Bluetooth-ongelmien ratkaiseminen

Jos auto tai Bluetooth-lisälaite ei saa yhteyttä puhelimeesi, kokeile seuraavia keinoja.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Bluetoothin perustietojen tarkistaminen

1. Poista Bluetooth käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön. Katso, miten Bluetooth otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä.
  2. Varmista, että laitteet on yhdistetty laitepariksi ja ne ovat yhteydessä toisiinsa. Katso, miten laitepari ja yhteys muodostetaan Bluetoothilla.
  3. Käynnistä laitteet uudelleen. Lue lisää Pixel-puhelimen tai Nexus-laitteen käynnistämisestä uudelleen.

Vaihe 2: Vianetsintä ongelmatyypin mukaan

Laiteparin muodostaminen auton kanssa ei onnistu

Vaihe 1: Laitteiden poistaminen puhelimen muistista

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Aiemmin liitetyt laitteet. Jos et näe Aiemmin liitetyt laitteet ‑painiketta, napauta Bluetooth.
  3. Jos näet käyttämättömän laitteen, valitse sen nimen vierestä Asetukset Asetukset Ja sitten Unohda Ja sitten Unohda laite.
  4. Jos olet yhdistänyt puhelimen ja auton laitepariksi, valitse auton nimen vierestä AsetuksetAsetukset Ja sitten Unohda Ja sitten Unohda laite.

Vaihe 2: Puhelimien poistaminen auton muistista

Poista auton laitepariksi yhdistettyjä puhelimia auton ohjekirjan mukaisesti.

1. Poista puhelimet, joita et enää käytä.
  2. Jos olet jo yhdistänyt puhelimen auton laitepariksi, poista puhelin.

Vaihe 3: Laiteluettelon päivittäminen ja parin muodostus

Tarkista auton ohjekirjasta, muodostetaanko laitepari puhelimesta vai autosta.

• Parin muodostus puhelimesta
    1. Tarkista, että autosi on löydettävissä ja valmis parin muodostamiseen.
    2. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    3. Valitse Yhdistetyt laitteet. Jos näet Bluetooth-painikkeen, napauta sitä.
    4. Valitse Muodosta uusi laitepari Ja sitten autosi nimi.
  • Parin muodostus autosta
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet. Jos näet Bluetooth-painikkeen, napauta sitä.
    3. Älä poistu tästä näkymästä.
    4. Valitse puhelimesi nimi auton laiteluettelosta.
    5. Tarkista pyydettäessä, vastaavatko puhelimen ja auton näytöillä näkyvät PIN-koodit toisiaan.
    6. Napauta Anna yhteystietojesi ja puheluhistoriasi käyttöoikeus.
    7. Valitse Muodosta laitepari, Hyväksy tai Vahvista.
Laiteparin muodostaminen lisälaitteen kanssa ei onnistu

Laiteparin muodostaminen Wear OS:n kanssa ei onnistu

Laiteparin muodostaminen muiden lisälaitteiden kanssa ei onnistu

1. Tarkista, että lisälaite on löydettävissä ja valmis parin muodostukseen. Noudata lisälaitteen mukana tulleita ohjeita.
    • Näet usein lisälaitteessa sinisen valon, kun se on valmis parin muodostukseen.
    • Jotkin lisälaitteet, kuten suojukselliset näppäimistöt, on yhdistettävä puhelimeen tai tablettiin ennen parin muodostusta.
  2. Päivitä lisälaiteluettelo.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet. Jos näet Bluetooth-painikkeen, napauta sitä.
    3. Valitse Muodosta uusi laitepari Ja sitten lisälaitteesi nimi.
  3. Jos lisälaite pyytää tunnuskoodia, jota sinulla ei ole, kokeile koodeja 0000 ja 1234 (yleisimmät koodit).
Musiikkia ei kuulu

Tärkeää: Kaikki autot eivät voi toistaa musiikkia Bluetoothilla. Jos ongelma johtuu autosta, lue lisää sen ohjekirjasta.

1. Tarkista, että äänenvoimakkuus on riittävä puhelimessa ja autossa tai lisälaitteessa.
  2. Tarkista, etteivät muut puhelimen pariksi yhdistetyt laitteet toista musiikkia.
  3. Varmista, että Median ääni on käytössä:
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet. Jos näet Bluetooth-painikkeen, napauta sitä.
    3. Jos näet Aiemmin liitetyt laitteet ‑painikkeen, napauta sitä.
    4. Valitse auton tai lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    5. Ota Median ääni käyttöön.
Puhelujen soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu

Tärkeää: Kaikki autot eivät tue Bluetooth-puheluita. Jos ongelma johtuu autosta, lue lisää sen ohjekirjasta.

1. Tarkista, etteivät muut puhelimen pariksi yhdistetyt laitteet vastaanota puheluita.
  2. Ota käyttöön Puhelimen ääni:
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet. Jos näet Bluetooth-painikkeen, napauta sitä.
    3. Jos näet Aiemmin liitetyt laitteet ‑painikkeen, napauta sitä.
    4. Valitse auton tai lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    5. Ota käyttöön Puhelimen ääni.

Muita lähteitä