sneltoetsen oplossen

Conflict met een vergrendelde sneltoets

Als de foutmelding 'Snelkoppeling wordt gebruikt door [naam van de snelkoppeling]. Druk op een nieuwe sneltoets om te vervangen' weergegeven. Druk op een nieuwe toetsencombinatie om een nieuwe sneltoets toe te wijzen, omdat de toetsencombinatie die je probeert te gebruiken, al wordt gebruikt door een andere vergrendelde actie.

Conflict met een bewerkbare sneltoets

Als de foutmelding 'Snelkoppeling wordt gebruikt door [naam van de snelkoppeling]. Druk op een nieuwe sneltoets om deze te vervangen of druk nog een keer op dezelfde sneltoets om die voor deze actie te gebruiken.' moet je het volgende doen:

• Druk op een nieuwe toetsencombinatie om een nieuwe sneltoets toe te wijzen.
  • Druk nogmaals op dezelfde toetsencombinatie. Deze sneltoets wordt uit de andere actie verwijderd.

Tip: Dit is ook van toepassing als je dezelfde fout krijgt bij het terugzetten van de standaardinstellingen.

Conflict met een gewijzigde sneltoets

Als een melding aangeeft dat de sneltoets is gewijzigd:

1. Selecteer Snelkoppeling bewerken in de melding.
  2. Als de Sneltoetsen-app wordt geopend, zoek je de sneltoets.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Selecteer Bewerken in het aanpassingsdialoogvenster.
  5. Houd 1 tot 4 functietoetsen en een andere toets op je toetsenbord ingedrukt.
  6. Laat de toetsen los om op te slaan.
  7. Selecteer Klaar.

Tip: Er wordt een waarschuwingsbericht getoond als je een sneltoets toewijst zonder de zoektoets of de Launcher-toets.

Problemen met alt + klikken oplossen

Als je problemen hebt met Alt + klikken, kun je kiezen of je klikken met de rechtermuisknop wilt aanzetten met je touchpad en toetsenbord.

1. Selecteer Instellingen op je Chromebook.
  2. Selecteer in het gedeelte Apparaat de optie Touchpad.
  3. Selecteer een van de volgende opties onder Toetsenbord en touchpad gebruiken om met de rechtermuisknop te klikken:
    • Zoeken/Launcher + klik
    • Alt + klikken
    • Uit

Tip: Deze instelling staat standaard uit voor nieuwe gebruikers.

Problemen met de Alt-gebaseerde set met 6 toetsen oplossen

Als je problemen hebt met de Alt-gebaseerde set met 6 toetsen, kun je de 6-pack sleutels opnieuw toewijzen. Hiermee wordt de sleutel automatisch opnieuw toegewezen op basis van of je vaak Zoeken of Alt gebruikt om acties van de set met 6 toetsen uit te voeren.

1. Ga naar Instellingen en dan Toetsenbord.
  2. Selecteer Toetsenbordtoetsen aanpassen.
F11- en F12-problemen oplossen

Als je problemen hebt met F11- en F12-toetsen, kun je deze toetsen opnieuw toewijzen.

1. Ga naar Instellingen en dan Toetsenbord.
  2. Selecteer een optie in Toetsenbordtoetsen aanpassen.

Belangrijk: Voor deze toetsopties wordt aangenomen dat het toetsenbord op F1 staat en dat de optie Vernieuwen op F2 staat.

Voor Chromebook-toetsenborden met minder dan 12 toetsen op de bovenste rij zijn:

• De opties voor F11 als toetsen op de bovenste rij als functietoetsen aanstaan:
    • Uit
    • Shift + Terug
    • Alt + Terug
    • Ctrl + Shift + Terug
  • De toetsen voor F11 als de toetsen op de bovenste rij als functietoetsen uitstaan:
    • Uit
    • Zoeken + Shift + Terug
    • Zoeken + Alt + Terug
    • Zoeken + Ctrl + Shift + Terug
  • De opties voor F12 als toetsen op de bovenste rij als functietoetsen aanstaan:
    • Uit
    • Shift + Vernieuwen
    • Alt + Vernieuwen
    • Ctrl + Shift + Vernieuwen
  • De toetsen voor F12 als de toetsen op de bovenste rij als functietoetsen uitstaan:
    • Uit
    • Zoeken + Shift + Vernieuwen
    • Zoeken + Alt + Vernieuwen
    • Zoeken + Ctrl + Shift + Vernieuwen

Tip: Deze instelling staat standaard uit.