Over Chrome-apparaatbeheer

Voor beheerders die Chrome-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als IT-beheerder van een bedrijf of school kun je Chromebooks en andere Chrome-apparaten beheren via een cloudgebaseerde Beheerdersconsole. Je kunt beleid afdwingen, Chrome-functies instellen voor gebruikers, toegang geven tot je interne VPN's en wifi-netwerken, Chrome-apps en -extensies afgedwongen installeren, en meer.

Nu aan de slag

Hier zie je hoe je Chrome-apparaten kunt beheren in je organisatie.

De basisstappen bekijken:    NU AANMELDEN    APPARATEN INSTELLEN

Is je organisatie erg groot? Bekijk de gids 'Aan de slag met Chrome Enterprise'.

Meer informatie

Chrome Enterprise-apparaten aanschaffen

Elk Chrome Enterprise-apparaat bevat Chrome Enterprise Upgrade. Je hoeft upgrades dus niet apart aan te schaffen. Dit geldt voor onder andere Chromebook Enterprise-, Chromebox Enterprise- en Chromebase Enterprise-apparaten.

Zie Chrome Enterprise-apparaten.

Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade aanschaffen

Als je zelfstandige apparaten met Chrome OS wilt beheren in je bedrijfs- of onderwijsomgeving, moet je Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade hebben. Je moet een van deze upgrades aanschaffen voor elk Chrome-apparaat dat je wilt beheren.

Zie Abonnementsopties | Upgrades aanschaffen.

Chrome-apparaten inschrijven

Nadat je Chromebook Enterprise-apparaten of Chrome Enterprise Upgrades hebt aangeschaft voor je zelfstandige Chrome-apparaten, moet je de apparaten inschrijven in de Google Beheerdersconsole. Als een apparaat is ingeschreven, kun je er beleid op afdwingen om het gebruik ervan te beheren.

Zie Chrome-apparaten inschrijven.

Beleid afdwingen en apps beheren

Via de Beheerdersconsole kun je meer dan honderd beleidsregels en instellingen afdwingen die worden toegepast wanneer mensen je beheerde apparaten gebruiken. Je kunt wifi- en proxy-instellingen maken, apps en extensies vooraf installeren, de toegang beperken tot geautoriseerde gebruikers en meer. Je kunt instellingen maken voor verschillende groepen gebruikers, zoals docenten en leerlingen of vaste werknemers en uitzendkrachten.

Zie Beleid voor Chrome-apparaten beheren.

Apparaten implementeren voor kiosks en beheerde gastsessies

Je kunt Chrome-apparaten inzetten voor speciaal gemaakte kiosk-apps. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om examens van leerlingen af te nemen of als verkooppunt in een winkel. Je kunt ook apparaten voor beheerde gastsessies beheren. Deze kunnen mensen gebruiken zonder dat ze een account nodig hebben. Deze apparaten zijn handig in bibliotheken, internetcafés of zakencentrums.

Zie voor informatie: