[UA] Mainontaominaisuudet

Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analyticsin mainontaominaisuuksista. Tietoa Google Analytics 4:n mainontaominaisuuksista on artikkelissa [GA4] Mainonta-osion käytön aloittaminen.

Analyticsin mainontaominaisuudet ovat joukko ominaisuuksia, jotka hyödyntävät Googlen mainosevästeitä. Niiden avulla voit

• luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä tiettyyn käyttäytymiseen ja tiettyihin demografisiin tietoihin ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvän datan perusteella ja jakaa näitä luetteloita Google Adsiin
  • käyttää dataa kohderyhmistä ja kiinnostuksen kohteista Analytics-raporteissa
  • luoda segmenttejä demografisiin tietoihin ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvän datan perusteella.

Jos olet Analytics 360 ‑käyttäjä, käytettävissäsi olevien lisäominaisuuksien avulla voit nähdä raporteissasi Campaign Manager 360 ‑dataa, luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita Analyticsissa ja jakaa niitä Display & Video 360:n käyttöön.

Kun otat Analyticsin mainontaominaisuudet käyttöön, Analytics voi kerätä tavallisten tietojen lisäksi tietoja käyttäjistäsi Googlen mainosevästeistä, mikäli evästeet ovat käytössä.

Lisätietoja Googlen mainosevästeistä on Google-mainonnan tietosuojan usein kysytyissä kysymyksissä.

Jos otat mainontaominaisuudet käyttöön, sinun on noudatettava Analyticsin mainontaominaisuuksien käytäntöä.

Uudelleenmarkkinointi Analyticsin avulla

Uudelleenmarkkinointi Analyticsin avulla mahdollistaa yleisöjen luomisen sivustosi käyttäjistä ja osuvien mainosten näyttämisen Google Display ‑verkoston kampanjoissa ja hakumainoskampanjoissa sen mukaan, mitä käyttäjät ovat tehneet sivustollasi.

Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä Analyticsin Järjestelmänvalvoja-sivulla.

Raportointi

Demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden raportit

Analyticsin demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden raporteilla voit tehdä seuraavaa:

• Voit selvittää, miten yleisösi jakautuu iän, sukupuolen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.
  • Voit kohdistaa mainoskulutuksesi paremmin. Kun olet selvittänyt raportteja käyttämällä, ketkä käyvät sivustollasi ja millaiset kävijät tuottavat konversion, voit kohdistaa mainoksesi juuri kyseisille kohdeyleisöille. (Ikä-, Sukupuoli- ja Kiinnostuksen kohteet ‑ulottuvuudet vastaavat täsmälleen Google Adsin kohdistamisessa käytettävää demografista dataa ja kiinnostusdataa.)
  • Ikää, sukupuolta ja kiinnostuksen kohteita käyttämällä voit luoda raportteihisi segmenttejä.
  • Ikää, sukupuolta ja kiinnostuksen kohteita käyttämällä voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita.

Nämä raportit sijaitsevat Analyticsin Yleisö-osiossa.

Campaign Manager 360 ‑integrointi

Campaign Manager 3601 ‑integraation ansiosta Google Analytics 360 ‑asiakkaat voivat katsella ja analysoida Campaign Manager 360 ‑dataa Analyticsissa.

Kun integrointi on valmis, näet uuden Campaign Manager 360 ‑raporttijoukon Analyticsin Hankinta-osiossa. Näet Display-mainosten liikennettä myös muissa Hankinta-raporteissa sekä Konversiot > Monikanavasuppilot ‑raporteissa.

Lue lisää

Display & Video 360 ‑integrointi

Display & Video 360:n ja Analyticsin integroinnin myötä Analytics 360 ‑asiakkaat voivat luoda Analyticsissa uudelleenmarkkinointiluetteloita, jotka ovat käytettävissä myös Display & Video 360:ssä.

Lue lisää

Google Display -verkoston (GDN) näyttökertaraportointi

Google Display ‑verkoston (GDN) näyttökertaraportoinnin avulla Google-mainostajat voivat mitata Google Display ‑verkoston Display-mainosten klikkaamattomien näyttökertojen vaikutuksia sivustolla tehtäviin toimiin ja konversioihin. Jos otat tämän ominaisuuden käyttöön, Display-verkoston ei-tekstimuotoisten mainosten näyttökertojen tiedot näkyvät Monikanavasuppilot-raporteissa. Myös multimediamainosten (eli animoitujen kuvamainosten ja Flash-mainosten) tiedot sisällytetään näihin raportteihin.

Lue lisää

Segmentit

Segmenttien avulla voi erotella ja analysoida istuntojen ja käyttäjien osajoukkoja. Kun otat mainontaominaisuudet käyttöön, voit erotella ja analysoida tietoja iän, sukupuolen ja kiinnostuksen kohteen mukaan. Näin saat tarkempaa tietoa yleisöstäsi.

Lue lisää

1Campaign Manager 360 tunnettiin aiemmin nimellä DoubleClick for Advertisers (DFA).