Retningslinjer for hvordan bedrifter skal representeres på Google

Hvis bedriften din enten har en fysisk beliggenhet som kunder kan besøke, eller oppsøker kunder der de er, kan du opprette Bedriftsprofil-konto på Google. Slik kan du opprette en bedriftsprofil vi ikke får grunn til å sperre:

Forstå grunnleggende retningslinjer

Du kan sikre at du viser god og presis informasjon på Google, ved å følge listen nedenfor med retningslinjer for lokale bedrifter. Disse retningslinjene er nyttige for å styre unna vanlige problemer, blant annet endring av bedriftsinformasjonen din, eller i verste fall at den blir fjernet fra Google.

Slik kan du oppnå best mulige resultater med bedriftsprofilen:

• Representerer bedriften slik den blir representert og gjenkjent gjennom skilting, kontorrekvisita og annen merkevarebygging i den virkelige verden.
  • Sørg for at adressen og/eller tjenesteområdet du oppgir, er riktig og nøyaktig.
  • Beskriv bedriftens kjernevirksomhet ved å velge så få kategorier som mulig.
  • Ha bare én profil per bedrift, siden flere profiler kan føre til problemer med hvordan informasjon vises på Google Maps og Søk.

Tips:

Finn ut mer om retningslinjene for bedriftsprofiler

I innhold du publiserer, bør du fremheve det som er unikt ved bedriften din. Se mer om dette i oversikten over retningslinjene for Google-bedriftsprofiler.

Som beskrevet i retningslinjene om forbudt og begrenset innhold tillater vi ikke innhold – eller forespørsler om innhold – med privat eller konfidensiell informasjon, deriblant informasjon om personlig økonomi, gyldig legitimasjon, kontaktinformasjon som er knyttet til et navn, eller sensitive bilder, linker, opplysninger eller transkripsjoner som inneholder personopplysninger.

Selgere kan legge ut kontaktinformasjon (brukernavn i sosiale medier, e-postadresse og telefonnummer) for sin egen bedrift i sin egen bedriftsprofil eller som svar på anmeldelser, i økter med spørsmål og svar og så videre. Men vi tillater ikke forespørsler om personopplysninger eller konfidensiell informasjon.

Tips: Hvis endringen av eller innlegget du publiserer i profilen din, blir avvist, kan du finne ut mer om de ulike årsakene til at innsendt innhold blir avvist.

Beskrivelse av bedriften

I feltet for bedriftsbeskrivelse kan du legge inn nyttig informasjon om tjenestene og produktene du tilbyr, samt bedriftens formål og historie.

Du bør være ærlig og oppriktig i all informasjon du legger ut, og fokusere på innhold som er relevant og nyttig for at kundene skal forstå hva slags bedrift du har. Det er ikke tillatt å publisere innhold som er irrelevant for bedriften, eller som ikke har noen klar tilknytning til den.

I tillegg til de generelle retningslinjene om forbudt og begrenset innhold må du påse at beskrivelsen av bedriften din ikke

• har innhold av lav kvalitet eller irrelevant eller distraherende innhold – for eksempel stavefeil, rent vrøvl eller grammatisk ukorrekte påfunn med tegn/bokstaver for å vekke oppmerksomhet og lignende
  • fokuserer på salg, priser eller spesialtilbud – for eksempel «Alt på salg: -50 %» og «Byens beste bagetter – til bare 50 kr!»
  • viser linker – ingen linker er tillatt
Navn

For at det skal bli enkelt for kundene å finne bedriften din på nettet, bør du oppgi bedriftsnavnet ditt nøyaktig. Navnet bør gjenspeile bedriftens reelle navn, slik som det konsekvent brukes på butikkfronten din, på nettstedet ditt samt i kontorrekvisita – altså slik kundene kjenner bedriften.

Legg til tilleggsopplysninger som adresse, tjenesteområde, åpningstider og kategori i de andre delene av bedriftsinformasjonen.

Hvis du for eksempel skal opprette en bedriftsprofil for en døgnåpen kaffebar, Kaffetraktøren, i sentrum av Stavanger, angir du bedriftsinformasjonen slik:

• Bedriftens navn: Kaffetraktøren
  • Adresse: Hovedgaten 37, 4010 Stavanger
  • Åpningstider: døgnåpent
  • Kategori: kaffebar

Det er ikke tillatt å ta med unødvendig informasjon i bedriftsnavnet. Hvis du gjør det, kan bedriftsprofilen din bli sperret. Nedenfor finner du konkrete eksempler på hva du kan og ikke kan ta med i bedriftsnavnet.

Eksempler på bedriftsnavn

Det er ikke tillatt å bruke de kursiverte delene av navnene i eksemplene nedenfor.

Navn kan ikke inneholde:

Godtas ikke:

Godtas:
Markedsføringsslagord
  • TD Bank, America’s Most Convenient Bank
  • GNC Live Well
  • TD Bank
  • GNC
Butikkoder
  • The UPS Store - 2872
  • The UPS Store

Symboler for (registrert) varemerke

• Burger King®
  • Burger King

Bare store bokstaver

• SUBWAY
  • Subway, KFC, IHOP, JCPenney

Informasjon om åpningstider

• Regal Pizzeria døgnåpent
  • Sears Outlet (stengt)
  • Regal Pizzeria
  • Sears Outlet

Telefonnumre eller nettadresser

• Airport Direct 1-888-557-8953
  • webuyanycar.com
  • Airport Direct
  • 1-800-Got-Junk

Spesialtegn (f.eks. %, $, @, /, ") eller irrelevante juridiske termer

• Shell Pay@Pump
  • Re/Max, LLC
  • LAZ Parking Ltd
  • Shell
  • Re/Max
  • LAZ Parking
  • Toys ’’R’’ Us
  • H&M
  • TJ Maxx

Informasjon om tjenesten eller produktet

• Verizon Wireless 4G LTE
  • Midas Auto Service Experts
  • Verizon Wireless
  • Midas
  • Best Buy Mobile
  • Advance Auto Parts
  • JCPenney Portrait Studios

Stedsinformasjon

• Holiday Inn (ta av fra I-93 ved avkjørsel 2)
  • U.S. Bank ATM – i krysset 7th og Pike – like ved heisen i lobbyen til parkeringshuset
  • Equinox i nærheten av SoHo
  • Holiday Inn Salem
  • U.S. Bank ATM
  • Equinox SoHo
  • University of California, Berkeley

Informasjon om beliggenhet inne i andre bedrifter

• Chase ATM (i Duane Reade)
  • Apple Store i Stanford Shopping Center
  • Benefit Brow Bar – Bloomingdales
  • Sam’s Club Tire & Battery (en del av Sam’s Club)
  • Geek Squad (i Best Buy)
  • Chase ATM
  • Apple Store
  • Benefit Brow Bar
  • Sam’s Club Tire & Battery
  • Geek Squad
Du finner flere retningslinjer for butikker med flere beliggenheter (kjeder og merkevarer), avdelinger og selvstendig praktiserende fagpersoner (f.eks. leger, advokater og eiendomsmeglere) nedenfor.
Adresse

Bruk en nøyaktig adresse og/eller et nøyaktig tjenesteområde når du skal beskrive bedriftsbeliggenheten. Det er ikke tillatt å bruke postbokser eller postadresser som ligger på et annet sted enn selve beliggenheten.

• Opprett bedriftsprofilen din med utgangspunkt i den faktiske, fysiske bedriftsbeliggenheten.
    • Du kan også ta med blant annet etasje og leilighets- og bygningsnummer. Informasjon om tverrgater og landemerker i nærheten bør bare tas med i områder hvor den offisielle gateadressen ikke angir bedriftens beliggenhet helt nøyaktig.
    • Hvis du må oppgi en postboks eller et leilighetsnummer:
      • Skriv inn den fysiske adressen på «Adresselinje 1».
      • Skriv inn postkassen eller leilighetsnummeret på «Adresselinje 2».
    • Hvis bedriften leier en fysisk postadresse, men ikke driver forretninger på denne beliggenheten (også kjent som et virtuelt kontor), er ikke den aktuelle beliggenheten kvalifisert for en bedriftsprofil.
    • Det er ikke tillatt å føre opp kontorer i kontorfellesskap med mindre kontorene har tydelig skilting, tar imot kunder på bedriftsbeliggenheten i bedriftens åpningstid, og kontorene er bemannet av bedriftens ansatte i åpningstiden.
  • Ikke ta med informasjon i adresselinjene som ikke angår bedriftens fysiske beliggenhet (f.eks. søkeord eller nettadresser).
  • Ikke lag mer enn én side for hver beliggenhet, verken i én enkelt konto eller i flere kontoer.
    • Selvstendig praktiserende fagpersoner og avdelinger i bedrifter, universiteter, sykehus og offentlige bygninger kan ha egne, separate sider. Du finner mer informasjon i de spesifikke retningslinjene for selvstendig praktiserende fagpersoner og avdelinger.
  • Bedrifter som viser adressen sin på Google, må ha permanent skilting for bedriftsnavnet på den aktuelle beliggenheten.
  • Hvis bedriftens adresse ikke har gatenummer, eller hvis systemet ikke finner det, kan du feste bedriftens beliggenhet direkte på kartet.

Bedrifter med tjenesteområder

Bedrifter med tjenesteområder, altså bedrifter som betjener kunder der kundene oppholder seg, bør ha én profil for hovedkontoret eller -beliggenheten samt én for det aktuelle tjenesteområdet. Det er ikke tillatt å føre opp «virtuelle» kontorer for bedrifter med tjenesteområder, med mindre det aktuelle kontoret er bemannet i åpningstidene.

Enkelte bedrifter, for eksempel bilverksteder som har verkstedslokaler og tilbyr veihjelp, anses som hybridbedrifter med tjenesteområder. Slike bedrifter kan vise adressen til den fysiske beliggenheten sin og angi at de har en bedrift med tjenesteområde, i bedriftsprofilen. Hvis du betjener kunder på bedriftsadressen og vil angi et tjenesteområde, må bedriftsbeliggenheten være bemannet og kunne ta imot kunder i åpningstidene du har spesifisert.

Google avgjør selv hvordan bedriftsadressen best kan vises, basert på bedriftsinformasjonen din samt opplysninger fra andre kilder.

Bedrifter med besøkslokale kontra bedrifter med tjenesteområde

Hvis bedriften din ikke har noe besøkslokale med tydelig skilting, men besøker kundene der kundene befinner seg, kan du opprette én bedriftsprofil med oppgitt tjenesteområde.

Hvis tjenestebedriften din har ulike beliggenheter med egne tjenesteområder og egne ansatte på de forskjellige beliggenhetene, kan du ha én profil for hver beliggenhet. Profilens totale tjenesteområde bør ikke være mer enn ca. to timers kjøring fra der bedriften holder til. For enkelte bedrifter er det mer passende med større tjenesteområder.

Finn ut mer om bedrifter med tjenesteområder.

Hvis du har en bedrift med et tjenesteområde, bør du ikke vise bedriftsadressen din til kundene.

• Tenk deg at du er rørlegger og driver virksomheten hjemmefra. Da skal du ikke ta med hjemmeadressen din i bedriftsprofilen.

Finn ut hvordan du kan legge til eller endre bedriftsadresser.

Nettsted og telefonnummer

Oppgi et telefonnummer som setter oppringere i kontakt med den aktuelle bedriftsbeliggenheten, eller oppgi et nettsted som representerer beliggenheten.

• Bruk et lokalt telefonnummer i stedet for nummeret til en felles telefonsentral hvis det er mulig.
  • Ikke oppgi telefonnumre eller nettadresser som viderekobler eller «henviser» brukerne til andre landingssider eller telefonnumre enn bedriftens reelle landingssider eller telefonnumre. Dette gjelder også sider som er opprettet på sosiale medier.
  • Telefonnummeret må besvares direkte av bedriften.
  • Det kan opplyses om ekstra telefonnumre på nettsteder oppgitt i Google-bedriftsprofiler og i andre lokale tjenester.
  • Teletorgnumre er ikke tillatt. Disse telefonnumrene belaster høye takster til den som ringer.
Åpningstider

Oppgi de vanlige åpningstidene dine. Du kan bruke åpningstidene dine for den aktuelle sesongen som vanlige åpningstider, hvis dette er relevant. Du kan også angi spesielle åpningstider for bestemte dager, for eksempel på helligdager eller dager med spesielle arrangementer.

Det bør ikke oppgis åpningstider for visse typer bedrifter. Dette omfatter blant annet bedrifter med varierende åpningstider (f.eks. åpningstider for forskjellige typer aktiviteter, deriblant gudstjenester, undervisningstimer og filmvisninger på kino) samt bedrifter som bare tilbyr tjenester etter avtale. Som eksempler på bedrifter det ikke bør oppgis åpningstider for, kan vi nevne

• bedrifter som tilbyr innendørs overnatting, for eksempel hoteller, moteller og leilighetskomplekser
  • skoler og universiteter
  • kinoer
  • transporttjenester og flyplasser
  • naturattraksjoner og arrangementslokaler

Hvis bedriften din har avdelinger, må du oppgi åpningstidene for hver enkelt avdeling i den enkelte avdelingens bedriftsprofil og hovedavdelingens åpningstider i den tilhørende bedriftsprofilen. Finn ut mer om avdelinger.

Ulike åpningstider

Hvis bedriften din har ulike åpningstider, ber vi deg følge retningslinjene for spesifikke bransjer nedenfor:

• Banker: Angi om mulig åpningstidene for banklokalet – alternativt drive-through-åpningstider. Minibanker tilknyttet banker kan ha egne bedriftsprofiler med egne åpningstider.
  • Bilforhandlere: Angi åpningstidene for bilsalg. Hvis åpningstidene for salg av nye biler og salg av bruktbiler er forskjellige, bruker du åpningstidene for salg av nye biler.
  • Bensinstasjoner: Angi åpningstidene for drivstoffpumpene.
  • Restauranter: Angi tidsrommet når gjester kan sette seg ned og spise i restauranten – alternativt åpningstider for takeaway. Hvis ingen av delene passer, angir du drive-through-åpningstider eller – som en siste utvei – leveringstider.
  • Lageranlegg: Angi åpningstidene for kontoret – alternativt åpningstidene for hovedporten.
  • Du kan også angi flere åpningstider for å fremheve hvilke tidspunkter du tilbyr de ulike tjenestene på.
    • Tidene du oppgir under «Flere åpningstider», bør generelt sett være et undersett av de primære åpningstidene.

Sesongbaserte åpningstider

Hvis bedriften din har sesongbaserte åpningstider, følger du denne fremgangsmåten:

• Angi de vanlige åpningstidene når bedriften er åpen i løpet av sesongen. Du kan angi spesielle åpningstider for helligdager, dager der bedriften er midlertidig stengt, eller arrangementer.
    • Du kan også indikere at bedriften din er åpen kun i en bestemt ferieperiode i bedriftsbeskrivelsen.
  • I lavsesonger kan du merke bedriften som midlertidig stengt.
    • Angi de vanlige åpningstidene når bedriften gjenåpner.
Kategorier

Hvis du bruker kategorier, blir det enklere for kundene å finne nøyaktige, spesifikke resultater for tjenestene de er interessert i. Slik kan du sørg for at informasjonen om bedriften din er nøyaktig og oppdatert:

• Bruk så få kategorier som mulig fra den angitte listen for å oppsummere bedriftens kjernevirksomhet.
  • Velg kategorier som er så spesifikke som mulig, men som er representative for bedriftens hovedvirksomhet.
    • Ikke bruk kategorier utelukkende som søkeord eller for å beskrive bedriftens egenskaper.
    • Ikke bruk kategorier som gjelder andre bedrifter i nærheten eller relaterte bedrifter, for eksempel en bedrift som fysisk befinner seg inne i eller inneholder bedriften din.

Velg kategorien din

Velg kategorier som fullfører setningen «Denne bedriften ER en/et» i stedet for «Denne bedriften HAR en/et». Målet er å beskrive bedriften i sin helhet, ikke bare liste opp alle tjenestene bedriften tilbyr, produktene den selger, eller fasilitetene den har.

Du bør først og fremst fokusere på å legge til de kategoriene som passer best til bedriften din, så tar vi oss av resten bak kulissene. Når du for eksempel velger en spesifikk kategori som «Golfhotell», tar Google automatisk med mer generelle kategorier som «Hotell» og «Golfbane». Du trenger ikke å legge til brede kategorier. Det kan være mer effektivt å velge spesifikke kategorier. Hvis du ikke finner noen spesifikk kategori som passer for bedriften, kan du velge en mer generell kategori. Google kan også finne kategoriinformasjon på nettstedet ditt og i omtaler om bedriften din på nettet.

Scenario

Riktig kategori

Feil kategori

«Mirwais pizza» tilbyr takeaway og levering av pizzaer, men har ikke restaurantservering.

• Pizzalevering
  • Takeaway-pizza
  • Levering
  • Takeaway

«Navy Federal Credit Union» (USA)

• Kredittunion
  • Bank

«Landeveimotellet» er et motell med svømmebasseng.

• Motell
  • Hotell
  • Svømmebasseng

«Sporty 24/7»

• Treningssenter
  • Helsestudio
  • Svømmebasseng
«A1 Check Cashing» (USA)
  • Sjekkinnløsningstjeneste
  • Bank og finans
«Burger King» er en restaurant som tilbyr hamburgere og andre varmretter, men som også har desserter på menyen.
  • Gatekjøkken
  • Hamburgerrestaurant
  • Dessertrestaurant

Hvis bedriftsbeliggenheten din inneholder en annen bedrift som du ikke eier eller drifter, må du holde deg til kategoriene som representerer bedriften din.

Eksempler:

• «Starbucks» drives inne i «Kjøttbasaren Restauranthus».
    • «Starbucks» har kategorien «Kaffebar».
    • «Kjøttbasaren Restauranthus» har kategorien «Restauranthus». «Kaffebar» skal ikke legges til som kategori.
  • «Nokas minibank» drives inne på «Deli De Luca».
    • «Nokas minibank» har kategorien «Minibank».
    • «Deli De Luca» har kategorien «Storkiosk». «Minibank» skal ikke legges til som kategori.
  • I USA drives restauranten «Nobu» inne på «Hard Rock Hotel».
    • «Nobu» har kategorien «Restaurant».
    • «Hard Rock Hotel» har kategorien «Hotell». «Restaurant» skal ikke legges til som kategori.

Nedenfor ser du ulike typer bedrifter som deler beliggenhet, og som bør ha sine egne profiler. Hvis du har behov for å bruke begge kategoriene for den samme beliggenheten, kan du i stedet opprette to profiler. Husk å bruke et annet navn på den andre bedriften. Finn ut mer om avdelinger.

• en restaurant/kafé/bar inne i et hotell/motell
  • et apotek inne i en matbutikk
  • en bensinstasjon ved siden av en matbutikk / et supermarked
Meny

Det finnes to typer menyer:

• menyer for spise- og drikkesteder (som for eksempel restauranter eller cocktailbarer) med en fullstendig oversikt over alle mat- og drikkeproduktene som kan bestilles fra bedriften
  • menyer fra servicebedrifter som for eksempel barbersalonger, spa-steder eller bilverksteder, med en fullstendig oversikt over alle tjenestene som kan kjøpes fra bedriftene
Menyer av begge typene må utformes i samsvar med retningslinjene nedenfor:
  • Menyen må stemme overens med de produktene og tjenestene som kundene kan kjøpe fra bedriften. Fullstendige menyer kan likevel være avgrenset til visse måltider (som for eksempel frokost, lunsj eller middag) og inneholde linker til andre menysider. For eksempel kan du velge å oppgi linken til middagsmenyen til bedriften din, som igjen kan inneholde linker til frokost- og lunsjmenyene.
  • Du kan ikke legge inn eksempelmenyer som bare inneholder «populære produkter» (eller lignende utvalg).
  • Nettadressene til menyene kan ikke være direktelinker til bestillings- eller leveringstjenester fra tredjeparter.
  • Tredjeparter som administrerer bedriftsprofiler på vegne av kunder, må varsle bedriftseieren og få samtykke fra vedkommende før de kan legge inn nettadresser til menyer for en bedrift.
Produkter

Hvis du har en butikk i et kvalifisert land (Canada, Irland, Storbritannia eller USA), kan du gjøre nettsøk om til kunder i butikken ved å vise frem produktene du har i butikken, automatisk i bedriftsprofilen din.

Slik legger du til produkter fra butikken:

Med begge metodene må du overholde disse retningslinjene:

• Produkter du sender inn via produktredigering, må overholde retningslinjene for Shopping-annonser. Finn ut mer om retningslinjene for Shopping-annonser.
  • Vi tillater ikke innhold relatert til regulerte produkter og tjenester, inkludert alkohol, tobakksprodukter, gambling, finansielle tjenester, farmasøytiske produkter samt ikke-godkjente kosttilskudd eller helserelatert eller medisinsk utstyr.
  • Hvis du sender inn produkter som bryter Googles retningslinjer, kan det føre til at hele produktkatalogen din fjernes, inkludert produkter som ikke bryter retningslinjene.

Retningslinjer for kjeder, avdelinger og selvstendig praktiserende fagpersoner

Kjeder og merkevarer

Bruk konsekvente navn på og kategorier for alle beliggenhetene dine, så det blir enklere for brukerne å finne bedriften raskt på Google Maps og i søkeresultatene.

Alle beliggenhetene må ha det samme navnet, med mindre bedriftens reelle representasjon varierer fra sted til sted. Alle beliggenhetene må også ha den samme kategorien hvis den samme tjenesten tilbys på alle stedene.

Kom i gang med bedriftsprofiler for kjeder.

Konsekvent bruk av navn

Alle beliggenhetene i det samme landet må bruke det samme navnet. For eksempel bør alle avdelingene til den amerikanske byggevarekjeden Home Depot bruke navnet «The Home Depot» i stedet for bare «Home Depot» eller «Home Depot i Springfield».

Det er to unntak fra disse retningslinjene:

• Hvis du har flere typer bedrifter, for eksempel hvis du har undermerkevarer eller flere avdelinger eller driver både engros og detaljhandel, kan disse atskilte enhetene også ha unike navn, forutsatt at navnene blir brukt konsekvent på alle beliggenhetene til den enkelte bedriften.
    • Navnevariasjoner som godtas: «Walmart Supercenter» og «Walmart Express», «Coop Mega» og «Coop Prix», «Gap» og «BabyGap».
  • Hvis noen av beliggenhetene dine konsekvent bruker et annet navn på fysiske butikker, på nettsteder eller i kontorrekvisita, kan disse beliggenhetene bruke det andre navnet.
    • Eksempler på navnevariasjoner som godtas: «Scandic Holmenkollen Park» og «Scandic Narvik».

Konsekvent bruk av kategorier

Alle beliggenhetene til en bedrift må ha én kategori til felles, som skal være den som representerer bedriften på best mulig måte. Hvis bedriften din har flere beliggenheter (f.eks. undermerker, flere avdelinger eller forskjellige grener av virksomheten som detaljhandel, distribusjonssenter og kontor), gjelder denne regelen bare innenfor hver av disse undergruppene.

• Alle «Bare Barn»-butikkene har kategorien «Barneklær».
  • Alle «Dekkmann»-avdelingene har kategorien «Dekkbutikk». De kan også ha kategorien «Bilverksted».
  • Alle «Buddy»-butikkene har kategorien «Dyreutstyrsbutikk». Noen avdelinger kan ha andre kategorier («Dyrebutikk», «Dyrepassertjeneste»).

To eller flere merkevarer på samme sted

Hvis bedriftsbeliggenheten din selger to eller flere merkevarer, må du ikke kombinere merkenavnene i én bedriftsprofil. Velg i stedet navnet på den ene merkevaren i bedriftsprofilen. Hvis merkevarene selges uavhengig av hverandre, kan du bruke en egen bedriftsprofil for hver av merkevarene som omsettes på beliggenheten.

Når det gjelder flere virtuelle matbedrifter på samme beliggenhet, kan du se de spesifikke retningslinjene for matbedrifter i delen Virtuelle matbedrifter nedenfor.

• Godtas ikke: «McDonald's / Peppes Pizza» eller «Subway / Big Bite»
  • Godtas: «Peppes Pizza», «McDonald's», «Subway», «Big Bite»

Hvis bedriften din selger produkter eller tjenester som er andre bedrifters merkevarer, kan du bare bruke navnet på bedriften din. Du kan ikke ta med navnet på merkevaren du selger, fordi den ikke kan ha en egen bedriftsprofil for denne beliggenheten.

• Godtas ikke: «Staples / UPS», «Dekkmann / Firestone»
  • Godtas: «Staples», «Dekkmann»

Hvis bedriften er en autorisert selger av merkevareproduktet eller -tjenesten (også kalt en «franchisetaker»), kan du bruke det underliggende merkenavnet når du oppretter bedriftsprofilen.

• Godtas: «Ford-forhandler», «autorisert Toyota-verksted»

Virtuelle matbedrifter

Virtuelle matbedrifter er tillatt på visse betingelser.

Matbedrifter som deler beliggenhet og tilbyr henting

• Matbedrifter som deler beliggenhet, må ha permanent, separat skilting. Bedriftsadressen skal bare vises hvis bedriftene tilbyr henting til alle kunder.
    • Matbedrifter som bare tilbyr hjemlevering (ingen henting) fra delte kjøkken, må skjule adressen sin og legge til de aktuelle tjenesteområdene, så kundene ikke blir forvirret.

Matbedrifter som bare tilbyr hjemlevering

• Vi tillater matbedrifter som bare tilbyr hjemlevering (dvs. som har virtuelle kjøkken), hvis bedriften har tydelig merket emballasje og et tydelig nettsted.
  • Vi tillater at flere virtuelle bedrifter har virksomheten sin på én beliggenhet, men de må gjennomføre en mer omfattende bekreftelsesprosess.
  • Matbedrifter som bare tilbyr hjemlevering, må legge til bedriftens tjenesteområder og skjule adressen i bedriftsprofilen sin, så kundene ikke blir forvirret.
  • I partnerskap der en matbedrift har autorisert det virtuelle kjøkkenet som bekreftet leverandør av maten, kan det virtuelle kjøkkenet administrere bedriftsprofilen til hver av de autoriserte bedriftene når autorisasjonen er bekreftet.
  • Det kan opprettes en egen bedriftsprofil (f.eks. Doordash Kitchens) for lokalene som huser matbedriftene som bare tilbyr hjemlevering. Bare noen som er tilknyttet de aktuelle lokalene, kan gjøre krav på og bekrefte denne profilen.

Omprofilering

Bedriftsprofilen din kan være kvalifisert for omprofilering (definert som en kvalifisert navneendring uten oppretting av en ny bedriftsprofil) hvis navneendringen er minimal, det ikke gjøres endringer i egennavnene og tjenestene som beskrives i bedriftsnavnet, og bedriftskategorien beholdes.

Du kan også være kvalifisert for omprofilering hvis du har flere beliggenheter og bedriftsnavnet endres.

Hvis bedriften innfrir kravene til omprofilering ovenfor, kan du oppdatere bedriftsnavnet når du redigerer bedriftsinformasjonen.

Hvis du endrer navnet på bedriften, men ikke innfrir kravene ovenfor, anses den som en ny bedrift. Du må merke den nåværende bedriftsprofilen som avsluttet og så opprette en ny bedriftsprofil med det nye bedriftsnavnet. Finn ut hvordan du kan merke profiler som avsluttet.

Hvis du har problemer med omprofilering, kan du ta kontakt med brukerstøtteteamet vårt

Tips: Før du kan overta eierskapet av en bedriftsprofil, må du få den nåværende eieren til å legge deg til som eier og så overføre eierskapet til deg.

Avdelinger innenfor andre bedrifter, universiteter eller institusjoner

Avdelinger innenfor bedrifter, universiteter, sykehus og i offentlige institusjoner kan ha sine egne bedriftsprofiler på Google.

Egne retningslinjer gjelder for bilforhandlere og helsevesenet. Kom i gang med bedriftsprofiler for bilforhandlere og helsevesenet.

Avdelinger som betjener allmennheten som atskilte enheter, bør ha egne sider. Navnet på hver avdeling må være forskjellig fra navnet på hovedfilialen og andre avdelinger. Slike avdelinger har vanligvis en egen kundeinngang og bør alle ha forskjellige kategorier. Slike avdelinger har noen ganger andre åpningstider enn hovedavdelingen.

• Godtas (som egne bedriftsprofiler):
    • «DNB Eiendom»
    • «Coop Obs! Bygg»
    • «Haukeland universitetssykehus – hudavdelingen»
  • Godtas ikke (som egne bedriftsprofiler):
    • Apple-produkter hos Elkjøp
    • Varmmatavdelingen hos Meny

For hver avdeling skal den kategorien som er mest representativ for avdelingen, være annerledes enn kategorien for avdelingen i hovedfilialen og andre avdelinger.

• Hovedbedriften «DNB» har kategorien «Bank», mens avdelingen «DNB Eiendom» har kategorien «Eiendomsmegler».
  • Hovedbedriften «Sørkysten Toyota» har kategorien «Toyota-forhandler» mens «Sørkysten Toyota-service og -deler» har kategorien «Bilverksted» (og kategorien «Bildeler»).
  • Hovedbedriften «Hurtigmat» har kategorien «Storkiosk» (og kategorien «Kafé») mens avdelingen «Hurtigmat drivstoff» har kategorien «Bensinstasjon», og avdelingen «Hurtigvask» har kategorien «Bilvask».
Selvstendig praktiserende fagpersoner

En selvstendig praktiserende fagperson er en sakkyndig som betjener allmennheten, og som vanligvis har sin egen kundegruppe. Leger, tannleger, advokater, forsikringsagenter, eiendomsmeglere og økonomiske rådgivere er selvstendig praktiserende fagpersoner. Bedriftsprofiler for praktiserende fagpersoner kan inneholde tittel eller sertifiseringsgrad (f.eks. dr., dr.med., cand.jur., cand.mag.).

Selvstendig praktiserende fagpersoner bør opprette sin egen bedriftsprofil hvis følgende stemmer:

• De betjener allmennheten. Støttepersonell bør ikke opprette egne bedriftsprofiler.
  • De kan kontaktes på bedriftens bekreftede beliggenhet i løpet av de angitte åpningstidene.

Fagpersoner skal ikke ha flere bedriftsprofiler for å dekke alle spesialiseringsfeltene sine. Salgspartnere eller agenter som jobber med å generere potensielle salg for bedrifter, er ikke selvstendige praktiserende fagpersoner og kvalifiserer ikke for bedriftsprofiler.

Flere fagpersoner på samme beliggenhet

Hvis fagpersonen er en av flere fagpersoner som betjener allmennheten på denne beliggenheten,

• bør organisasjonen opprette en bedriftsprofil for denne beliggenheten, atskilt fra fagpersonens bedriftsprofil
  • bør tittelen på fagpersonens bedriftsprofil bare bestå av navnet på fagpersonen og ikke omfatte navnet på organisasjonen

Selvstendige fagpersoner som tilhører merkevareorganisasjoner

Hvis en fagperson representerer en merkevareorganisasjon og er den eneste fagpersonen som betjener allmennheten på en gitt beliggenhet, bør hen dele bedriftsprofil med organisasjonen. Opprett én bedriftsprofil, og gi den en tittel i dette formatet: [merkevare/bedrift]: [navnet på fagpersonen].

Godtas: «Vital: Jonas Møller» (hvis Jonas er den eneste fagpersonen som betjener allmennheten på denne merkevarebeliggenheten).

Markedsføring, kampanjer eller konkurranser

I all markedsføring og i alle konkurranser og andre gratistilbud skal du ha en tydelig link til vilkårene for den aktuelle aktiviteten, og du skal oppgi tydelige retningslinjer og kvalifikasjonskrav. Alle slike løfter, enten de gis eksplisitt eller implisitt, må holdes.

Viktig: Google forbeholder seg retten til å sperre tilgangen til bedriftsprofiler på Google eller i andre Google-tjenester for bedrifter eller enkeltpersoner som bryter disse retningslinjene. Hvis bruddet er i strid med gjeldende lov og rett, kan vi også kontakte politiet.