Invoersnelkoppelingen maken

Je kunt de knoppen aanpassen op je invoerapparaten, zoals een muis, toetsenbord en pentablet. Je kunt alle categorieën van je verbonden apparaten vinden op de pagina Apparaatinstellingen. Elke categorie heeft subpagina's waar je je apparaten kunt aanpassen.

Je toetsenbordinstellingen aanpassen

Voor elke toetsenbordcategorie kun je het volgende aanpassen:

• Geïntegreerd toetsenbord
    • Toetsen op de bovenste rij gebruiken als functietoetsen
    • Automatische herhaling aanzetten
    • Toetsenbordtoetsen opnieuw toewijzen
  • Extern toetsenbord
    • F-toetsen converteren naar toetsen op de bovenste rij van ChromeOS
    • Systeem-/Launcher-toets aanzetten om het gedrag van de toetsen op de bovenste rij om te schakelen
    • Automatische herhaling aanzetten
    • Toetsenbordtoetsen opnieuw toewijzen

Toetsenbordtoetsen opnieuw toewijzen

Je kunt toetsen opnieuw toewijzen om de functie ervan te wijzigen. Selecteer Standaardinstellingen herstellen om de standaardinstellingen te herstellen.

Aanpasbare toetsen:

• Functietoetsen
  • Escape
  • Backspace
  • Caps Lock
  • Assistent (voor sommige toetsenborden)
De instellingen van de muisknoppen aanpassen

Een knop op een verbonden muis aanpassen:

1. Ga op je Chromebook naar Apparaatinstellingen.
  2. Selecteer Muis en dan Muisknoppen aanpassen.
  3. Onder Muisknop aanpassen kun je het volgende doen:
    • Zet Je linker- en rechtermuisknoppen omwisselen aan of uit.
    • Klik op extra knoppen op de muis om knoppen toe te voegen of te vinden.

Een knopnaam bewerken:

1. Selecteer Muisknoppen aanpassen.
  2. Plaats de cursor op de knopnaam.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Voer de gewenste knopnaam in.
  5. Selecteer Klaar.

Actie toewijzen aan een knop:

1. Selecteer Muisknoppen aanpassen.
  2. Selecteer het dropdownmenu naast de knop waaraan je een actie wilt toevoegen.
  3. Kies een actie voor die knop.
    • Als je Toetsencombinatie kiest, kun je sneltoetsen of één toets voor muisknoppen toewijzen.
      • Houd in het vak Toetsencombinatie invoeren een van de functietoetsen en één andere toets of één toets op het toetsenbord ingedrukt.
      • Laat de toetsen los.
      • Selecteer Opslaan.
      • Als je de toetsen wilt bewerken, selecteer je Bewerken .
De instellingen voor knoppen van de pentablet aanpassen

Zo pas je een knop aan voor een gekoppelde pentablet:

1. Ga op je Chromebook naar Apparaatinstellingen.
  2. Selecteer Pentablet.
  3. Selecteer een van deze 2 opties:
    • Tabletknoppen aanpassen
    • Penknop aanpassen
  4. Onder Penknop aanpassen kun je het volgende doen:
    • Klik op extra knoppen op je pen om knoppen toe te voegen of te vinden.
  5. Selecteer Meer More om de volgorde van de knoppen te bepalen.

Een knopnaam bewerken:

1. Selecteer een van deze 2 opties:
    • Tabletknoppen aanpassen
    • Penknop aanpassen
  2. Plaats de cursor op de knopnaam.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Voer de gewenste knopnaam in.
  5. Selecteer Klaar.

Actie toewijzen aan knop:

1. Selecteer een van deze 2 opties:
    • Tabletknoppen aanpassen
    • Penknop aanpassen
  2. Selecteer het dropdownmenu naast de knop waaraan je een actie wilt toevoegen.
  3. Kies een actie voor die knop.
    • Als je Toetsencombinatie kiest, kun je sneltoetsen of één toets voor tablet- of penknoppen toewijzen.
      • Houd in het vak Toetsencombinatie invoeren een van de functietoetsen en één andere toets of één toets op het toetsenbord ingedrukt.
      • Laat de toetsen los.
      • Selecteer Opslaan.
      • Als je de toetsen wilt bewerken, selecteer je Bewerken .