Google Kalenterin uudet ominaisuudet

Tutustu Google Kalenterin uusimpiin päivityksiin.

Helmikuu 2023

Säästä aikaa työskentelypaikkaehdotusten avulla

Määritä työskentelypaikka nopeasti viimeaikaisiin sijainteihin perustuvilla ehdotuksilla. Lue lisää työskentelypaikoista.

Tehtävän merkitseminen roskasisällöksi

Voit merkitä jaetulta alustalta, kuten tilasta tai dokumentista, saadun tehtävän roskasisällöksi. Lue, miten voit merkitä saatuja tehtäviä roskasisällöksi.

Asiakaspuolen salaus on nyt useampien asiakkaiden käytettävissä tietokoneella

Asiakaspuolen salausta voi käyttää seuraavissa tuotteissa:

• Google Workspace Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Education Standard
Lue lisää asiakaspuolen salauksesta Kalenterissa.

Tammikuu 2023

Päällekkäisten varausten estäminen
Päällekkäisten varausten estämiseksi Kalenteri voi tarkistaa tavoitettavuutesi useista kalentereista (mukaan lukien ensisijainen kalenteri sekä omistamasi, hallinnoimasi tai tilaamasi kalenterit). Voit valita, mitkä kalenterit tarkistetaan päällekkäisten varausten varalta. Katso, miten voit estää päällekkäiset varaukset.
Asiakaspuolen salattujen tapahtumien ylläpito mobiililaitteilla (beta)

Asiakaspuolen salaus on betakäytössä mobiililaitteilla. Sen avulla voit

• parantaa tapahtumien tietoturvaa
  • ylläpitää salausavaimia ja tunnistustietojen tarjoajia, joilla on pääsy avaimiin.

Lue lisää asiakaspuolen salauksesta Kalenterissa.

Lokakuu 2022

Asiakaspuolen salattujen tapahtumien ylläpito tietokoneella (beta)
Paranna tapahtumien tietoturvaa asiakaspuolen salauksella. Ylläpidä salausavaimia ja tunnistustietojen tarjoajia, joilla on pääsy avaimiin.

Elokuu 2022

Työskentelypaikan lisääminen ja muuttaminen
Kalenteriruudukossa voit lisätä työskentelypaikan ja muokata sitä yhden tai useamman päivän osalta.
Käyttäjien väritunnisteet Google Kalenterissa
Voit seurata kalenterimerkintöjä Ajankäyttö-ominaisuuden avulla luomalla ja asettamalla väritunnisteita.

Heinäkuu 2022

Kutsujen lisääminen ja estäminen
Voit estää roskasisällön Google Kalenterissa seuraavasti:
  • Lisää tunnettujen lähettäjien kutsut automaattisesti kalenteriisi.
  • Estä tuntemattomien lähettäjien kutsut.
Varaussivujen lisääminen verkkosivustolle
Jos olet Google Workspace Individual ‑tilaaja tai tilisi on vähintään Business Standard, voit
  • lisätä varauskalenteripainikkeen verkkosivustolle
  • upottaa varaussivun verkkosivustolle.

Toukokuu 2022

Varauskalenterien jakaminen mobiililaitteelta
Voit tarkastella varauskalentereita ja jakaa varaussivusi Google Kalenteri ‑sovelluksessa. Lue lisää varauskalenterien jakamisesta.
Tapaamisten varaaminen sähköpostivahvistuksen avulla
Google Workspace Individual ‐tilaajat voivat edellyttää, että tapaamisia varaavat vahvistavat sähköpostikoodin ennen tapaamisten varaamista. Katso, miten voit käyttää sähköpostivahvistusta tapaamisten varaamiseen.

Huhtikuu 2022

Aiemmin luotujen kokousmuistiinpanojen lisääminen tapahtumaan Google Kalenterista
Voit liittää aiemmin luotuja kokousmuistiinpanoja tapahtumiin Google Kalenterista. Lue lisää kokousmuistiinpanojen lisäämisestä tapahtumaan Google Kalenterista.

Maaliskuu 2022

Työpaikan ja koulun varauskalenterin käyttäminen

Jos tilisi on vähintään Business Standard, voit esikatsella varauskalentereita, kun

• luot oman varaussivun
  • muokkaat varauskalenterissa näkyvää tavoitettavuutta.

Lue lisää varauskalentereista ja siitä, miten ne eroavat tapaamisajoista.

Helmikuu 2022

Odottavien tehtävien hakeminen ja hallinnoiminen
Voit tarkistaa ja muokata keskeneräisiä tehtäviä Google Kalenterissa. Näet kuluvan päivän kohdalla listan kaikista odottavista tehtävistä 30 viime päivän ajalta. Lue lisää odottavista tehtävistä.

Tammikuu 2022

Varauskalenterin uudet ominaisuudet
Google Workspace Individual ‐tilaajat voivat esimerkiksi muuttaa tietyn päivämäärän vapaita aikoja, lisätä aikapuskurin tapaamisten välille ja valita tapaamisten päivittäisen enimmäismäärän Google Kalenterissa. Lue lisää varauskalenterissa näkyvän tavoitettavuuden muokkaamisesta.
Google Workspace Individual on tilaussopimus pienyrittäjille. Lue lisää Google Workspace Individualista.

Joulukuu 2021

Google-tililtä toiselle vaihtaminen Google Kalenteri ‐sovelluksessa

Voit katsoa ja hallinnoida eri tilien tapahtumia Google Kalenteri ‐sovelluksessa. Lue lisää tilien vaihtamisesta.
Saamiesi kutsujen hallinnoiminen

Voit valita Kalenterin kutsuasetuksista, lisätäänkö kutsut kalenteriin automaattisesti vai sen jälkeen, kun olet vastannut kutsuun sähköpostilla.

Lue lisää kutsujen hallinnoimisesta.

Toistuvat tehtävät Google Kalenterissa
Voit lisätä toistuvia tehtäviä Google Kalenterissa ja muokata toistumisaikatauluja muiden Kalenteri-merkintöjen tapaan. Lue lisää toistuvista tehtävistä Google Kalenterissa.

Lokakuu 2021

Keskittymisajan käyttäminen Google Kalenterissa Kokousmuistiinpanojen lisääminen tapahtumiin
Voit luoda ja jakaa kokousmuistiinpanoja Google Kalenterin tapahtumasta. Voit myös luoda kokousmuistiinpanoja Google Docsissa ja liittää niitä Google Kalenterin tapahtumaan suoraan dokumentista.

Syyskuu 2021

Yhteydenpito tapahtuman osallistujien kanssa sähköpostilla tai chatilla
Voit aloittaa chatin tai sähköpostikeskustelun tapahtumasi osallistujien kanssa Google Kalenterissa. Katso, miten voit olla yhteydessä osallistujiin sähköpostitse tai chatissa.

Elokuu 2021

Työskentelypaikan määrittäminen
Google Kalenterin kautta voit kertoa muille, missä tavallisesti työskentelet joka viikko, tai ilmoittaa, missä työskentelet tiettynä päivänä. Katso, miten voit määrittää työskentelypaikkasi.
Ajankäyttö-ominaisuuden käyttäminen
Jos käytät Google Kalenteria työ- tai koulutilillä, voit nähdä Ajankäyttö-ominaisuuden avulla, miten käytät aikaasi kokouksissa.

Heinäkuu 2021

Tapahtumakutsuihin vastaaminen
Kun vastaat tapahtumakutsuun, valittavissasi on useita osallistumisvaihtoehtoja. Katso, miten voit vastata tapahtumakutsuihin.

Kesäkuu 2021

Google Workspace Individual

Google Workspace Individual ‑tilauksen avulla pienyrittäjät voivat lisätä tuottavuuttaan. Lue lisää Google Workspace Individualista.

Kun käytössäsi on Google Workspace Individual, voit luoda tapaamisten varaussivun ja varauskalenterin Google Kalenteriin ja hallinnoida niitä. Katso, miten voit määrittää ja luoda tapaamisia.

Juhlapäivien lisääminen Google Kalenteriin
Voit lisätä Google-kalenteriisi hindujen juhla- ja merkkipäivät. Katso, miten voit lisätä tai poistaa syntymäpäiviä, juhlapäiviä ja muita kalentereja.

Toukokuu 2021

Syntymäpäivien, juhlapäivien ja muiden kalentereiden lisääminen tai poistaminen
Voit muokata juhla- ja merkkipäiviä kalenterissasi. Voit valita näkyviin vain yleiset vapaapäivät. Katso, miten voit lisätä tai poistaa syntymäpäiviä, juhlapäiviä ja muita kalentereja.

Huhtikuu 2021

Katso, miten voit käyttää Google Kalenteria iPhonella ja iPadilla
Jos käytät Google Kalenteria iPhonella tai iPadilla, saat vinkkejä ja niksejä Google Kalenterin iOS-oppaista. Oppitunteihin sisältyy:
  • Google Kalenterin aloitusopas
  • Google Kalenterin asetusten määrittäminen ja muuttaminen
  • Tapahtumien luominen ja ylläpito
  • Kalenteri-ilmoitusten ylläpito
Katso kaikki Google Kalenterin oppaat iOS:lle.

Maaliskuu 2021

Älykkäiden tapahtumien vaihtaminen päälle tai pois päältä Gmailissa
Voit muuttaa Gmailin luomien kalenteritapahtumien oletusnäkyvyyttä tai poistaa Gmailin luoman tapahtuman kalenterista muuttamalla kalenterin asetuksia. Katso, miten voit ylläpitää Gmailin luomia tapahtumia.
Tapahtumailmoitusten torkuttaminen Google Kalenterissa
Voit muuttaa tapahtumien ilmoitusasetuksia Google Kalenterissa. Voit
  • vaihtaa ilmoitukset päälle tai pois päältä
  • muuttaa myöhemmäksi siirrettyjen ilmoitusten ajoitusta tietokoneella.
Lue lisää siitä, miten voit muuttaa Google Kalenterin ilmoituksia.

Helmikuu 2021

Useiden työjaksojen lisääminen kalenteriin
Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, voit muokata sitä, miten työaikasi ja tavoitettavuutesi näkyvät Google Kalenterissa. Voit
  • jakaa työpäivän osiin tavoitettavuutesi perusteella
  • ajoittaa toistuvia ei paikalla ‑tapahtumia.
Lue lisää työajan ja tavoitettavuuden määrittämisestä.
Hylättyjen kokoushuoneiden korvaaminen automaattisesti
Järjestelmänvalvojat voivat ottaa Roomfixer-toiminnon käyttöön. Sen avulla voit etsiä ja varata korvaavia kokoushuoneita tapahtumille, jotka on luotu Google Workspace ‑tileillä. Jos huone hylätään, Roomfixer-toiminto etsii automaattisesti vapaan kokoushuoneen, jos sellainen on saatavilla. Voit määrittää rakennuksia, ominaisuuksia ja kalenterin kautta varattava asioita hallintakonsolista.

Tammikuu 2021

Google Kalenterin käyttäminen offline-tilassa tietokoneella
Vaikka sinulla ei olisi internetyhteyttä, voit käyttää Google Kalenteria offline-tilassa tietokoneella. Voit
  • avata Google Kalenterin Chrome-selaimessa
  • nähdä kalenterisi ja tapahtumasi 4 edellisen viikon ja tulevaisuuden osalta
  • nähdä tapahtumat päivän, viikon tai kuukauden mukaan.

Joulukuu 2020

Google Kalenteri ‑widgetin lisääminen iPhoneen tai iPadiin
Jos käytät iPhonea tai iPadia, voit lisätä Google Kalenteri ‑widgetin. Voit tarkistaa kalenterimerkinnät aloitusnäytöstä. Jos lisäät Google Kalenteri ‑widgetin Tänään-näkymään, näet ajankohtaiset kalenteritiedot yhdellä silmäyksellä.
Tehtävien luominen ja näyttäminen Kalenteri-sovelluksessa
Voit luoda, näyttää ja muuttaa Google Kalenterissa olevia tehtäviä niin tietokoneella kuin mobiilisovelluksillakin. Kaikki tehtävät, joissa on päivämäärä ja kellonaika, näkyvät kalenterissasi.

Marraskuu 2020

Tutustu Google Kalenterin uuteen logoon
Google Kalenterilla on uusi logo Kalenteri. Google Kalenteri on osa Google Workspacea.

Lokakuu 2020

Omien ja työhön liittyvien tapahtumien näyttäminen ja muokkaaminen yhdessä paikassa Android Work ‑profiilin avulla
Kun päivität Android Work ‑profiilin Kalenteri-sovelluksessa, voit
  • näyttää, muokata ja luoda tapahtumia omissa kalentereissasi
  • luoda ja muokata tapahtumia helposti yhdessä paikassa.
Lue lisää siitä, miten voit synkronoida omat ja työkalenterisi Android Work ‑profiilissa.

Syyskuu 2020

Google Mapsin käyttäminen Google Kalenterissa
Kun käytät Google Mapsia Google Kalenterissa, voit
  • katsoa tapahtumapaikan tiedot
  • hakea reittiohjeet
  • esikatsella tapahtumapaikkaa
  • lisätä matkustusajan tapahtumaan.
Lue lisää siitä, miten voit käyttää eri Google-tuotteita rinnakkain.

Syyskuu 2019

Tapahtumakutsujen ilmoittaminen roskapostiksi Androidilla

Voit nyt ilmoittaa tapahtumakutsuja roskapostiksi Android-laitteellasi. Katso, miten voit tehdä ilmoituksen asiattomista kalenterikutsuista tai tapahtumista.

Toukokuu 2019

Kalenterin tumman tilan käyttö Androidissa

Google Kalenterin tumma tila parantaa käyttökokemusta hämärässä valaistuksessa. Katso, miten voit laittaa tumman teeman päälle tai pois päältä.

Huhtikuu 2019

Työkaverin kalenterin ja aikataulun nopea katselu

Kun lisäät kalenterin Etsi ihmisiä ‑ruutuun, voit tarkastella väliaikaisesti työkavereiden kalentereita. Uuden tapahtuman luominen lisää automaattisesti nämä ihmiset kokouksen osallistujiksi. Voit nyt myös muokata tapahtuman tietoja, kuten osallistujia tai huonetilaa, suoraan kokouksen luomisen ponnahdusikkunassa. Lisätietoja tapahtuman luomisesta.
Kalenteritapahtumiin vastaaminen edelleen lähetetyistä kutsuista
Jos Kalenteri-tapahtuman osallistujilla on lupa kutsua muita, he voivat kutsua sinut lähettämällä kutsusähköpostin edelleen. Voit vastata tapahtumaan, jolloin sinut lisätään osallistujalistalle. Lue lisää edelleen lähetettyihin tapahtumakutsuihin vastaamisesta.

Tammikuu 2019

Tekstiviesti-ilmoitukset poistettu Kalenterista
Et enää saa tekstiviesti-ilmoituksia Kalenterista. Voit valita, haluatko ilmoitukset laitteeseen, sähköpostiin vai kumpaankin. Lue lisää Kalenteri-ilmoitusten muuttamisesta.

Joulukuu 2018

Kalenterin liitteiden katseleminen Google Meetissä

Nyt voit katsella Google Kalenteriin lisättyjä liitteitä suoraan Meetin videokokouksesta. Lue lisää Kalenterin liitteiden avaamisesta Google Meetissä.

Lokakuu 2018

Muut kuin Google Kalenterin käyttäjät saavat ilmoitukset aina sähköpostitse
Kun tapahtuma luodaan tai sitä päivitetään, ne osallistujat, jotka eivät käytä Google Kalenteria, saavat aina sähköposti-ilmoituksen. Google Kalenterin käyttäjät voivat valita, minkälaisia ilmoituksia he saavat. Lue lisää tapahtumailmoituksista ja päivityksistä.
Muiden kuin Googlen neuvottelusovelluksien lisääminen tapahtumaan
Nyt voit lisätä Kalenteriin muiden kuin Googlen tarjoamia neuvottelusovelluksia, esimerkiksi GoToMeetingin tai WebExin. Voit nyt lisätä neuvottelun tiedot tapahtumiin nopeasti sovelluksesta poistumatta. Lue lisää neuvottelulaajennuksien lisäämisestä Kalenteriin.

Heinäkuu 2018

Uuden kokousajan ehdottaminen
Kun saat Kalenteri-kutsun, voit ehdottaa tapaamisen siirtämistä toiseen ajankohtaan. Näet muiden osallistujien kalenterit, jotta voit ehdottaa kaikille sopivaa aikaa. Lue lisää uuden kokousajan ehdottamisesta.

Kesäkuu 2018

Tehokkaampi tapa hallita työ- ja vapaa-aikaa
Kalenterissa on nyt mahdollisuus määrittää työtunnit jokaiselle päivälle ja ilmoittaa, milloin et ole paikalla. Nämä päivitykset auttavat pitämään työ- ja vapaa-ajan erillään. Lue lisää työajan ja tavoitettavuuden asettamisesta.