Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De Chrome-browser beheren

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren op Windows-, Mac- of Linux-computers.

Als IT-beheerder van een bedrijf of school kun je de Chrome-browser implementeren voor gebruikers op Microsoft Windows-, Apple Mac- en Linux-computers. Daarna kun je meer dan 200 beleidsregels beheren voor het gebruik van de Chrome-browser, zoals welke apps en extensies mensen kunnen gebruiken, gegevensbeveiliging en privacy, en browserfuncties.

Nu aan de slag

Hier zie je de basisstappen voor de implementatie van de Chrome-browser op de computers van je organisatie.

Beleid beheren via: CLOUD WINDOWS MAC LINUX

Chrome-beleid en -extensies beheren vanuit de cloud

Gebruik de Google Beheerdersconsole voor het volgende:

• De Chrome-browser beheren op alle Windows-, Mac- en Linux-computers van je organisatie.
  • Meer dan 100 beleidsregels afdwingen op apparaatniveau die altijd gelden, of gebruikers nu zijn ingelogd op een beheerd account of niet.
  • Eenvoudig Chrome-apps en -extensies installeren en blokkeren.
  • Rapporten bekijken met informatie over browserversies, geïnstalleerde apps en extensies en afgedwongen beleidsregels.
  • Beleidsregels op gebruikersniveau afdwingen die gelden als gebruikers zijn ingelogd op een beheerd Google-account op een apparaat.

Aanmelden en aan de slag: Cloudbeheer voor de Chrome-browser instellen

Beleid beheren met tools op locatie

MSI (Windows) en beleidstemplates installeren

Chrome Enterprise bevat alle bestanden die je nodig hebt om de Chrome-browser op de apparaten van je organisatie (Windows, Mac en Linux) te installeren en beheren:

• Microsoft Installer-bestand (MSI) om de Chrome-browser te installeren op beheerde Windows-computers
  • Beheertemplates om beleid in te stellen voor beheerde pc's (Windows, Mac, Linux)

De bestanden downloaden: Chrome Enterprise-pakket | Wat zit er in het pakket?

Beleid afdwingen op locatie

Nadat de Chrome-browser is geïnstalleerd op de computers van je gebruikers, gebruik je je voorkeurstools op locatie om beleidsregels af te dwingen voor het gebruik van de Chrome-browser. Beleidsregels kunnen ook gelden als gebruikers de Chrome-browser niet gebruiken of niet zijn ingelogd op een account. Je kunt beleid afdwingen dat gebruikers niet kunnen wijzigen. Je kunt ook standaardvoorkeuren instellen die gebruikers wel kunnen wijzigen.

Opmerking: In Chrome-browser 91 of hoger vervangt het bestand initial_preferences het bestand master_preferences. Chrome blijft beide bestandsnamen ondersteunen om onderbrekingen te voorkomen. Als dit wordt gewijzigd, maken we hiervan melding in de release-opmerkingen voor Chrome Enterprise.

Ondersteuning van apps in oudere browsers

Je organisatie kan alle voordelen van de Chrome-browser gebruiken en daarnaast makkelijk oude websites en apps blijven gebruiken waarvoor een alternatieve browser is vereist, zoals Internet Explorer. Implementeer hiervoor Ondersteuning voor oudere browsers (Legacy Browser Support, LBS). Als een gebruiker in de Chrome-browser op een link klikt waarvoor een oudere browser is vereist, wordt de URL automatisch geopend in de oudere browser.

Ondersteuning voor oudere browsers instellen: Windows | Mac