Android-laitteen käynnistys- tai aktivointiongelmien korjaaminen

Jos Android-puhelimesi tai ‑tablettisi ei käynnisty tai aktivoidu, se sammuu heti käynnistymisen jälkeen tai sen näyttö pysyy mustana tai tyhjänä, jokin alla olevista keinoista saattaa korjata ongelman.

Kokeile ensin painaa laitteen virtapainiketta 5–7 sekuntia. Tavallisesti tämä käynnistää laitteen uudelleen.

Vaihe 1: Johdon, laturin, pistorasian ja kotelon vianetsintä

1. Käytä laitteen mukana tullutta johtoa ja laturia. Tarkista laturin ja johdon toiminta käyttämällä niitä toisen laitteen kanssa.
  2. Varmista, että johto on liitetty kunnolla laitteeseen ja laturiin. Varmista, ettei laitteen portissa ole pölyä, nöyhtää tai muuta vastaavaa.
  3. Kytke laturi pistorasiaan. Tarkista pistorasian toiminta kytkemällä siihen toinen laite, esimerkiksi lamppu.
  4. Varmista, ettei kotelo, varavirtalähde tai muu lisävaruste peitä laitteesi antureita tai paina sen painikkeita.

Vaihe 2: Akun latauksen vianetsintä

Kytke Android-laite pistorasiaan toimivalla johdolla ja laturilla ja tarkista sen näyttö minuutin kuluessa:

• Jos näet akkukuvakkeen, laite on pois päältä ja latautuu. Voit käynnistää sen uudelleen heti.
  • Jos näet punaisen valon, akku on täysin tyhjä. Jos punainen valo vilkkuu, akku ei riitä käynnistämiseen. Anna puhelimen latautua vähintään puoli tuntia ennen kuin käynnistät sen uudelleen.

Käynnistä puhelin uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen. (Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes laite käynnistyy uudelleen.)

Huom. Akkukuvakkeissa ja ‑merkkivaloissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Vaihe 3: Näytön vianetsintä

Jos et näe akkukuvaketta tai punaista valoa kytkettyäsi Android-laitteen virtalähteeseen, ongelma voi johtua näytöstä.

1. Paina virtapainiketta noin 30 sekunnin ajan.
  2. Odota noin 2 minuuttia.
  3. Laita puhelin soimaan. Soita siihen toisesta puhelimesta tai käytä Paikanna puhelin ‑toimintoa. Lue lisää.
  4. Jos puhelin soi, lue lisää näytön vianetsinnästä.

Vaihe 4: Edistynyt vianetsintä

Vaihtoehto 1: Vianetsintä tietokoneeseen liitettynä
  1. Irrota johto laturista.
  2. Tarkista, että tietokone on käynnissä ja kytkettynä virtalähteeseen.
  3. Liitä Android-laite tietokoneen USB-porttiin laitteesi mukana tulleella johdolla.
  4. Odota 10–15 minuuttia.
  5. Irrota johto laitteesta ja liitä se uudelleen 10 sekunnin kuluessa.
  6. Tarkista laite minuutin kuluessa:
    • Jos näet akkukuvakkeen, laite on pois päältä ja latautuu.
    • Jos näet punaisen valon, akku on täysin tyhjä. Jos punainen valo vilkkuu, akun varaus ei riitä laitteen käynnistämiseen.
  7. Lataa laitetta vähintään 30 minuuttia.
  8. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
  9. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen. (Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes laite käynnistyy uudelleen.)

Huom. Akkukuvakkeissa ja ‑merkkivaloissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Vaihtoehto 2: Vianetsintä laitteen painikkeilla

Kun laite on kytkettynä virtalähteeseen, paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja virtapainiketta yhtä aikaa vähintään 20 sekuntia.

• Jos näet punaisen valon, akku on täysin tyhjä.

1. Lataa laitetta vähintään 30 minuuttia.
    2. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
    3. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  • Jos näet Android-robotin ja nuolen ympäröimän sanan Start:

1. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta, kunnes näet Katkaise virta ‑vaihtoehdon. Valitse se virtapainikkeella.
    2. Lataa laitetta vähintään 30 minuuttia.
    3. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
    4. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.

Huom. Akkukuvakkeissa ja ‑merkkivaloissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita