Meer informatie over de overstap van herinneringen naar Google Tasks

Herinneringen in de Google Assistent en Agenda worden taken in Google Tasks, zodat je al je taken op één plek kunt ordenen en beheren. Je kunt je bestaande herinneringen (nu taken) checken en bewerken via de Google Assistent, Google Agenda of Google Tasks.

Tip: Je kunt de Google Assistent nog steeds vragen om een herinnering in te stellen via je mobiele apparaat of smartdisplay. De herinnering wordt opgeslagen als taak in Google Tasks en je krijgt een melding als het tijd is om de taak af te ronden.

Wat zijn herinneringen en hoe heb ik ze gemaakt?

Eerder kon je herinneringen maken in de volgende apps:

• Assistent
  • Agenda
  • Inbox
    • Tip: Inbox wordt niet meer ondersteund. Herinneringen die je vóór 2019 in Inbox hebt gemaakt, bestaan misschien nog.
  • Keep

Als je de agenda met herinneringen had aangezet, werden herinneringen getoond in je agenda. Je kon je herinneringen ook bekijken via reminders.google.com. Agenda stelde je op het gevraagde tijdstip op de hoogte van de activiteit.

Wat gebeurt er met mijn herinneringen?

Je kunt je herinneringen zelf wijzigen in taken of je kunt wachten tot ze automatisch worden omgezet. Je herinneringen worden omgezet in taken, behalve de volgende:

• Verwijderde herinneringen
  • Keep-herinneringen
    • Keep-herinneringen blijven in Keep staan, maar worden niet meer getoond in je agenda.

Belangrijk:

• Als een herinnering is gebaseerd op een locatie: De locatie wordt automatisch toegevoegd aan het veld met taakdetails. Je krijgt geen meldingen meer op basis van de locatie.
  • Als een herinnering aan jou is toegewezen: De naam van de toewijzer wordt toegevoegd aan de titel van de taak. De toewijzer heeft geen toegang meer tot de herinnering.
    • Voorbeeld: Van James: Zet het afval buiten.
  • Als de taak niet is afgerond: De taak wordt getoond in je agenda. Maximaal 365 dagen lang wordt de taak ook getoond als taak in behandeling in het gedeelte voor de hele dag van je agenda. Taken ouder dan 365 dagen worden getoond op de oorspronkelijke deadline in Agenda en in de Tasks-app.
  • Als je een taak hebt met een herhalingsschema boven de 1000, wordt het herhalingsschema teruggezet naar 1000. Een taak die bijvoorbeeld elke 2000 dagen wordt herhaald, wordt aangepast naar elke 1000 dagen.
  • Taken met datums na het jaar 3000 worden aangepast naar het jaar 2900.

Waar vind ik mijn herinneringen die zijn omgezet in taken?

Als je je taken wilt checken, ga je naar de Tasks-agenda in plaats van de agenda met herinneringen. Je kunt ook naar Google Tasks gaan of de Assistent vragen wat je taken zijn.

Tips:

Wat als mijn organisatie de Tasks-service heeft uitgezet?

Als je een Google-account voor werk of school hebt, worden sinds mei 2023 herinneringen in de Google Assistent en Google Agenda automatisch gemigreerd naar Google Tasks.

Ga naar de belangrijke datums voor de migratie van herinneringen.

Worden herinneringen nog steeds getoond in mijn agenda?

Je herinneringen zijn nu taken. Je taken worden getoond net als afspraken in je agenda. Naast taken staat een vinkje . Als je je taken wilt checken, zet je de Tasks-agenda aan.

Hoe beheer ik herinneringen die zijn omgezet in taken?

Je kunt je herinneringen checken en bewerken als taken in de volgende apps:

• Assistent
    • Hey Google, toon mijn taken.
    • Hey Google, toon mijn herinneringen.
  • Agenda
  • Taken in:
    • Het zijvenster op Workspace op je desktop
    • Mobiele apps

Ontdek hoe je Google Tasks gebruikt.

Kan ik mijn taken na de migratie weer omzetten in herinneringen?

De migratie van herinneringen naar taken is definitief en kan niet ongedaan gemaakt worden.

Hoe maak ik een nieuwe taak?

Je kunt nieuwe taken maken met een titel, datum of frequentie in de volgende apps:

• Assistent
  • Agenda
  • Chat
  • Gmail
  • Delen met Tasks op mobiel
  • Tasks

Tip: Taken kunnen aan jou worden toegewezen op gedeelde platforms, zoals in een ruimte of een document. Ontdek hoe je aan de slag gaat met gedeelde Google-taken.

Wat kan ik nog meer doen met Tasks?

Met Tasks kun je ook het volgende:

• Een beschrijving toevoegen.
  • Taken ordenen in lijsten.
  • Taken prioriteit geven met sterren.
  • De volgorde wijzigen waarin taken worden getoond met Handmatig sorteren of Sorteren op datum.
  • Je gegevens exporteren uit Tasks. Ontdek hoe je je gegevens exporteert uit Google Tasks.
    • Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, moet je beheerder deze optie aanzetten.
    • Als je je gegevens niet kunt exporteren vanuit Tasks, kun je ze afdrukken.

Moet ik de Tasks-app installeren om herinneringen te blijven gebruiken met de Google Assistent?

Nee, je hebt de Tasks-app niet nodig om herinneringen te gebruiken met de Google Assistent.

Kan ik nadat mijn herinneringen zijn overgezet nog steeds 'Stel een herinnering in' zeggen tegen de Google Assistent?

Ja, de herinnering wordt dan opgeslagen in Tasks.

Als ik herinneringen maak met de Google Assistent, krijg ik daar dan nog steeds meldingen voor op mijn geschikte Google Assistent-apparaten?

Ja, je blijft herinneringen krijgen op Google Assistent-apparaten. Als je meldingen wilt krijgen op je iPhone of iPad, moet je de Google Agenda- of Google Tasks-app installeren.

Van welke apps kan ik meldingen krijgen over taken?

• Google Tasks
  • Google Agenda
  • De Google Assistent

Als je meldingen over taken wilt krijgen, update je de instellingen voor meldingen:

Tips:

• Als je de Tasks-app niet hebt, krijg je taakmeldingen via Agenda.
  • Als je op Android de Tasks- of Agenda-app niet hebt, krijg je taakmeldingen van de Google Assistent.
  • Als je een taak offline maakt en taken wilt synchroniseren met je andere ondersteunde apparaten, maak je op je apparaat verbinding met internet.
  • Als je apps niet regelmatig gebruikt, worden meldingen uitgezet of vertraagd op bepaalde Android-telefoons. Als je meldingen voor taken aan wilt laten staan, geef je Tasks en Agenda de juiste rechten:
  • Als je een Focus instelt op je iPhone of iPad, krijg je misschien geen meldingen. Als je meldingen voor de taken aan wilt laten staan, zet je tijdgevoelige meldingen aan.