[GA4] Kartoitusten käyttöönotto

Tämän työkalun avulla saat tarkempaa tietoa käyttäjistä ja heidän reiteistään

Kartoitusten teknisten ominaisuuksien ansiosta voit porautua vakioraportteja syvemmälle dataan ja ymmärtää kuluttajakäyttäytymistä paremmin.

Jos haluat tutkia dataa tarkemmin, kartoituksen avulla voit

• tehdä räätälöityjä kyselyjä nopeasti
  • määrittää helposti tekniikan ja vaihtaa tekniikasta toiseen
  • lajitella ja järjestellä dataa sekä siirtyä yksityiskohtiin
  • keskittyä olennaisimpaan dataan käyttämällä suodattimia ja segmenttejä
  • luoda segmenttejä ja yleisöjä
  • jakaa kartoituksia saman Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden muille käyttäjille
  • eksportoida kartoitusdatan käytettäväksi muissa työkaluissa.
Kartoituksia voi käyttää kaikkien Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien kanssa. Google Analytics 360 ‑asiakkaat voivat käyttää Kartoitusten betaversiota Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksien kanssa.
Sisällys:

Kartoituksiin siirtyminen

Pääset kartoituksiin klikkaamalla vasemmanpuoleisesta navigointipaneelista Tutki.

Miten kartoitukset toimivat?

Google Analyticsin oletusraporttien avulla voit seurata liiketoimintasi kannalta tärkeimpiä mittareita. Kartoitusten avulla pääset käsiksi dataan ja analyysitekniikoihin, jotka eivät ole käytettävissä raporteissa. Kartoituksia käyttämällä voit tutkia dataasi tarkemmin ja saada vastauksia sitä koskeviin kysymyksiin.

Kartoitus koostuu kolmesta seuraavasta osiosta.

Alusta

Oikealla oleva iso alue, jolla data näkyy valitsemallasi tekniikalla. Alustalla voi olla useita välilehtiä, minkä ansiosta voit käyttää yhdessä kartoituksessa useita tekniikoita. Kartoitukset tukevat seuraavia tekniikoita:

Vapaamuotoinen kartoitus

Kartoitus. Tutki dataa tutussa ristiintaulukoidussa muodossa. Voit myös lisätä vapaamuotoiseen kartoitukseen useita erilaisia visualisointeja, kuten geokarttoja ja pylväs-, ympyrä-, viiva- ja pistekaavioita. Lue lisää

Kohorttikartoitus

Kohorttianalyysi. Voit tehdä hyödyllisiä havaintoja käyttäjäryhmien toiminnasta ja tuloksista ja siitä, mikä käyttäjille on yhteistä. Lue lisää

Suppilon kartoitus

Suppiloanalyysi. Visualisoi käyttäjien toiminnan eri vaiheet sivustollasi tai sovelluksessasi ja selvitä, miten voit optimoida käyttökokemuksen sekä tunnistaa tavallista parempia tai huonompia tuloksia tuottavia yleisöjä. Lue lisää

Segmenttien päällekkäisyys

Segmenttien päällekkäisyys ‑analyysi. Vertaa eri käyttäjäsegmenttejä toisiinsa. Näin voit tunnistaa uusia käyttäjäsegmenttejä, jotka täyttävät useita yksityiskohtaisia ehtoja. Lue lisää

Käyttäjien kartoitus

Käyttäjäkartoitusanalyysi. Tutki, millaisia käyttäjiä luomassasi tai importoimassasi segmentissä on. Voit myös perehtyä yksittäisten käyttäjien toimintaan. Lue lisää

Reitin kartoitus

Reittianalyysi. Visualisoi käyttäjien sivustolla tai sovelluksessa käyttämät reitit. Lue lisää

Käyttäjän elinkaari

Käyttäjän elinkaari ‑analyysi. Tutki käyttäjien toimintaa ja arvoa asiakkuuden elinkaaren aikana. Lue lisää

Muuttujat

Vasemmalla olevasta paneelista pääset ulottuvuuksiin, mittareihin ja segmentteihin, joita voit käyttää kartoituksessa. Muuttujat-paneelista voit muuttaa myös aikaväliä.

Välilehden asetukset

Välilehden asetukset ‐kohdasta voit muuttaa valitun välilehden määrityksiä. Valitse tekniikka, lisää kohteita Muuttujat-paneelista ja määritä tekniikkakohtaiset vaihtoehdot.

Kartoituseditorissa liikkuminen

Analysis editor interface map

1. 1Kartoitusten päävalikkoon palaaminen.
  2. 2Google Analytics ‑tilin ja ‑mittauskokonaisuuden valitseminen kartoitukseen.
  3. 3Google Marketing Platform ‑yläpalkki. Voit katsoa ilmoituksia, vaihtaa organisaatiota, pyytää apua, lähettää palautetta ja hoitaa muita tiliasioita.
  4. 4Muuttujat. Tämä sisältää kartoituksessa käytettävissä olevat ulottuvuudet, mittarit ja segmentit. Voit pienentää Muuttujat-paneelin klikkaamalla oikealta Minimize icon. Voit palauttaa paneelin klikkaamalla alhaalta Suurenna.
  5. 5Välilehden asetukset. Tästä voit valita kartoitustekniikan ja määrittää tällä hetkellä näkyvän visualisoinnin. Jos haluat lisätä ulottuvuuksia tai mittareita tai ottaa käyttöön segmenttejä, klikkaa haluamaasi kohdealuetta. Voit myös vetää ja pudottaa kategorioita, mittareita ja segmenttejä Muuttujat-paneelista Välilehden asetukset ‑paneeliin.
  6. 6Välilehdet. Visualisointisi näkyvät välilehdillä. Kartoitus voi sisältää korkeintaan kymmenen visualisointia. Voit lisätä uuden välilehden klikkaamalla Add new item icon..
  7. 7Työkalupalkki. Voit kumota ja tehdä uudelleen muutoksia, eksportoida datan ja katsoa lisätietoja kartoituksesta.
  8. 8Segmentit. Segmentit ovat käyttäjien osajoukkoja. Voit ottaa segmentin käyttöön kaksoisklikkaamalla sitä tai vetämällä ja pudottamalla sen Muuttujat-paneelista Välilehden asetukset ‑paneeliin. Voit luoda uuden segmentin klikkaamalla Add new item icon..
  9. 9Visualisoinnin valinta. Visualisointi muuttaa sitä, miten valittuna oleva tekniikka esitetään. Esimerkiksi vapaamuotoinen kartoitus voi näkyä taulukkona, ympyräkaaviona tai viivakaaviona. Kaikissa tekniikoissa ei ole useita visualisointeja.
  10. 10Ulottuvuudet. Ulottuvuudet ovat asioita, joita haluat analysoida. Lisää ulottuvuuksia Välilehden asetukset ‑paneelin Erittely-alueelle.
  11. 11Erittely, arvot ja muut määritysasetukset. Nämä vaihtelevat valitun tekniikan mukaan, ja niiden avulla voit muokata kartoitusta.
  12. 12Visualisointi. Tämä näyttää datan nykyisten välilehden asetusten mukaan. Voit käsitellä dataa klikkaamalla visualisoinnista arvopistettä kakkospainikkeella.
  13. 13Mittarit. Mittarit tuovat kartoitukseen luvut. Lisää mittarit Välilehden asetukset ‑paneelin Arvot-alueelle.
  14. 14Suodattimet. Keskity itsellesi tärkeimpään dataan. Voit lisätä suodattimia ulottuvuuksille, mittareille tai molemmille.

Kartoituksen luominen

1. Klikkaa Luomiskuvake , jos haluat luoda tyhjän kartoituksen, tai käytä mallia, jos haluat päästä alkuun nopeasti.
  2. Valitse tekniikka, jonka avulla haluat tutkia dataa.
  3. Lisää kohteita vasemmalla olevan Muuttujat-sarakkeen Ulottuvuudet- ja Mittarit-kohtiin.
  4. Vedä lisäämäsi ulottuvuudet ja mittarit Muuttujat-paneelista ja pudota ne Välilehden asetukset ‐paneeliin.
    Välilehden asetukset ‑paneelin vaihtoehdot ovat eri tekniikoissa erilaiset. Niiden avulla voit hienosäätää näkemääsi dataa.
  5. Käsittele dataa viemällä hiiri sen päälle ja klikkaamalla sitä.
  6. Rajaa dataa lisäämällä segmenttejä ja suodattimia.
  7. Luo datasta uusia segmenttejä ja eksportoi tulokset uudelleenmarkkinointiyleisöihin.

Katso alta lisätietoja kartoitusten luomisesta ja muokkaamisesta.

Kartoituksen luominen raportista

1. Avaa raportti
  2. Klikkaa Vertailu-painiketta
  3. Valitse Tutki.

Tekniikoiden lisääminen kartoitukseen

Tekniikat määrittävät sen, miten data analysoidaan. Uuden tyhjän kartoituksen oletustekniikka on vapaamuotoinen taulukko. Voit lisätä välilehtiä, joilla on käytössä sama tai eri tekniikka:

1. Klikkaa yläreunasta Add new item icon..
  2. Valitse uudelle välilehdelle haluamasi tekniikka.
  3. Halutessasi voit klikata välilehden nimeä ja muokata sitä.

Jos haluat kopioida välilehden tai poistaa sen kartoituksesta, klikkaa välilehden nimen oikealta puolelta alanuolta.

Ulottuvuuksien, mittareiden ja segmenttien lisääminen Muuttujat-paneeliin

Kartoituksissa termi muuttuja viittaa ulottuvuuksiin, mittareihin ja segmentteihin, jotka ovat peräisin Google Analytics ‑tililtä. Nämä näkyvät Muuttujat- ja Välilehden asetukset ‐paneeleissa. Luomasi uudet kartoitukset sisältävät oletuksena tietyt muuttujat. Voit lisätä uusia muuttujia käytettäviksi kartoituksessa ja esiladata datan, jotta voit luoda visualisointeja nopeammin.

1. Klikkaa Muuttujat-paneelin ULOTTUVUUDET-, MITTARIT- tai SEGMENTIT-kohdan oikealta puolelta Add new item icon..
  2. Valitse listasta haluamasi kohdat ja klikkaa IMPORTOI.

Voit etsiä ulottuvuuden tai mittarin nopeammin hakukentän avulla.

Kartoitukseen voi lisätä enintään 20 ulottuvuutta ja 20 mittaria. Voit poistaa kentän ja vapauttaa tilaa muille kentille viemällä hiiren Muuttujat-paneelin kentän päälle ja klikkaamalla X.

Datan lisääminen Välilehden asetukset ‑paneeliin

Kun lisäät muuttujan Välilehden asetukset ‑paneeliin, sen dataa käytetään valittuna olevassa tekniikassa. Näin voit lisätä dataa tekniikkaan:

• Kaksoisklikkaa muuttujaa. Muuttuja otetaan käyttöön Välilehden asetukset ‑paneelin oletussijainnissa. Jos esimerkiksi kaksoisklikkaat ulottuvuutta, se lisätään vapaamuotoisen kartoituksen RIVIT-osioon tai suppilon kartoituksen ERITTELYULOTTUVUUS‑kohtaan.
  • Vedä muuttuja Muuttujat-paneelista Välilehden asetukset ‑paneeliin. Kun alat vetää muuttujaa, mahdolliset pudotuspaikat näkyvät korostettuina.
  • Klikkaa pudotuspaikkaa Välilehden asetukset ‑paneelista ja valitse sitten muuttuja listasta.

Aikavälin muuttaminen

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa dataa säilytetään oletuksena kaksi kuukautta. Jos haluat muokata tätä, siirry Järjestelmänvalvoja-kohtaan ja valitse Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datan säilyttäminen. Lue lisää datan säilyttämisestä.

Voit muuttaa kartoituksen aikaväliä näin:

1. Klikkaa Muuttujat-paneelin yläosasta valittuna olevaa aikaväliä.
  2. Valitse ehdotettu aikaväli tai kalenterista jokin toinen aikaväli.
  3. Klikkaa OK.

Kartoituksen jakaminen ja eksportoiminen

Kun luot kartoituksen, se näkyy aluksi vain sinulle. Voit jakaa kartoituksen kollegoillesi seuraavasti:

Klikkaa oikeasta yläkulmasta Jaa kartoitus Jaa analyysi.. Kartoituksen jakaminen edellyttää, että sinulla on mittauskokonaisuudessa vähintään analyytikon rooli.

Kaikki, joilla on mittauskokonaisuuden katsojan rooli, voivat katsoa jaettuja kartoituksia mutta eivät muokata niitä. Jos haluat muokata jaettua kartoitusta, sinun on luotava siitä kopio.

Näin voit eksportoida datan käytettäväksi muissa työkaluissa:

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Eksportoi data Eksportoi data.
  2. Valitse eksportointimuoto:
    1. Google Sheets
    2. TSV (tab separated values)
    3. CSV (comma separated values)
    4. PDF
    5. PDF (kaikki välilehdet)

Kun eksportoit datan Sheets‑, TSV‑ tai CSV-muodoissa, kaikki visualisointiin sisältyvä data eksportoidaan. Eksportointiin saattaa sisältyä enemmän dataa kuin tällä hetkellä on näkyvissä. Kun eksportoit datan PDF-muodossa, vain visualisoinnissa tällä hetkellä näkyvissä oleva data tallennetaan.

Kartoitusten rajoitukset

Kartoituksia koskevat seuraavat rajoitukset:

• Voit luoda enintään 200 yksittäistä kartoitusta käyttäjää kohden kussakin mittauskokonaisuudessa.
    • Voit luoda enintään 500 jaettua kartoitusta mittauskokonaisuutta kohden.
  • Voit käyttää enintään 10:tä segmenttiä kartoitusta kohden.
  • Voit käyttää enintään 10:tä suodatinta välilehteä kohden.

Otanta ja datakynnykset

Kartoitusten avulla voit nopeasti tehdä omia suuriin datamääriin kohdistuvia kyselyitä. Kartoituksesi voivat kuitenkin perustua otosdataan, jos kartoituskyselyyn sisältyy yli 10 miljoonaa tapahtumaa.

Käyttäjien yksityisyyden turvaamiseksi Kartoituksiin ja raportteihin sovelletaan datakynnyksiä. Jos kartoitus sisältää demografisia tietoja tai Google-signaalien toimittamaa dataa, käyttäjiä yksilöivää dataa voidaan poistaa suodattamalla.

Kun kartoituksessa käytetään otantaa tai datakynnyksiä, kartoituksen oikeassa kulmassa oleva kuvake muuttuu vihreästä keltaiseksi. Työkaluvinkissä näkyy tietoa kartoituksen datasta.

Yhteensopimaton pyyntö

Jos kartoitus sisältää yhteensopimattoman yhdistelmän ulottuvuuksia ja/tai mittareita, näet yhteensopimattoman pyynnön kuvakkeen, jossa sinua pyydetään päivittämään pyyntö.

Incompatible request.