[UA] Over advertentiefuncties

Dit artikel gaat over advertentiefuncties in Universal Analytics. Ga naar [GA4] Aan de slag met advertenties voor informatie over de advertentiefuncties in Google Analytics 4.

De advertentiefuncties van Analytics vormen een verzameling functies waarvoor de advertentiecookies van Google worden gebruikt, zodat u onder meer het volgende kunt doen:

• Remarketingdoelgroepen maken op basis van specifiek gedrag en demografische en interessegegevens en die lijsten delen met Google Ads
  • Demografische en interessegegevens gebruiken in uw Analytics-rapporten
  • Segmenten maken op basis van demografische en interessegegevens

Als u een gebruiker van Analytics 360 bent, heeft u toegang tot de aanvullende functies: u kunt Campaign Manager 360-gegevens in uw rapporten bekijken en remarketinglijsten in Analytics maken en deze delen met Display & Video 360.

U kunt de advertentiefuncties van Analytics inschakelen zodat Analytics naast de informatie die Analytics normaal gesproken verzamelt, ook informatie over uw gebruikers kan verzamelen uit de advertentiecookies van Google (wanneer deze beschikbaar zijn).

Raadpleeg voor meer informatie over de advertentiecookies van Google de Veelgestelde vragen over privacy met betrekking tot advertenties van Google.

Als u advertentiefuncties implementeert, moet u zich houden aan het beleid voor advertentiefuncties van Analytics.

Remarketing met Analytics

Met remarketing met Analytics kunt u doelgroepen van uw sitegebruikers maken en relevante advertenties weergeven voor uw campagnes in het Google Display Netwerk en bij zoekadvertenties op basis van de acties die deze gebruikers op uw site hebben uitgevoerd.

U maakt een remarketingdoelgroep via de pagina Beheerder in Analytics.

Rapportage

Rapporten voor demografische en interessecategorieën

Met de rapporten Demografie en Interesses in Analytics kunt u:

• Inzicht krijgen in de leeftijd, het geslacht en de interesses van de doelgroep van uw site.
  • Uw advertentie-uitgaven beter targeten. Nadat u de rapporten heeft bekeken om na te gaan wie uw site bezoekt en wie conversies genereert, kunt u uw advertenties op deze specifieke doelgroepen targeten. (De dimensies Leeftijd, Geslacht en Interesses komen exact overeen met de demografische en interessegegevens die beschikbaar zijn voor targeting in Google Ads.)
  • Leeftijd, Geslacht en Interesses gebruiken om segmenten voor uw rapporten te maken.
  • Leeftijd, Geslacht en Interesses gebruiken om remarketinglijsten te maken.

U vindt deze rapporten in het gedeelte Doelgroep in Analytics.

Campaign Manager 360-integratie

Dankzij de Campaign Manager 360-integratie1 kunnen Analytics 360-klanten Campaign Manager 360-gegevens bekijken en analyseren in Google Analytics.

Wanneer u de integratie voltooit, wordt er een nieuwe reeks Campaign Manager 360-rapporten weergegeven in het gedeelte Acquisitie in Analytics. U kunt verkeer dat afkomstig is van display-advertenties, ook bekijken in andere acquisitierapporten, evenals in de rapporten bij Conversies > Multi-channel trechters.

Meer informatie

Display & Video 360-integratie

Dankzij de integratie van Display & Video 360 met Analytics kunnen Analytics 360-klanten remarketinglijsten in Analytics maken en deze lijsten vervolgens gebruiken in Display & Video 360.

Meer informatie

Vertoningsrapportage voor het Google Display Netwerk (GDN)

Met Vertoningsrapportage voor het Google Display Netwerk (GDN) kunnen Google-adverteerders de invloed op sitegedrag en conversies meten van vertoningen van display-advertenties in het GDN waarop niet is geklikt. Wanneer u deze functie inschakelt, worden de vertoningsactiviteiten voor display-advertenties zonder tekst in het GDN, inclusief rich media-advertenties (bijvoorbeeld animatieafbeeldingen en Flash-advertenties), weergegeven in de rapporten onder Multi-channel trechters.

Meer informatie

Segmenten

Met segmenten kunt u subsets van sessies en gebruikers isoleren en analyseren. Wanneer u de advertentiefuncties inschakelt, kunt u aanvullende opties gebruiken om gegevens te isoleren op leeftijd, geslacht en interesse, zodat u gedetailleerdere informatie over uw doelgroep kunt vinden.

Meer informatie

1Campaign Manager 360 werd voorheen DoubleClick for Advertisers (DFA) genoemd.