Nieuwe functies in Google Agenda

Krijg de nieuwste updates in Google Agenda.

Februari 2023

Tijd besparen met voorgestelde werklocaties

Geef snel je werklocatie op met suggesties op basis van je recente locaties. Ontdek meer informatie over werklocaties.

Een taak melden als spam

Meld een toegewezen taak vanuit een gedeeld platform (zoals een ruimte of document) als spam. Ontdek hoe je toegewezen taken meldt als spam.

Versleuteling aan de clientzijde (VCZ) is nu beschikbaar voor meer klanten op desktops

Je kunt VCZ gebruiken met:

• Google Workspace Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Education Standard-gebruikers
Meer informatie over versleuteling aan de clientzijde in Agenda.

Januari 2023

Conflicten in afspraakplanningen voorkomen
Agenda kan je beschikbaarheid in meerdere agenda's checken (waaronder je primaire agenda en agenda's waarvan je de eigenaar bent, die je beheert of waarop je bent geabonneerd) om dubbele afspraken te voorkomen. Je kunt selecteren welke agenda's moeten worden gecheckt op conflicten. Bekijk hoe je conflicten in afspraakplanningen voorkomt.
Afspraken met versleuteling aan de clientzijde (VCZ) beheren op mobiele apparaten (bèta)

De bètaversie van VCZ is niet alleen op desktops beschikbaar, maar ook op mobiele apparaten. Met VCZ kun je het volgende doen:

• Afspraakgegevens beter beveiligen.
  • Controle houden over versleutelingssleutels en identiteitsproviders die toegang hebben tot die sleutels.

Bekijk meer informatie over VCZ in Agenda.

Oktober 2022

Afspraken met versleuteling aan de clientzijde (VCZ) beheren op desktops (bèta)
De gegevensbeveiliging versterken van afspraken met versleuteling aan de clientzijde. Controle houden over versleutelingssleutels en identiteitsproviders die toegang hebben tot die sleutels.

Augustus 2022

Je werklocatie toevoegen of bewerken
In je agendaraster kun je je werklocatie voor een of meer dagen toevoegen en bewerken.
Kleurlabels gebruiken in Google Agenda
Als je snel verschillende agenda-afspraken wilt zien in Tijdsinzichten, kun je kleurlabels maken en toewijzen.

Juli 2022

Uitnodigingen van afzenders toevoegen of blokkeren
Je kunt spam in Google Agenda voorkomen door:
  • Uitnodigingen van bekende afzenders automatisch toe te voegen aan je agenda.
  • Uitnodigingen van onbekende afzenders te blokkeren.
Boekingspagina's toevoegen aan je website
Als je Google Workspace Individual-abonnee bent of een Business Standard-account of hoger hebt, kun je:
  • Een knop voor een afspraakplanning toevoegen aan je website.
  • Je boekingspagina insluiten op je website.

Mei 2022

Afspraakplanningen delen vanaf je mobiele apparaat
Je kunt afspraakplanningen bekijken en je boekingspagina's delen in de Google Agenda-app. Meer informatie over hoe je afspraakplanningen deelt
E-mailbevestiging gebruiken om afspraken te boeken
Google Workspace Individual-abonnees kunnen vereisen dat mensen die afspraken bij je boeken, een code per e-mail moeten bevestigen voordat ze afspraken kunnen boeken. Meer informatie over hoe je e-mailbevestiging gebruikt om afspraken te boeken

April 2022

Bestaande notulen aan een afspraak toevoegen vanuit Google Agenda
Je kunt bestaande notulen aan afspraken toevoegen vanuit Google Agenda. Meer informatie over hoe je notulen aan een afspraak toevoegt vanuit Google Agenda

Maart 2022

Afspraakplanningen gebruiken voor werk en school

Als je een Business Standard-account of hoger hebt, kun je een voorbeeld van afspraakplanningen bekijken voor het volgende:

• Je eigen boekingspagina maken
  • Je beschikbaarheid voor afspraken aanpassen

Meer informatie over afspraakplanningen en hoe deze verschillen van afspraakschema's

Februari 2022

Taken in behandeling zoeken en beheren
Je kunt niet-afgeronde taken bekijken en bewerken in Google Agenda. De lijst 'Taken in behandeling' voor de afgelopen 30 dagen is te vinden op de huidige dag. Meer informatie over taken in behandeling

Januari 2022

Nieuwe functies in afspraakplanningen
Google Workspace Individual-abonnees kunnen in Google Agenda onder meer de beschikbaarheid voor een specifieke datum wijzigen, buffertijd toevoegen tussen afspraken en een maximumaantal afspraken per dag instellen. Meer informatie over hoe je de beschikbaarheid voor afspraken aanpast
Google Workspace Individual is een abonnement voor eigenaren van kleine bedrijven. Meer informatie over Google Workspace Individual

December 2021

Schakelen tussen Google-accounts in de Google Agenda-app

Je kunt afspraken uit verschillende accounts bekijken en beheren in de Google Agenda-app. Meer informatie over schakelen tussen accounts
Ontvangen uitnodigingen beheren

Als je de uitnodigingsinstellingen in Agenda beheert, kun je ervoor kiezen uitnodigingen automatisch aan je agenda toe te voegen of nadat je via e-mail op een uitnodiging hebt gereageerd.

Meer informatie over hoe je je uitnodigingen beheert

Herhaalde taken in Google Agenda beheren
In Google Agenda kun je herhaalde taken instellen en de herhalingsplanning aanpassen, net als bij andere taken in Agenda. Meer informatie over hoe je taken beheert in Google Agenda

Oktober 2021

Tijd om te focussen gebruiken in Google Agenda
Plan tijd om te focussen in Google Agenda om tijd te reserveren voor je eigen taken.
Notulen toevoegen aan afspraken
Vanuit een Google Agenda-afspraak kun je notulen starten en delen. In Google Documenten kun je ook rechtstreeks vanuit het document notulen starten en bijvoegen bij een Google Agenda-afspraak.

September 2021

E-mailen of chatten met deelnemers van een afspraak
In Google Agenda kun je een chat of e-mailgesprek starten met deelnemers van de afspraak. Meer informatie over hoe je kunt e-mailen of chatten met je gasten

Augustus 2021

Je werklocatie instellen
In Google Agenda kun je anderen laten weten waar je elke week meestal werkt of kun je ze je werklocatie voor een bepaalde dag laten weten. Meer informatie over hoe je je werklocatie instelt
Tijdsinzichten gebruiken
Als je Google Agenda via een werk- of schoolaccount gebruikt, kun je Tijdsinzichten gebruiken om te zien hoe je je tijd besteedt in vergaderingen.

Juli 2021

Reageren op uitnodigingen voor afspraken
Als je op een afspraak reageert, kun je kiezen uit meer opties voor deelname. Meer informatie over reageren op afspraakuitnodigingen

Juni 2021

Google Workspace Individual

Google Workspace Individual is een abonnement waarmee eigenaren van kleine bedrijven productiever kunnen werken. Meer informatie over Google Workspace Individual

Met Google Workspace Individual kun je een boekingspagina voor afspraken en je afspraakplanning maken en beheren in Google Agenda. Meer informatie over hoe je afspraken instelt en maakt

Feestdagen toevoegen aan Google Agenda
Je kunt hindoeïstische feestdagen en vieringen toevoegen aan je Google-agenda. Meer informatie over hoe je verjaardagen, feestdagen en andere agenda's toevoegt of verwijdert

Mei 2021

Verjaardagen, feestdagen en andere agenda's toevoegen of verwijderen
Je kunt feestdagen en vieringen in je agenda aanpassen. Je kunt alleen openbare feestdagen tonen. Meer informatie over hoe je verjaardagen, feestdagen en andere agenda's toevoegt of verwijdert

April 2021

Meer informatie over het gebruik van Google Agenda op je iPhone of iPad
Als je Google Agenda gebruikt op een iPhone of iPad, kun je de Google Agenda-gidsen voor iOS gebruiken voor tips en trucs. Dit zijn de lessen:
  • Aan de slag met Google Agenda
  • Google Agenda-instellingen instellen en aanpassen
  • Afspraken maken en beheren
  • Je agendameldingen beheren
Zoek alle Google Agenda-gidsen voor iOS.

Maart 2021

Slimme afspraken aan- of uitzetten in Gmail
Als je de standaardzichtbaarheid van door Gmail gemaakte agenda-afspraken wilt wijzigen of als je een door Gmail gemaakte afspraak in je agenda wilt verwijderen, kun je de agenda-instellingen wijzigen. Meer informatie over hoe je je afspraken uit Gmail beheert
Meldingen voor afspraken snoozen in Google Agenda
Je kunt de meldingsvoorkeuren voor afspraken in je Google-agenda wijzigen. Je kunt het volgende doen:
  • Meldingen aan- of uitzetten.
  • De timing van gesnoozede meldingen op je computer wijzigen.
Meer informatie over hoe je je Google Agenda-meldingen aanpast

Februari 2021

Meerdere werktijden toevoegen aan je agenda
Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, kun je aanpassen hoe je werktijden en beschikbaarheid worden getoond in Google Agenda. Je kunt het volgende doen:
  • Je werktijden opsplitsen op basis van je beschikbaarheid.
  • Afwezigheidsafspraken plannen die worden herhaald.
Meer informatie over hoe je je werktijden en beschikbaarheid instelt
Geweigerde vergaderruimtes automatisch vervangen
Beheerders kunnen Roomfixer aanzetten om vervangende vergaderruimtes te vinden en te boeken voor afspraken die worden gemaakt via Google Workspace-accounts. Als een ruimte wordt geweigerd, zoekt Roomfixer automatisch een beschikbare vergaderruimte (als die er is). Je kunt de Beheerdersconsole gebruiken om gebouwen, functies en agendafaciliteiten in te stellen.

Januari 2021

Google Agenda offline gebruiken op je computer
Zelfs zonder internetverbinding kun je Google Agenda offline gebruiken op je computer voor het volgende:
  • Google Agenda openen in een Chrome-browser.
  • Je agenda en afspraken van de afgelopen 4 weken of een tijdstip in de toekomst bekijken.
  • De afspraken per dag, week of maand bekijken.

December 2020

De Google Agenda-widget toevoegen aan je iPhone of iPad
Als je een iPhone of iPad gebruikt, kun je de Google Agenda-widget toevoegen. Je kunt agenda-items op je startscherm bekijken. Als je de Google Agenda-widget toevoegt aan de weergave Vandaag, kun je in één oogopslag actuele informatie uit je agenda bekijken.
Taken maken en bekijken in de Agenda-app
In zowel computer- als mobiele apps kun je taken maken, bekijken en aanpassen in Google Agenda. Je ziet al je taken met een datum of tijd in je agenda.

November 2020

Het nieuwe Google Agenda-logo bekijken
Google Agenda heeft een nieuw logo Agenda. Google Agenda is onderdeel van Google Workspace.

Oktober 2020

Persoonlijke en werkafspraken op één plaats bekijken en bewerken in een Android-werkprofiel
Je kunt je Android-werkprofiel updaten in de Agenda-app als je het volgende wilt doen:
  • Afspraken bekijken, bewerken en maken in je persoonlijke agenda's.
  • Afspraken makkelijk op één plek maken en bewerken.
Meer informatie over hoe je je persoonlijke en werkagenda's synchroniseert in een Android-werkprofiel

September 2020

Google Maps gebruiken in Google Agenda
Je kunt Google Maps gebruiken in Google Agenda voor het volgende:
  • Details van de locatie van een afspraak bekijken.
  • Een route opvragen.
  • Een voorbeeld van de locatie van een afspraak bekijken.
  • De reistijd toevoegen aan een afspraak.
Meer informatie over hoe je Google-producten naast elkaar gebruikt

September 2019

Afspraakuitnodigingen melden als spam op Android

Je kunt afspraakuitnodigingen nu melden als spam vanaf je Android-apparaat. Meer informatie over hoe je ongepaste agenda-uitnodigingen of -afspraken meldt

Mei 2019

Je agenda bekijken in de donkere modus op Android

Je kunt nu de donkere modus gebruiken zodat je Google Agenda beter kunt bekijken bij weinig licht. Meer informatie over hoe je het donkere thema aan- of uitzet

April 2019

De agenda van je collega bekijken en afspraken sneller plannen

Wanneer je een agenda aan het vak 'Zoeken naar mensen' toevoegt, kun je tijdelijk de agenda's van collega's bekijken. Als je een nieuwe afspraak maakt, worden deze mensen automatisch als gasten aan je meeting toegevoegd. Je kunt nu ook de afspraakdetails (zoals de gasten of de locatie van de ruimte) rechtstreeks bewerken in het pop-upvenster voor het maken van meetings. Meer informatie over het maken van een afspraak
Op Agenda-afspraken van doorgestuurde uitnodigingen reageren
Als gasten van een Agenda-afspraak toestemming hebben om anderen uit te nodigen, kunnen ze je uitnodigen door de uitnodigingsmail door te sturen. Je kunt reageren op de afspraak. Als je dat doet, word je aan de gastenlijst toegevoegd. Bekijk hoe je reageert op doorgestuurde afspraakuitnodigingen.

Januari 2019

Sms-meldingen verwijderd uit Agenda
Je krijgt geen sms-meldingen meer vanuit Agenda. Je kunt ervoor kiezen een melding te ontvangen via apparaatmeldingen, e-mails of beide. Meer informatie over hoe je je meldingen voor Agenda wijzigt

December 2018

Agenda-bijlagen bekijken in Google Meet

Je kunt bijlagen die zijn opgenomen in Google Agenda, nu rechtstreeks vanuit een videovergadering in Meet bekijken. Meer informatie over hoe je Agenda-bijlagen kunt openen in Google Meet.

Oktober 2018

Gebruikers die Google Agenda niet gebruiken, krijgen altijd e-mailmeldingen
Als een afspraak wordt toegevoegd of geüpdatet, krijgen gasten die Google Agenda niet gebruiken, altijd een e-mailmelding. Gebruikers van Google Agenda kunnen bepalen welk type meldingen ze ontvangen. Meer informatie over meldingen en updates voor afspraken
Niet-Google-apps voor videovergaderingen toevoegen aan afspraken
Je kunt nu niet-Google-apps voor videovergaderingen gebruiken met Agenda, waaronder GoToMeeting en WebEx. Je kunt snel gegevens voor videovergaderingen aan je afspraken toevoegen zonder de app te verlaten. Meer informatie over hoe je add-ons voor videovergaderingen downloadt voor Agenda

Juli 2018

Een nieuw vergadertijdstip voorstellen
Als je een Agenda-uitnodiging krijgt, kun je een ander tijdstip voor de vergadering voorstellen. Je ziet de agenda's van andere deelnemers zodat je een geschikt tijdstip voor iedereen kunt kiezen. Meer informatie over hoe je een nieuw vergadertijdstip voorstelt

Juni 2018

Je werk- en privétijd beter beheren
In Agenda kun je je werktijden nu voor elke dag instellen en aangeven wanneer je afwezig bent. Aan de hand van deze updates kun je je werk- en privétijd beter gescheiden houden. Meer informatie over hoe je je werktijden en beschikbaarheid instelt