Itsestään uudelleenkäynnistyvän tai kaatuvan Android-laitteen korjaaminen

Jos Android-puhelin tai ‑tabletti käynnistyy ilman syytä uudelleen tai sammuu eikä käynnisty, jokin seuraavista ratkaisuehdotuksista saattaa korjata ongelman.

Käynnistyykö laite uudelleen toistuvasti? Laite voi olla jumissa uudelleenkäynnistyssilmukassa. Siirry alla oleviin Vianetsinnän lisäohjeisiin.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 6.0:aa tai uudempaa versiota. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Laitteen vianetsintä

Android-päivitysten tarkastaminen

Järjestelmäpäivitykset voivat sisältää parannuksia, jotka saattavat ratkaista ongelman.

Näin voit tarkistaa ja asentaa järjestelmäpäivitykset:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alaosasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitykset. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Tallennustilan tarkastaminen ja tilan vapautus

Ongelmia saattaa esiintyä, jos laitteen sisäinen tallennustila on täynnä tai lähes täynnä. Voit vapauttaa tilaa, jota laitteesi tarvitsee toimiakseen hyvin, poistamalla tarpeettomia tiedostoja ja tyhjentämällä välimuistissa olevia tietoja.

Tarkista laitteen tallennustilan määrä seuraavasti:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Tarkista, kuinka paljon tallennustilaa on jäljellä. Laitteessa voi esiintyä ongelmia, jos tallennustilaa on jäljellä alle 10 %.

Jos tallennustila on käymässä vähiin, lue ohjeita tilan vapauttamiseen.

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Laitteen sovellusten vianetsintä

Sovelluspäivitysten tarkastaminen

Sovelluspäivitykset voivat sisältää parannuksia, jotka saattavat ratkaista ongelman.

Sovelluspäivitysten tarkistaminen ja lataaminen:

1. Avaa laitteesi Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen yhteydessä näkyy teksti Päivitä.
    • Jos päivitys on saatavilla, valitse Päivitä.
    • Jos useita päivityksiä on saatavilla, valitse Päivitä kaikki.
Käyttämättömien sovellusten sulkeminen

Sovellusten sulkeminen ei yleensä ole tarpeen. Android ohjaa sovellusten muistinkäyttöä.

Jos kuitenkin haluat sulkea sovelluksen ja kaikki sen mahdollisesti käyttämät taustapalvelut, voit tehdä sen näin:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten sovellus. Valitse tarvittaessa Sovelluksen tiedot ennen sovelluksen nimeä.
  3. Valitse Pakota lopetus.

Vinkki: Voit helpottaa ongelmia aiheuttavien sovellusten löytämistä pitämällä kirjaa siitä, mitkä sovellukset olet pakottanut sulkeutumaan.

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja laitteestasi sen valmistajalta.

Sovellusten vaikutuksen tarkastaminen

Ongelma saattaa johtua laitteelle ladatusta sovelluksesta. Käynnistä laite uudelleen vikasietotilassa, niin näet, aiheuttaako ladattu sovellus ongelman.

Vikasietotila sammuttaa väliaikaisesti kaikki ladatut sovellukset.

Uudelleenkäynnistys vikasietotilassa:

1. Paina pitkään laitteen virtapainiketta.
  2. Kosketa näytöllä pitkään Virta pois ‑painiketta Virta. Valitse OK.
  3. Katso, toistuuko ongelma, kun näytön alareunassa lukee Vikasietotila.

Jos vikasietotilan käyttö ei korjaa ongelmaa

Käynnistä laite uudelleen ja siirry seuraavaan osioon.

Jos vikasietotilan käyttö ratkaisee ongelman

Asennettu sovellus on todennäköisin syy ongelmaasi. Näin selvität, mikä sovellus on kyseessä:

1. Poistu vikasietotilasta käynnistämällä laite uudelleen.
  2. Poista viime aikoina ladattuja sovelluksia yksi kerrallaan. Käynnistä laite uudelleen aina sovelluksen poistamisen jälkeen. Katso, korjasiko sovelluksen poistaminen ongelman.
  3. Kun olet poistanut ongelman aiheuttaneen sovelluksen, voit asentaa aiemmin poistetut sovellukset uudelleen.

Vianetsinnän lisäohjeet

Koteloiden ja ulkoisten akkujen poistaminen

Jos käytät laitteessasi kolmannen osapuolen koteloa, ulkoista akkua tai muuta lisävarustetta, poista se vianetsinnän ajaksi.

Varmista, etteivät ulkoiset lisälaitteet peitä laitteen antureita tai kosketa sen painikkeita.

Tehdasasetusten palauttaminen

Palauttamalla tehdasasetukset voit poistaa laitteeltasi prosesseja, jotka saattavat aiheuttaa ongelman.

TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Suosittelemme varmuuskopioimaan laitteen datan ennen tehdasasetuksien palauttamista.

Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.