Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Registrera ChromeOS-enheter

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

Vill du registrera och hantera ChromeOS-enheter på distans? Starta en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade utan kostnad i dag

Om du vill tillämpa enhetspolicyer som du anger på Googles administratörskonsol måste du registrera ChromeOS-enheter. Om du har Chrome Enterprise Upgrade, Chrome Education Upgrade eller Kiosk & Signage Upgrade kan du låta användare registrera dem. Varje registrerad enhet följer de policyer du angett tills du rensar eller avregistrerar den.

Obs! Din kontotyp avgör vilka Chrome-funktioner som är tillgängliga för dig. Om organisationen exempelvis har ett utbildningskonto och du registrerar en ChromeOS-enhet med Chrome Enterprise Upgrade kan du inte få åtkomst till Chrome-funktioner som enbart är till för företagskonton.

Innan du börjar

• Innan du kan börja registrera enheter måste du godkänna användarvillkoren genom att göra följande:
    1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
    3. Klicka på Jag godkänner i popup-fönstret.
  • ChromeOS-enheter som levereras med Chrome Enterprise Upgrade eller Chrome Education Upgrade uppmanar automatiskt användarna att registrera sig när de har godkänt slutanvändarlicensavtalet. Efter registreringen kan användarna logga in och börja använda enheten. Om de inte uppmanas att registrera sig ska användarna trycka på Ctrl+Alt+E eller välja Enterprise-registrering innan någon loggar in.
  • Du måste registrera enheter innan någon loggar in på dem. Om du inte gör det måste du rensa enheten och starta om registreringen. Mer information finns i Rensa ChromeOS-enhetens data.
  • Om du vill styra vilka användare som kan registrera sig på domänen läser du användarpolicyn Registreringsbehörigheter.
  • Som standard ansluter enheter automatiskt till organisationsenheten på toppnivå. Om du vill att enheter automatiskt ska registrera sig i den organisation som användaren tillhör läser du användarpolicyn Enhetsregistrering.

Registrera enheter manuellt

1. Slå på enheten och följ anvisningarna tills meddelandet visas på skärmen. Logga inte in ännu. Om du ser registreringsskärmen istället för inloggningsskärmen fortsätter du till steg 4.

2. Tryck på E-post eller telefon om du registrerar en Chromebook-surfplatta. Tryck sedan på Mer Mer följt av Byt till fullständig layout för att öppna tangentbordet på skärmen.

3. Öppna registreringsskärmen. Klicka på Företagsregistrering längst ned på inloggningsskärmen.
    Du kan även använda kortkommandon för Chrome Enterprise Upgrade eller Chrome Education Upgrade. Tryck på Ctrl+Alt+E.

4. Ange användarnamn och lösenord.
  5. Ange resurs-id och plats om du uppmanas att göra det.
  6. För enheter med ChromeOS version 103 eller tidigare klickar du på Nästa.
  7. För enheter med ChromeOS-version 104 eller senare:
    • Chrome Enterprise Upgrade eller Chrome Education Upgrade – klicka på Registrera företagsenhet.
    • Kiosk & Signage Upgrade – klicka på Registrera Kiosk & Signage-enhet.
  8. (Kiosk & Signage Upgrade) Kontrollera att du har valt den registreringstyp du vill haföljt avklicka på Bekräfta.
  9. Klicka på Klar när du får ett bekräftelsemeddelande att enheten har registrerats.

För enheter som är registrerade med Chrome Enterprise Upgrade eller Chrome Education Upgrade kan användarna logga in och börja använda dem. För enheter som är registrerade för Kiosk & Signage Upgrade kan användarna inte logga in eller använda hanterade gästsessioner.

Du kan se en lista över registrerade enheter på administratörskonsolen. Mer information finns i Visa detaljer om ChromeOS-enhet.

Låt användarna ange detaljer under registreringen

Gör det lättare att övervaka och hantera enheter på administratörskonsolen genom att låta användarna ange eller redigera identifierande information om enheten innan de slutför registreringen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna registreringskontrollerna.
  5. Klicka på Resurs-id under registrering.
    1. Välj Användare i den här organisationen kan tillhandahålla resurs-id och plats under registreringen.
    2. Klicka på Spara.
  6. Klicka på Registreringsbehörigheter. Välj ett alternativ och klicka på Spara:
    1. Tillåt användare i den här organisationen att registrera nya eller återregistrera befintliga enheter – användarna kan registrera en ny enhet eller återregistrera en avregistrerad enhet. Användarna kan även registrera om en enhet som rensats eller återställts till fabriksinställningarna.
    2. Tillåt bara användare i den här organisationen att återregistrera befintliga enheter (kan inte registrera nya eller avregistrerade enheter) – användarna kan bara återregistrera enheter som har rensats eller återställts till standardinställningarna. De kan inte registrera nya enheter eller återregistrera avregistrerade enheter.

Så här registrerar du din Chromebook för företag

Läs om hur du registrerar dina enheter med Chrome Enterprise Upgrade.

How to enterprise enroll your Chromebook

Kräv att hanterade användare registrerar sina enheter

Du kan kräva att hanterade användare registrerar sina pekskärmsenheter som inte är noll om följande villkor uppfylls:

• Detta är den första användaren som loggar in på enheten. Enheten kanske till exempel är ny eller har återställts till standardinställningarna.
  • Användaren har den behörighet som krävs för att registrera enheter. Mer information finns i Registreringsbehörigheter.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna registreringskontrollerna.
  5. Välj ett alternativ för initial inloggning:
    • Kräv inte att användarna registrerar enheten (standard) – hanterade användare i den organisationsenhet som policyn har tilldelats kan alltid logga in utan att registrera sina enheter.
    • Kräv att användarna registrerar enheten – hanterade användare i den organisationsenhet som policyn har tilldelats måste registrera sina enheter.
  6. Klicka på Spara.

Felsökning

Ändra uppgraderingstyp

Om du av misstag registrerade en enhet med fel uppgraderingstyp måste du avadministrera enheten och registrera den igen med rätt uppgraderingstyp.

Fel: Du har inte tillräckligt många uppgraderingar för att registrera den här enheten

Du har använt organisationens samtliga tillgängliga fristående uppgraderingar för andra enheter. Du måste köpa ytterligare fristående uppgraderingar. Mer information finns i Hantera beställningar av Chrome-uppgradering.

Fel: Det här användarkontot kan inte väljas för denna tjänst

Du försöker registrera en enhet med ett användarnamn som inte får registrera enheter. Mer information finns i användarpolicyn Registreringsbehörigheter.

Relaterade ämnen