Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Bestelopties voor het beheer van ChromeOS-apparaten

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Je kunt ChromeOS-apparaten kopen die al Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade bevatten. Elk gebundeld apparaat bevat een oneindige upgrade die geldt voor de levensduur van het apparaat.

Als je zelfstandige ChromeOS-apparaten hebt, moet je een zelfstandige upgrade kopen voor elk apparaat dat je wilt beheren.

Opmerking: Je accounttype bepaalt welke Chrome-functies er beschikbaar zijn. Als je organisatie bijvoorbeeld een onderwijsaccount heeft en je een Chrome OS-apparaat met Chrome Enterprise Upgrade inschrijft, heb je geen toegang tot Chrome-functies die alleen beschikbaar zijn voor werkaccounts.

Hieronder vind je service- en bestelopties en meer informatie over het aanschaffen van upgrades.

Opties voor gebundelde apparaten

Elk gebundeld apparaat bevat Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade. Je hoeft upgrades dus niet apart te kopen.

• De upgrade is geldig voor de levensduur van het apparaat.
  • Je kunt een upgrade niet overzetten van het ene apparaatmodel naar het andere in hetzelfde domein, ook niet als er hardwareproblemen zijn en je het apparaat moet vervangen.
  • Je kunt een apparaat opnieuw inschrijven in een ander domein, tenzij je de overdracht hebt geblokkeerd met beleidsregels, zoals regels voor afgedwongen opnieuw inschrijven.

Opties voor zelfstandige apparaten

Hoe je betaalt voor zelfstandige upgrades, hangt af van het type upgrade dat je bestelt.

Jaarlijks

Chrome Enterprise Upgrade en upgrade voor kiosken en digitale borden

• Deze licenties worden per abonnementstermijn aangeschaft en kunnen worden verlengd wanneer de termijn voorbij is.
    • Ik heb upgrades gekocht via de Google Beheerdersconsole: Voeg je factureringsgegevens toe aan de upgrade in de Beheerdersconsole om de upgrades automatisch te verlengen aan het einde van elke termijn. Als je automatische verlenging niet inschakelt of je factureringsgegevens niet toevoegt, moet je de upgrades handmatig verlengen aan het einde van de termijn.
    • Ik heb upgrades aangeschaft bij een geautoriseerde partner: Aan het einde van de termijn moet je de upgrades handmatig verlengen bij de geautoriseerde partner.
  • Momenteel is er geen flexibel model beschikbaar.
  • Je kunt een apparaat uitschrijven en de upgrade overzetten naar een ander apparaat in hetzelfde domein, ongeacht het model.
  • Je kunt een upgrade niet overzetten naar een apparaat in een ander organisatorisch account.
  • Als je in de loop van de termijn aanvullende upgrades aanschaft, worden de kosten pro rata berekend en verloopt de upgrade op hetzelfde moment als de oorspronkelijke bestelling.

Oneindig

Chrome Education Upgrade, Chrome Enterprise Upgrade en Chrome Nonprofit Upgrade

• Als je upgrades koopt, worden deze toegewezen aan een groep totdat je ze gebruikt om zelfstandige ChromeOS-apparaten in te schrijven. Upgrades zijn geldig voor de levensduur van het apparaat waaraan ze zijn toegewezen.
  • Als er een hardwareprobleem optreedt en je een apparaat moet vervangen, kun je de upgrade overzetten naar een ander apparaat van hetzelfde model (of een vergelijkbaar vervangend apparaat dat door de fabrikant wordt geleverd).
  • Je kunt een upgrade niet overzetten van het ene apparaatmodel naar het andere in hetzelfde domein.
  • Je kunt een upgrade niet overzetten naar een apparaat in een ander organisatorisch account.
  • De overdracht wordt gecontroleerd.
  • We raden je aan het beleid voor automatisch updaten te bekijken voor elk apparaat voordat je een oneindige upgrade aanschaft.

ChromeOS-apparaten gebundeld met Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade

• Deze upgrades zijn geldig voor de levensduur van het apparaat waaraan ze zijn toegewezen.
  • Je kunt een upgrade niet overzetten van het ene apparaatmodel naar het andere in hetzelfde domein, ook niet als er hardwareproblemen zijn en je het apparaat moet vervangen.
  • Je kunt een apparaat opnieuw inschrijven in een ander domein, tenzij je de overdracht hebt geblokkeerd met beleidsregels, zoals regels voor afgedwongen opnieuw inschrijven.

Upgrades bestellen

U kunt gebundelde apparaten kopen en zelfstandige upgrades bestellen, zoals Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade, via een geautoriseerde partner.

Voor een zelfstandige Chrome Enterprise Upgrade en upgrade voor kiosken en digitale borden kun je een abonnement afsluiten in de Beheerdersconsole en maximaal 50 jaarlijkse upgrades kopen. Als je een zelfstandige Chrome Enterprise Upgrade of upgrade voor kiosken en digitale borden bestelt in de Beheerdersconsole, kun je overschakelen naar een geautoriseerde partner.

Bestelopties vergelijken

Ontdek hoe je upgrades kunt krijgen voor het gewenste type Chrome-service.

Chrome-service Beschikbare upgradetermijn Bestellen
Zelfstandige Chrome Education Upgrade Oneindig

Zoek een geautoriseerde partner.

Zelfstandige Chrome Enterprise Upgrade Jaarlijks

Je kunt upgrades rechtstreeks via de Beheerdersconsole krijgen of je organisatorische account overzetten naar een partner.

Zoek een geautoriseerde partner.

Zelfstandige Chrome Nonprofit Upgrade Oneindig

Zoek een geautoriseerde partner.

Upgrade voor kiosken en digitale borden Jaarlijks

Je kunt upgrades rechtstreeks via de Beheerdersconsole krijgen of je organisatorische account overzetten naar een partner.

Zoek een geautoriseerde partner.

ChromeOS-apparaat gebundeld met Chrome Education Upgrade Oneindig Zoek een geautoriseerde partner.
ChromeOS-apparaat gebundeld met Chrome Enterprise Upgrade Oneindig

Zoek een geautoriseerde partner.

Zie ChromeOS-apparaten voor de volledige lijst met ondersteunde apparaten.

Zie Chrome-serviceopties voor meer informatie over deze services.

Ik heb al upgrades

Als je al ChromeOS-apparaten hebt die gebundeld zijn met Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade, of upgrades hebt voor zelfstandige apparaten, kan het zijn dat er voor jou andere typen upgrades beschikbaar zijn.

Ik heb upgrades aangeschaft in de Beheerdersconsole

Als je een zelfstandige Chrome Enterprise Upgrade of upgrade voor kiosken en digitale borden via de Beheerdersconsole hebt besteld, ben je een online rechtstreekse klant. Je kunt je bestelling beheren en maximaal 50 jaarlijkse upgrades voor zelfstandige apparaten aanschaffen via de Beheerdersconsole. Je kunt bijvoorbeeld het aantal upgrades verhogen of verlagen, de proefperiode of bestelling annuleren en je betaalmethoden updaten.
Zelfstandige oneindige upgrades voor Chrome Enterprise Upgrade en andere typen Chrome-services zijn niet beschikbaar. Als je een andere Chrome-service wilt aanschaffen, moet je overschakelen naar een geautoriseerde partner.

Ik heb upgrades aangeschaft bij een geautoriseerde partner

Als je upgrades hebt aangeschaft bij een geautoriseerde partner, hangt het abonnement dat je kunt krijgen af van je overeenkomst met de reseller. Je kunt de bestelling niet beheren in de Beheerdersconsole. Je kunt het upgrade-gebruik echter wel beheren door apparaten in en uit te schrijven in de Beheerdersconsole.
  • Als je de contactgegevens van je partner ziet in het gedeelte Facturering in de Beheerdersconsole, ben je een online klant aan wie is doorverkocht. Je kunt alleen jaarlijkse zelfstandige upgrades voor Chrome Enterprise Upgrade en upgrade voor kiosken en digitale borden kopen. Zelfstandige oneindige upgrades voor Chrome Enterprise Upgrade en andere typen Chrome-services zijn niet beschikbaar. Als je Google Workspace hebt of wilt kopen, moet je al je services en upgrades kopen bij dezelfde geautoriseerde partner.
  • Als je de contactgegevens van je partner niet ziet in het gedeelte Facturering in de Beheerdersconsole, ben je een offline klant aan wie is doorverkocht. Je kunt elk type Chrome-service kopen. Je organisatie heeft mogelijk meer dan één geautoriseerde partner.

Ga als volgt naar het gedeelte Facturering in de Beheerdersconsole:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.