Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

ChromeOS-apparaten inschrijven

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Wil je ChromeOS-apparaten op afstand inschrijven en beheren? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Als u wilt dat het apparaatbeleid dat u instelt in de Google Beheerdersconsole wordt afgedwongen, moet u ChromeOS-apparaten inschrijven. Als je klant bent van Chrome Enterprise Upgrade-, Chrome Education Upgrade- of Kiosk & Signage Upgrade, kun je gebruikers hun eigen apparaat laten inschrijven. Elk ingeschreven apparaat voldoet aan het beleid dat je instelt, totdat je het apparaat wist of uitschrijft.

Opmerking: Je accounttype bepaalt welke Chrome-functies er beschikbaar zijn. Als je organisatie bijvoorbeeld een onderwijsaccount heeft en je een Chrome OS-apparaat met Chrome Enterprise Upgrade inschrijft, heb je geen toegang tot Chrome-functies die alleen beschikbaar zijn voor werkaccounts.

Voordat je begint

• Voordat je apparaten kunt inschrijven, moet je de Servicevoorwaarden accepteren. Doe hiervoor het volgende:
    1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApparaten.
    3. Klik in het pop-upvenster met de Servicevoorwaarden op Ik ga akkoord.
  • Gebruikers van ChromeOS-apparaten met Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade krijgen automatisch de vraag om het apparaat in te schrijven nadat ze de licentieovereenkomst voor eindgebruikers hebben geaccepteerd. Nadat het apparaat is ingeschreven, kunnen gebruikers inloggen en aan de slag op het apparaat. Als gebruikers niet worden gevraagd zich in te schrijven, moeten ze op Ctrl+Alt+E drukken of Aanmelding voor Enterprise selecteren voordat ze inloggen.
  • Je moet de apparaten registreren voordat iemand erop inlogt. Anders moet je het apparaat wissen en de registratie opnieuw starten. Zie ChromeOS-apparaatgegevens wissen voor meer informatie.
  • Als je wilt bepalen welke gebruikers apparaten mogen inschrijven in je domein, bekijk je het gebruikersbeleid Inschrijfrechten.
  • Apparaten worden standaard automatisch ingeschreven bij de organisatie-eenheid op het hoogste niveau. Als je wilt dat apparaten automatisch worden ingeschreven in de organisatie-eenheid waar de gebruiker bijhoort, bekijk je het gebruikersbeleid Apparaatinschrijving.

Apparaten handmatig inschrijven

1. Zet het apparaat aan en volg de instructies op het scherm totdat je het inlogscherm ziet. Log nog niet in. Als je het inschrijfscherm ziet in plaats van het inlogscherm, ga je naar stap 4.

2. Als je een Chromebook-tablet inschrijft, tik je op E-mail of telefoon. Tik dan op Meer Meer en dan Overschakelen naar volledige indeling om het schermtoetsenbord te openen.

3. Open het inschrijfscherm. Klik onderaan het inlogscherm op Aanmelding voor Enterprise.
    Of gebruik bij Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade de sneltoetsen. Druk op Ctrl+Alt+E.

4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  5. Geef de item-ID en locatie op als daarom wordt gevraagd.
  6. Klik op Apparaten met ChromeOS-versie 103 of lager.
  7. Voor apparaten met ChromeOS-versie 104 of hoger:
    • Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade: klik op Zakelijk apparaat inschrijven.
    • Kiosk & Signage Upgrade: Klik op Kiosk of digitaal bord inschrijven.
  8. (Kiosk & Signage Upgrade) Zorg dat je het gewenste inschrijftype hebt geselecteerden danklik op Bevestigen.
  9. Als je het bevestigingsbericht ziet dat het apparaat is ingeschreven, klik je op Gereed.

Als het apparaat is ingeschreven voor Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade, kunnen gebruikers inloggen en aan de slag gaan met het apparaat. Als het apparaat is ingeschreven voor Kiosk & Signage Upgrade, kunnen gebruikers niet inloggen of beheerde gastsessies gebruiken.

In de Beheerdersconsole staat een lijst met ingeschreven apparaten. Zie ChromeOS-apparaatgegevens weergeven voor meer informatie.

Toestaan dat gebruikers gegevens invoeren tijdens de inschrijving

Als je apparaten makkelijker wilt controleren en beheren in de Beheerdersconsole, sta je gebruikers toe identificatiegegevens van het apparaat in te vullen of te bewerken voordat ze de inschrijving afronden.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Inschrijvingsfuncties.
  5. Klik op Item-ID tijdens inschrijven.
    1. Selecteer Gebruikers in deze organisatie kunnen item-ID en locatie opgeven tijdens inschrijven.
    2. Klik op Opslaan.
  6. Klik op Inschrijfrechten. Kies een optie en klik op Opslaan:
    1. Gebruikers in deze organisatie toestaan nieuwe of bestaande apparaten in te schrijven of opnieuw in te schrijven: Gebruikers kunnen een nieuw apparaat inschrijven of een uitgeschreven apparaat opnieuw inschrijven. Gebruikers kunnen ook apparaten opnieuw inschrijven die zijn gewist of waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.
    2. Gebruikers in deze organisatie alleen toestaan bestaande apparaten opnieuw in te schrijven (en niet om nieuwe of uitgeschreven apparaten in te schrijven): Gebruikers kunnen alleen apparaten opnieuw inschrijven die zijn gewist of waarop de fabrieksinstellingen zijn teruggezet. Ze kunnen geen nieuwe apparaten inschrijven of uitgeschreven apparaten opnieuw inschrijven.

Een Chromebook inschrijven voor zakelijk gebruik

Bekijk hoe je apparaten met Chrome Enterprise Upgrade kunt inschrijven voor zakelijk gebruik.

How to enterprise enroll your Chromebook

Vereisen dat beheerde gebruikers hun apparaat inschrijven

Je kunt vereisen dat beheerde gebruikers hun niet-ZTE-apparaten inschrijven als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• Dit is de eerste gebruiker die inlogt op het apparaat. Het apparaat is bijvoorbeeld nieuw of is zojuist teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • De gebruiker heeft de vereiste rechten om apparaten in te schrijven. Ga naar Inschrijfrechten voor meer informatie.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Inschrijvingsfuncties.
  5. Kies een optie bij Voor het eerst inloggen:
    • Niet vereisen dat gebruikers het apparaat inschrijven (standaard): Beheerde gebruikers in de organisatie-eenheid waaraan het beleid is toegewezen, kunnen altijd inloggen zonder hun apparaat in te schrijven.
    • Vereisen dat gebruikers het apparaat inschrijven: Beheerde gebruikers in de organisatie-eenheid waaraan het beleid is toegewezen, moeten hun apparaat inschrijven.
  6. Klik op Opslaan.

Problemen oplossen

Het upgradetype wijzigen

Als je per ongeluk een apparaat hebt ingeschreven met het verkeerde upgradetype, moet je het uitschrijven en opnieuw inschrijven met het juiste upgradetype.

Fout: Je hebt niet voldoende upgrades om dit apparaat in te schrijven

Je hebt alle beschikbare zelfstandige upgrades van je organisatie gebruikt voor andere apparaten. Je moet meer zelfstandige upgrades kopen. Zie Bestellingen voor Chrome-updates beheren voor meer informatie.

Fout: Dit gebruikersaccount kan deze service niet gebruiken.

Je probeert een apparaat in te schrijven met een gebruikersnaam die geen rechten heeft om apparaten in te schrijven. Bekijk het gebruikersbeleid Inschrijfrechten als je wilt dat gebruikers apparaten kunnen inschrijven.