Nyheter i Google Analytics

I denna artikel beskriver vi de senaste nyheterna i Google Analytics under året. Du hittar information om publicerade nyheter från de senaste åren i nyhetsarkivet.

Publicerade nyheter

19 juli 2024

Information om sessionstrafikkällor är nu tillgänglig i GA4 BigQuery Export

Vi har lagt till en ny post i GA4 BigQuery-händelseexporten. Den innehåller kontextinformation om Google Ads-kampanjer och manuella kampanjer för varje session som tagits med i exporten. Informationen upprepas för varje händelse under en session för att möjliggöra snabb och enkel kanalanalys i BigQuery av alla händelser i en session. Den exporterade datan är samma som den som används i beteenderapporter i GA4.

Läs mer om BigQuery Export-schemat

17 juli 2024

Ytterligare UTM-fält har lagts till i BigQuery-händelseexporten för avancerad kanalanalys

Vi har lagt till tre nya fält (manual_creative_format, manual_marketing_tactic, manual_source_platform) i posten för trafikkälla för mer avancerad kanalanalys i BigQuery.

Läs mer om BigQuery Export-schemat

16 juli 2024

Tillägg för GA4 BigQuery Event-händelser för webbegendomar

Vi har lagt till tre nya fält (batch_page_id, batch_ordering_id och batch_event_index) i tabellerna för BigQuery Event-export så att du kan återskapa webbläsarens insamlingsordning för händelser som exporteras till BigQuery.

Läs mer om BigQuery Export-schemat

27 juni 2024

Vi inför taggdiagnostik

Med denna uppdatering har vi lagt till ett nytt verktyg för taggdiagnostik som hjälper dig att hitta och åtgärda problem med din webbplats taggar så att du kan försäkra dig om att din datainsamling sker på rätt sätt. Du hittar verktyget i inställningarna för Google-taggen och på målsidan i Taggstyrning när problem upptäcks.

Läs om hur du felsöker taggproblem med taggdiagnostik

20 juni 2024

GMP-grupper i schemalagda e-postmeddelanden

Som Google Analytics 360-administratör kan du nu inkludera Google Marketing Platform-grupper (GMP) i mottagarlistor när du skickar rapporter via e-post via delningsalternativen Schemalägg e-post och Skicka e-post.

Läs mer om schemalagd e-post

18 juni 2024

Annonssegment i GA4

Vi har förbättrat avsnittet Annonsering i Google Analytics 4 (GA4). Du kan nu se antalet användare som är kvalificerade för remarketing och annonsanpassning i Google Ads. Dessa grupper kallas annonseringssegment. Annonseringssegment i GA4 är synonyma med målgruppssegment i Google Ads Målgruppshantering.

Läs mer om annonseringssegment

12 juni 2024

Mätvärden för frekvens för viktiga händelser i Användarförvärv och Trafikförvärv

Vi har uppdaterat standardrapporterna Användarförvärv och Trafikförvärv så att de inkluderar mätvärdena Frekvens för användarrelaterade viktiga händelser och Frekvens för sessionsrelaterade viktiga händelser. Om du har tagit med rapporterna i rapportnavigeringen visas dessa mätvärden för frekvens för viktiga händelser automatiskt i rapporterna.

Läs mer om mätvärden för frekvens för viktiga händelser

11 juni 2024

Import av anpassad händelsedata

Google Analytics 4 har nu stöd för import av anpassad händelsedata. Med denna funktion kan du använda en kombination av standardfält och händelsebaserade anpassade dimensioner för att sammanfoga och analysera importerad händelsemetadata med befintlig Analytics-data. Sedan kan du skapa anpassade rapporter för att få en mer komplett bild av din Analytics-data och din importerade händelsemetadata.

Läs mer om import av anpassad händelsedata

10 juni 2024

Uppdatering av attributionsmodeller i GA4

Vi uppdaterar våra attributionsmodeller i GA4 under de kommande två veckorna. Vi gör detta för att förbättra noggrannheten i tillskrivet konverteringsvärde för betalda sökkampanjer.

För närvarande tillskrivs ibland konverteringar som borde ha kopplats till betald sökning felaktigt till organisk sökning. Det sker oftast med appar för en sida. Detta händer när parametern gclid (som identifierar klick på betald sökning) inte finns kvar vid flera sidvisningar.

Med denna uppdatering justerar vi hur vi tillskriver konverteringar för att säkerställa att kampanjinformationen registreras korrekt vid den första händelsen på varje sida. Om en användare lämnar din webbplats och sedan kommer tillbaka via en annan kanal uppdateras attributionen enligt detta.

Ändringen kan öka antalet konverteringar som tillskrivs betald sökning vilket kan påverka utgifterna för dina Ads-kampanjer. Vi rekommenderar att du granskar dina budgettak och justerar dem efter behov innan uppdateringen träder i kraft.

4 juni 2024

Senaste fem minuterna i realtid

Realtidsrapporten i Google Analytics 4 innehåller nu en mer detaljerad vy över användaraktivitet och visar Användare de senaste fem minuterna med ett förbättrat stapeldiagram, så att du tydligare kan se hur många användare som besöker din webbplats eller app per minut.

Läs mer om realtid

3 juni 2024

Floodlight-länkning för underordnade egendomar och egendomar för samlad visning

Nu kan du länka Floodlight till underordnade egendomar och egendomar för samlad visning i GA4 precis som med vanliga GA4-egendomar. När du länkar underordnade egendomar kan marknadsföringsteamen inom företaget länka och dela specifik data med en vald Floodlight-konfiguration. Länkning av egendomar för samlad visning ger stöd åt användningsfall med länkning och aktivering över flera varumärken.

Läs mer om Floodlight-länkning

31 maj 2024

Skicka rapporter direkt per e-post

Som administratör kan du nu skicka standardrapporter och anpassade rapporter direkt per e-post så att teammedlemmarna kan få omedelbara analysuppdateringar. Rapporter som skickas via e-post innehåller data om det angivna datumintervallet med eventuella filter eller jämförelser som tillämpades på rapporten när e-postmeddelandet skickades.

Läs mer om att skicka rapporter per e-post

This image shows the option for sending reports by email.

28 maj 2024

Växla mellan dagar, veckor och månader i rapporter

Nu kan du visa linjediagramsdata per dag, vecka eller månad, beroende på vilken detaljnivå du behöver.

Läs mer om hur du växlar mellan dag, vecka och månad

20 maj 2024

Exportera till Google Kalkylark

Nu kan du exportera data från en rapport till Google Kalkylark så att du kan använda funktionerna i Google Kalkylark för att analysera din data ytterligare. Om du vill exportera data i en rapport klickar du på Dela denna rapport () högst upp till höger i rapporten och klickar sedan på Ladda ned fil > Exportera till Google Kalkylark.

Läs mer om hur du exporterar rapporter

14 maj 2024

Tilldela användare och grupper till rapportsamlingar för Analytics 360

Som administratör för en Analytics 360-egendom kan du nu tilldela användare eller grupper till rapportsamlingar. På så sätt kan du anpassa rapportsamlingarna till olika användarbaser. Du kan till exempel skicka rapporter med marknadsföringsfokus till marknadsföringsteamet, rapporter med produktfokus till produktteamet och övergripande sammanfattningar till vd:n.

Läs om hur du tilldelar användare eller grupper till rapportsamlingar

7 maj 2024

Sparade jämförelser

Som administratör eller redigerare för en Google Analytics-egendom kan du spara jämförelser i Google Analytics 4-egendomen. Med sparade jämförelser kan du och andra med åtkomst till din egendom jämföra de användarbaser du är intresserad av utan att behöva återskapa jämförelserna varje gång du vill analysera dessa användarbaser.

Nu kan du även definiera målgruppsbaserade villkor med sparade jämförelser så att du kan se rapporter om din mest avancerade användarsegmentering. Du kan till exempel definiera en jämförelse med målgruppsnamn = ”värdefulla användare”.

Vi har inkluderat fördefinierade sparade jämförelser för ofta använda jämförelser för att hjälpa dig att komma igång.

Läs mer om sparade jämförelser

23 april 2024

Import av användardata för Google Analytics 4-målgrupper

Vi har förbättrat hur import av användardata fungerar med Google Analytics 4-målgrupper. Data som importeras via import av användardata, sammanfogad med antingen användar-id eller kund-id, blir nu direkt tillgänglig som kriterier för att kvalificera en användare för en befintlig GA4-målgrupp utan att användaren behöver göra något mer. Det innebär att användare som importeras till Analytics och som uppfyller kriterierna för en befintlig GA4-målgrupp läggs till i den direkt.

Tänk dig till exempel att du har skapat en målgrupp för bonusnivån Guld baserat på en användarbaserad anpassad dimension som anger en användares bonusnivå. När du laddar upp bonusnivåerna via import av användardata läggs användare på nivån Guld direkt till i GA4-målgruppen. Du behöver inte vänta på att de ska vara aktiva på webbplatsen eller i appen för att vara kvalificerade.

Inkludera användare när loyalty_tier vid någon tidpunkt innehåller guld

Läs mer om import av användardata

9 april 2024

Dataimport för Salesforce

Vi har lagt till Salesforce som en datakälla för dataimport. Nu kan du importera data direkt från Salesforce till Google Analytics som offlinehändelsedata. Du kan schemalägga import varje dag eller varje timme och välja alla befintliga milstolpar och attribut i Salesforce som du vill importera. Salesforce-milstolpar samlas in som GA4-händelser. Du kan välja att importera alla befintliga Salesforce-attribut som GA4-dimensioner.

Läs om hur du implementerar dataimport för Salesforce

3 april 2024

Rekommendation om att länka Display & Video 360 (DV360)

När vi identifierar ett olänkat Display & Video 360-annonsörskonto kan du se en rekommendation om att länka kontot till Google Analytics. Genom att länka DV360-annonsörskontot kan du exportera målgrupper och konverteringar från Analytics till DV360 och se data om kostnader och användarengagemang i Analytics för bättre kampanjmätning.

Läs mer om rekommendationer

27 mars 2024

Konverteringar och viktiga händelser

Vi meddelade nyligen att vi förenklar Google Analytics-rapporterna genom att uppdatera avsnittet Annonsering och samla alla relevanta rapporter för annonsörer och utgivare på ett ställe.

Utöver denna uppdatering ändrar vi definitionen av konverteringar i Google Ads respektive Analytics för att göra det enklare för dig att mäta och rapportera konverteringar på de båda plattformarna.

Tidigare mättes relevanta händelser märkta som konverteringar på olika sätt i Analytics respektive Google Ads, vilket ledde till avvikelser mellan plattformarna.

Från och med nu använder vi begreppet viktiga händelser för händelser som mäter åtgärder som är viktiga för ditt företag. Du kan använda beteendedata från dina viktiga händelser för att förbättra användarupplevelsen på dina webbplatser och i dina appar.

En konvertering är en åtgärd som är viktig för dig och som du vill använda för att mäta resultatet av dina annonskampanjer och optimera din budstrategi. Genom att definitionen av konverteringar är samma i Google Ads och Analytics kan du nu för första gången se enhetliga konverteringsbaserade resultatmätvärden i rapporter på båda plattformarna.

Läs mer om skillnaden mellan konverteringar och viktiga händelser

Key Events and Conversions in Google Analytics: What's new

20 mars 2024

Samla in data som tillhandahålls av användaren utan ett användar-id

Efter denna uppdatering behöver du inte längre skicka ett användar-id innan du samlar in data som tillhandahålls av användaren från din webbplats eller app. Om du samlar in sådan data utan att skicka ett användar-id använder vi nu denna data för att skapa ett hashat och pseudonymiserat användar-id i syfte att förbättra rapporteringen av användare på flera plattformar och ge stöd för konverteringsmätning och målgruppsdelning.

Nu kan du dessutom begära radering av data som tillhandahålls av användaren genom att ange denna data, i tillägg till standardidentifierare som användar-id, klient-id och appinstans-id.

Läs mer om insamling av data som tillhandahålls av användaren

8 mars 2024

Google Marketing Platform Admin API

Vi lanserar den första versionen av ett nytt API för Google Marketing Platform-användare så att organisationsadministratörer kan

• upp- eller nedgradera egendomar mellan standardversionen och Analytics 360
  • länka Google Analytics-konton till organisationer.

Efter denna uppdatering ingår nu organisationsuppgifter på kontolistan i Admin API och kopplar det befintliga Admin API till nya Google Marketing Platform Admin API.

Läs mer om Google Marketing Platform Admin API

6 mars 2024

Produktändringar i Universal Analytics 360

Som vi tidigare har meddelat stöds inte längre annonseringsfunktioner (remarketing, export av konverteringar, budoptimering) i Universal Analytics 360 för trafik från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) från och med mars 2024. Dessutom stöds inte längre vissa funktioner, som realtidsrapportering och API samt BigQuery-export i realtid, i Universal Analytics 360 för all trafik.

Läs mer om utfasade funktioner i Universal Analytics 360.

28 februari 2024

Primär kanalgrupp

Vi har lagt till en primär kanalgrupp, vilket är en ny och redigerbar kanalgrupp som blir standardrapporteringskanal för alla kanalrapporter. Kanaler är regelbaserade definitioner av trafikkällorna på din webbplats som ger dig möjlighet att bevaka resultatet för alla trafikkanaler som skickar trafik till din webbplats. Med den primära kanalgruppen kan du styra standardrapportkanalen och skapa en förteckning över ändringar av anpassade kanaler över tid för historisk rapportering. Samtidigt bibehålls alla anpassade kanalgrupper som återspeglar den senaste definitionen i all tidigare data.

Grundkriterierna för den primära kanalgruppen är samma som för standardkanalgruppen. Det innebär att all tidigare data i den primära kanalgruppen matchar data i standardkanalgruppen tills du ändrar kriterierna för den primära kanalgruppen. Du kan när som helst ange kriterierna för den primära kanalgruppen så att de motsvarar någon av dina befintliga anpassade kanalgrupper. Det gör att den primära kanalgruppens data därefter uppfyller kriterierna för den anpassade kanalgruppen.

Precis som tidigare kommer du åt standardkanalen och alla anpassade kanalgrupper via väljaren för primära dimensioner, anpassade rapporter och utforskningar.

Läs mer om hur du ställer in en primär kanalgrupp

22 februari 2024

Uppdateringar av avsnittet Annonsering

Vi förenklar rapporteringen i Google Analytics genom att uppdatera avsnittet Annonsering och samla alla relevanta rapporter för annonsörer och utgivare på ett ställe. Efter denna uppdatering hittar du rapporter om beteende eller resultat i följande avsnitt:

• Avsnittet Rapporter visar hur användare interagerar med dina webbplatser och appar så att du kan förbättra din produkt och användarupplevelsen.
  • I avsnittet Annonsering kan du bevaka och analysera dina kampanjer oavsett om du är utgivare eller annonsör.

Avsnittet Utforska, anpassade rapporter och Data API ger insikter om beteenden samt anonymiserade och sammanställda insikter från annonskampanjer.

Följande ändringar införs från och med i dag:

• Rapporter och funktioner för Google Ads, Google Marketing Platform och utgivare flyttas till avsnittet Annonsering.
  • Du måste länka minst ett konto i Google Ads, AdSense, AdMob, Google Ad Manager eller Google Marketing Platform för att se avsnittet Annonsering.
  • Rapporten Utgivarannonser flyttas till avsnittet Annonsering

Med dessa uppdateringar får du tillgång till insikter om beteende respektive annonsering och utgivare som är mer anpassade till dig. Om du för närvarande kör annonskampanjer eller genererar intäkter från egendomar med annonser bör du se till att dina annonskonton är länkade för att fortsätta få dessa konkreta insikter. Om inget konto är länkat visas en sida där du uppmanas att länka till ett annons- eller utgivarkonto.

Läs mer om avsnittet Annonsering

13 februari 2024

Identifiering av trendförändringar

Identifiering av trendförändringar är en ny typ av insikt som visar mindre men bestående och viktiga trendförändringar i din data. Funktionen liknar avvikelseidentifiering på så sätt att båda identifierar förändringar i data. Den största skillnaden är att avvikelseidentifiering visar plötsliga toppar och dalar i data medan identifiering av trendförändringar visar mindre förändringar över längre tid.

I Google Analytics visas dessa förändringar på ett insiktskort i avsnittet Insikter och rekommendationer på startsidan, i Översiktsbild av rapporter och Översiktsbild av annonser samt i Insights Hub.

Läs mer om identifiering av trender

9 februari 2024

Höjd gräns för händelseparametrar

För Google Analytics 360-egendomar har vi höjt teckengränsen från 100 till 500 tecken för händelseparametervärden som samlas in via Google Analytics för Firebase SDK för appar.

Läs mer om gränser för datainsamling i Google Analytics 360

8 februari 2024

Dimensioner och rapport för manuella trafikkällor

Vi har lagt till användar-, sessions- och händelsebaserade varianter av åtta nya plattformsoberoende dimensioner för trafikkällor. De nya dimensionerna tillämpas enhetligt på betaltrafik och organisk trafik samt på Google- och tredjepartsmedier. Det gör det lättare att analysera användarbeteenden och resultat i rapporter, utforskningar, segment och målgrupper i flera kanaler.

• Manuell källa
  • Manuellt medium
  • Manuell källa/manuellt medium
  • Manuellt skapat kampanjnamn
  • Manuellt skapat kampanj-id
  • Manuellt sökord
  • Manuellt innehåll
  • Manuell källplattform

Dessa nya dimensioner fylls utifrån de UTM-parametervärden som skickas med i klickadresser för webbplatser och följande nya UTM-värden som skickas med i händelsen campaign_details för appar:

• FirebaseAnalytics.Param.CAMPAIGN_ID
  • FirebaseAnalytics.Param.SOURCE_PLATFORM

De sessionsbaserade dimensionerna är även tillgängliga i en ny manuell rapport som du kommer åt genom att klicka på Visa manuella kampanjer i rapporten Översikt över förvärv i samlingen Livscykel. Läs mer om den manuella rapporten

7 februari 2024

Länkning av underordnade egendomar och egendomar för samlad visning mellan Search Ads 360 och Display & Video 360

Vi har lagt till möjligheten att länka underordnade egendomar och egendomar för samlad visning till Search Ads 360 och Display & Video 360. Länkningen fungerar på samma sätt som med vanliga egendomar. Efter länkningen skickar Google Analytics samma data på samma sätt som för vanliga egendomar.

Med denna funktion kan du nu dela en delmängd data från en underordnad egendom, eller en supermängd data från flera egendomar med samlad visning, med Search Ads 360 eller Display & Video 360 när du vill annonsera för delmängder eller supermängder av din målgrupp.

Läs om hur du länkar Google Analytics till Search Ads 360 och Display & Video 360.

31 januari 2024

Play Console-rekommendation

När vi identifierar en olänkad Google Play-app som är kopplad till din Google Analytics-egendom kan du se en rekommendation om att länka ditt Play Console-konto till Google Analytics. När du länkar ditt Play Console-konto får du åtkomst till mätvärden för köp i appen och prenumerationer i Google Analytics 4-rapporterna.

Läs mer om rekommendationer

30 januari 2024

Hjälp i produkten

Vi har lagt till nya hjälpalternativ i Google Analytics 4 som är utformade för att du ska få en bättre upplevelse och omedelbar support. Du hittar dessa nya alternativ via hjälpknappen Hjälp högst upp till höger i Google Analytics:

• Läs mer om denna sida: Se detaljerade anvisningar om hur du använder funktionerna på den aktuella sidan i Google Analytics.
  • Starta rundturen: Öppna en guidad rundtur, om en sådan finns, som beskriver viktiga procedurer som är relevanta för den aktuella sidan.
  • Få mer hjälp: Du hittar mer information i hjälpcentret för Google Analytics eller genom att besöka hjälpforumet för Google Analytics.
  • Skicka feedback: Har du stött på ett problem? Lämna feedback till Google Analytics-teamet.

Läs mer om hjälp i produkten