Sivupaneelin lukutilan käyttö

Yksilöi lukukokemustasi Chromessa lukutilan avulla. Tämä ominaisuus sijaitsee kätevästi sivupaneelissa ja auttaa sinua seuraavissa asioissa:

• Keskity tekstiin helpommin
  • Vähennä näytöllä näkyvistä kuvista ja videoista aiheutuvia häiriötekijöitä
  • Valitse vaihtoehtoinen fontti ja fonttikoko
  • Muokkaa kirjainten ja lauseiden välejä
  • Valitse taustaväri

Tärkeää: Nämä asetukset koskevat vain tekstiä, jonka haluat lukea sivupaneelissa. Ne eivät koske muuta sisältöä Chromessa tai yleisillä verkkosivustoilla.

Lukutilan muokkaaminen

Kun käytät lukutilaa sivupaneelissa, voit muuttaa fonttiasetuksia lukemisen helpottamiseksi.

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sivustolle, jonka tekstiä haluat lukea.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Lukutila.
  4. Lukutilan alla olevan työkalupalkin avulla voit tehdä seuraavia asioita:
    • Muokkaa fonttia: Valitse alanuoli Alanuoli.
    • Muokkaa fonttikokoa: Valitse suurentaaksesi fonttikokoa ja pienentääksesi sitä.
    • Muuta lukutilan taustaväriä: Valitse .
    • Muuta välejä lauseiden välillä: Valitse .
    • Muuta välejä kirjainten välillä: Valitse .

Vinkki: Jos haluat kiinnittää lukutilan, valitse sivupaneelin oikeasta yläkulmasta Kiinnitä yläpalkkiin Pin.