Google Analyticsin tietosuojahallinta

Tämä artikkeli saattaa olla hyödyllinen Google Analyticsia ja Google Analytics for Firebasea käyttäville verkkosivuston tai sovelluksen omistajille ("Asiakkaat") varsinkin, jos omistaja on yritys, joka kuuluu Euroopan talousalueella voimassa olevan yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR), Kaliforniassa voimassa olevan Kalifornian kuluttajatietosuojalain (CCPA) tai vastaavien säädösten piiriin.

Voit lukea lisätietoja artikkelista Datan turvaaminen.

Sisällys:

Analyticsin datankeruun poistaminen käytöstä (sovellus)

Voit poistaa datankeruun ohjelmallisesti käytöstä Android- ja iOS-sovelluksista, joissa on käytössä

• Firebase SDK (ohjeet)

• Google Analytics Android SDK (ohjeet)

• Google Analytics iOS SDK (ohjeet).

Lue lisää siitä, millaista dataa Google Analytics ja Google Analytics for Firebase keräävät.

Analyticsin datankeruun poistaminen käytöstä (verkkosivusto)

Voit poistaa datankeruun ohjelmallisesti käytöstä

• Google Analytics 4 ‑omaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)

• Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)

• Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä analytics.js (ohjeet)

• Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä ga.js (ohjeet).

Verkkosivustosi käyttäjät voivat myös poistaa datankeruun käytöstä Google Analyticsin Opt-out Browser ‑lisäosaa käyttämällä.

Mainontaominaisuuksien poistaminen käytöstä (sovellus)

Voit poistaa mainontaominaisuuksiin liittyvän datankeruun ohjelmallisesti käytöstä Android- ja iOS-sovelluksista, joissa on käytössä jokin seuraavista:

• Firebase SDK (ohjeet)
  • Google Analytics Android SDK (ohjeet)
  • Google Analytics iOS SDK (ohjeet).

Lue lisää siitä, millaista dataa Google Analytics ja Google Analytics for Firebase keräävät.

Mainontaominaisuuksien poistaminen käytöstä (verkkosivusto)

Voit poistaa mainontaominaisuuksiin liittyvän datankeruun ohjelmallisesti käytöstä sellaisen datan osalta, joka on peräisin

• Google Analytics 4 ‑omaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä analytics.js (ohjeet).

Mainonnan personoinnin poistaminen käytöstä (sovellus)

Voit poistaa mainonnan personoinnin ohjelmallisesti käytöstä sellaisten Android- ja iOS-sovellusten datan osalta, joissa on käytössä Firebase SDK (ohjeet).

Lue lisää siitä, millaista dataa Google Analytics ja Google Analytics for Firebase keräävät.

Mainonnan personoinnin poistaminen käytöstä (verkkosivusto)

Voit poistaa mainonnan personoinnin ohjelmallisesti käytöstä sellaisen datan osalta, joka on peräisin

• Google Analytics 4 ‑omaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑omaisuuksista, joissa on käytössä analytics.js (ohjeet).

IP-osoitteen anonymisointi

IP-osoitteen anonymisointia voidaan käyttää Google Analyticsissa sekä verkkosivustoille että sovelluksille. Katso, miten IP-osoitteen anonymisointi toimii.

Universal Analytics ‑omaisuudet

Voit anonymisoida Universal Analytics ‑omaisuuksien IP‑osoitteita käyttämällä taggauksessa jotakin seuraavista:

Google Analytics 4 ‑omaisuudet

IP-osoitteen anonymisointi on automaattisesti käytössä Google Analytics 4 ‑omaisuuksissa, kun

Automaattisesti käytössä olevaa IP-osoitteen anonymisointia ei voi poistaa käytöstä.

Kerätyn Analytics-datan säilytysjakso

Voit valita säilytysjakson datalle, jota keräät

Pääsy käyttäjätason dataan ja datan siirrettävyys

Voit hakea minkä tahansa käyttäjätunnisteen Universal Analytics ‑omaisuuksiin liittyvät tapahtumatiedot Käyttäjähallinta-raportin tai User Activity APIn kautta. Näiden ominaisuuksien avulla voit analysoida ja viedä yksittäiseen käyttäjätunnisteeseen liittyvää tapahtumatason dataa. Lisäksi 360-asiakkaat voivat integroida BigQueryn ja määrittää kaiken heidän käyttäjiinsä liittyvän tapahtumadatan täyden viennin yhteen datasäilöön, jossa voidaan tehdä kyselyitä.

Google Analytics 4 ‑omaisuuksissa käytettävä vastaava ominaisuus löytyy Analyysista. Voit hakea minkä tahansa käyttäjätunnisteen tapahtumatiedot Käyttäjähallinta-raportin tai käyttäjän toimintaa koskevan raportin kautta. Näiden ominaisuuksien avulla voit analysoida ja viedä yksittäiseen käyttäjätunnisteeseen liittyvää tapahtumatason dataa. Voit poistaa yksittäisten käyttäjien tietoja myös Käyttäjän toiminta ‑raportin kautta. Lisäksi voit integroida BigQueryn ja määrittää kaiken käyttäjiin liittyvän tapahtumadatan täyden viennin yhteen datasäilöön, jossa voidaan tehdä kyselyitä.

Mobiililaitteelle tallennetun loppukäyttäjän datan poistaminen

Google Analytics for Firebase SDK:n avulla voit lisätä sovellukseen ohjausobjekteja, jotta käyttäjät voivat poistaa mobiililaitteilleen paikallisesti tallennettua Analytics-dataa ja nollata samalla sovellustapaustunnisteen. Lue lisää resetAnalyticsData-ohjausobjektin käyttämisestä Android- ja iOS-järjestelmissä.

Kyseisen SDK:n avulla voit myös määrittää, kerätäänkö sovelluksesta Analytics-dataa tietyllä laitteella. Lue lisää setAnalyticsCollectionEnabled-ohjausobjektin käyttämisestä Android- ja iOS-järjestelmissä.

Analytics-palvelimille tallennetun loppukäyttäjän datan poistaminen

Voit käyttää Google Analytics ‑sovellusliittymää, kun haluat poistaa käyttäjiä koskevaa dataa Analyticsin palvelimilta sovellus- ja laitekohtaisesti käyttäjien esittämien datanpoistopyyntöjen mukaisesti. Lue lisää User Deletion APIsta.

Mainosten personoinnin salliminen/estäminen missä tahansa omaisuudessa

Voit valita mainosten personoinnin lisäasetuksella, voiko omaisuuden loppukäyttäjiltä kerättyä dataa käyttää mainosten personointiin.

Google Analytics for Firebase iOS SDK:n käyttäminen attribuution rekisteröintiin SKAdNetworkiin

Mikäli sovelluskehittäjät eivät poista sovellusliittymää käytöstä staattisen määritysmerkinnän avulla (ohjeet), Google Analytics for Firebase (GA4F) iOS SDK kutsuu ensimmäisen avauksen yhteydessä automaattisesti Applen SKAdNetwork registerAppForAdNetworkAttribution APIa, joka välittää sovelluksen asennuksen vahvistustiedot Appleen rekisteröidyille mainosverkostoille.

Applen vuoden 2020 maailmanlaajuisessa kehittäjien konferenssissa (WWDC 2020) julkaistujen uusien tietosuoja- ja tietoturvaominaisuuksien vuoksi sovelluksen asennuksen attribuutio perustuu nykyistä enemmän iOS 14:lle päivitettyyn SKAdNetwork APIin. Näissä ominaisuuksissa edellytetään, että sovelluskehittäjät pyytävät käyttäjien suostumuksen tietosuojailmoituksen sisältävän ponnahdusikkunan avulla, ennen kuin iOS-käyttäjien seurannassa käytetään mainostajien tunnistetta (IDFA).