Android-laitteen näyttöongelmien korjaaminen

Kokeile näitä vinkkejä ja vianetsintäkeinoja, jos Android‑laitteesi näyttö ei vastaa tai näet vilkkumista, nykimistä, välkehtimistä, kuolleita pikseleitä tai tyhjän näytön.

Noudata ratkaisuohjeita ja tarkista jokaisen kohdan jälkeen, onko ongelma korjaantunut.

Vaihe 1: Tarkista laitteen näyttö

1. Varmista, että näyttö ei ole haljennut, kolhiintunut tai vahingoittunut.
  2. Jos käytät koteloa tai näytön suojusta, ota se pois.
  3. Jos käytät käsineitä, ota ne pois.
  4. Jos näytöllä tai sensorien päällä on tarroja, poista ne.
  5. Varmista, että näyttö on puhdas.

Vaihe 2: Kokeile näitä vianetsintäkeinoja

Jos mikään pikavinkeistä ei ratkaissut ongelmaa, kokeile alla olevia vianetsintäkeinoja.

Käynnistä laite uudelleen

Puhelimen tai tabletin uudelleenkäynnistys:

• Paina laitteen virtapainiketta. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  • Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

Jos käynnistit laitteen uudelleen, mutta kosketusnäyttö ei vieläkään reagoi, tutustu laitteen tehdasasetusten palauttamiseen (alla).

Sovellusten vaikutuksen tarkastaminen

Ongelma saattaa johtua laitteelle ladatusta sovelluksesta. Voit tarkistaa vikasietotilassa käynnistämällä, johtuuko ongelma ladatusta sovelluksesta.

1. Paina pitkään laitteen virtapainiketta.
  2. Kosketa näytöllä pitkään Virta pois ‑painiketta Virta. Valitse OK.
  3. Kun olet vikasietotilassa, kosketa näyttöä.
    • Jos näyttö toimii vikasietotilassa, ladattu sovellus on todennäköisin syy ongelmaasi.
      1. Poistu vikasietotilasta käynnistämällä laite uudelleen.
      2. Etsi ongelmat aiheuttava sovellus poistamalla äskettäin ladatut sovellukset yksi kerrallaan.
      3. Kun olet poistanut ongelman aiheuttaneen sovelluksen, voit asentaa aiemmin poistetut sovellukset uudelleen.
    • Jos näyttö ei toimi vikasietotilassa, siirry seuraavaan osioon.
Ongelman vaikutusalueen testaaminen näytöllä

Jos ongelma esiintyy vain ajoittain tai vain tietyillä näytön alueilla, vahvista syy pika-asetuspalkin ja ilmoitusten avulla.

1. Kosketa näytön vasenta yläkulmaa.
  2. Vedä hitaasti oikeaan alakulmaan nostamatta sormea. Liikuta sormea niin hitaasti, että ehdit laskea kymmeneen, ennen kuin olet näytön vastakkaisessa kulmassa.Drag your finger across the screen image
    • Jos voit vetää pika-asetukset ja ilmoitukset näytön alalaitaan asti
      Ongelma ei johdu tietystä näytön alueesta. Tutustu laitteen tehdasasetusten palauttamiseen (alla).
    • Jos pika-asetukset ja ilmoitukset vapautuvat otteestasi kesken vetämisen
      Toista testi. Jos vapautuminen toistuu, katso, tapahtuuko tämä aina samassa kohtaa näyttöä. Ota sitten yhteyttä laitteen valmistajaan.
Kehittäjäasetusten käytöstä poistaminen

Jos kehittäjäasetukset ovat käytössä, ne voivat vaikuttaa kosketusnäyttöön.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kehittäjäasetukset. Tämä vaihtoehto on näkyvissä vain, jos kehittäjäasetukset ovat käytössä.
  3. Poista kehittäjäasetukset käytöstä.

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Eikö näyttöongelma ratkennut?

Jos näyttö ei vieläkään toimi, vaikka kokeilit yllä mainittuja yleisiä ratkaisuja, siirry alla oleviin lisäohjeisiin.

Laitteen tehdasasetusten palautus

Palauttamalla tehdasasetukset voit poistaa laitteeltasi prosesseja, jotka saattavat aiheuttaa ongelman.

TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Suosittelemme varmuuskopioimaan laitteen datan ennen tehdasasetuksien palauttamista.

Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.