[UA] Om annonseringsfunksjoner

Denne artikkelen handler om annonseringsfunksjonene i Universal Analytics. Se informasjon om annonseringsfunksjonene i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Kom i gang med annonsering.

Annonseringsfunksjonene i Google Analytics er et utvalg av funksjoner som er basert på informasjonskapsler for Google-annonsering, slik at du kan

• lage remarketingmålgrupper med utgangspunkt i spesifikk atferd, demografiske data og interessedata, samt dele disse listene med Google Ads
  • bruke demografiske data og interessedata i Analytics-rapportene dine
  • opprette segmenter med utgangspunkt i demografiske data og interessedata

Hvis du bruker Analytics 360, har du tilgang til tilleggsfunksjoner, slik som å kunne se Campaign Manager 360-data i rapportene dine, kunne opprette remarketinglister i Analytics og kunne dele dem med Display & Video 360.

Du slår på annonseringsfunksjonene for Google Analytics, slik at det er mulig å samle inn informasjon i Analytics om brukerne dine fra informasjonskapslene for Google-annonsering (når disse er til stede) i tillegg til informasjonen som vanligvis samles inn til Analytics.

Du finner mer informasjon om informasjonskapslene for Google-annonsering under vanlige spørsmål om personvern ved Google-annonsering.

Hvis du implementerer annonseringsfunksjonene, må du også overholde retningslinjene for annonseringsfunksjonene i Google Analytics.

Remarketing med Analytics

Når du bruker remarketing med Analytics, kan du opprette målgrupper bestående av brukere på nettstedet ditt. Du kan vise relevante annonser for kampanjene dine i Google Displaynettverk og kampanjene for søkeannonser på grunnlag av handlingene til de aktuelle brukerne på nettstedet ditt.

Du oppretter remarketingmålgrupper på Administrator-siden i Google Analytics.

Rapportering

Demografiske rapporter og interesserapporter

Med demografiske rapporter og interesserapporter i Analytics kan du

• få oversikt over fordelingen av alder, kjønn og interesser blant besøkende på nettstedet ditt
  • målrette annonseringsforbruket ditt på en bedre måte. Når du har brukt rapportene for å finne ut hvem som besøker nettstedet ditt, og hvem som fullfører konverteringer, kan du målrette annonsene dine mot disse spesifikke målgruppene. (Dimensjonene Aldergruppe, Kjønn og Interesser samsvarer nøyaktig med de demografiske dataene og interessedataene som er tilgjengelige for målretting i Google Ads.)
  • bruke aldergruppe-, kjønns- og interessedata for å lage segmenter for rapportene dine
  • bruke aldergruppe-, kjønns- og interessedata for å lage remarketinglister

Du finner disse rapportene i Målgruppe-delen i Google Analytics.

Campaign Manager 360-integrering

Ved hjelp av integreringen av Campaign Manager 3601 kan Analytics 360-kunder se og analysere Campaign Manager 360-data i Analytics.

Når integreringen er fullført, ser du nye Campaign Manager 360-rapporter i Brukeranskaffelse-delen i Analytics. Her ser du også trafikk fra bannerannonser i andre Brukeranskaffelse-rapporter samt i rapportene for Konverteringer > Multikanalstrakter.

Finn ut mer

Display & Video 360-integrering

Ved hjelp av Display & Video 360-integreringen med Analytics kan Analytics 360-kunder lage remarketinglister i Analytics og gjøre disse listene tilgjengelige i Display & Video 360.

Finn ut mer

Visningsrapportering for Google Displaynettverk (GDN)

Med visningsrapportering for Google Displaynettverk (GDN) kan Google-annonsører måle i hvilken grad atferd og konverteringer på nettstedet påvirkes av bannerannonsevisninger i GDN som ikke har mottatt klikk. Når du slår på denne funksjonen, kan du se GDN-visningsaktivitet for bannerannonser uten tekst, innbefattet rich media-annonser (dvs. annonser med animerte bilder og Flash) i rapportene om multikanalstrakter.

Finn ut mer

Segmenter

Med segmenter kan du isolere og analysere delsett av økter og brukere. Når du slår på annonseringsfunksjonene, har du også muligheten til å skille ut data etter aldergruppe, kjønn og interesser, slik at du kan finne mer detaljert informasjon om målgruppen din.

Finn ut mer

1Campaign Manager 360 ble tidligere kalt DoubleClick for Advertisers (DFA).