Introduktion til administration af brugersamtykke

Denne artikel henvender sig til alle, der sender data til Google og indsamler og administrerer brugersamtykke.

Få oplysninger om, hvorfor og hvordan du muligvis skal administrere brugersamtykke i Google Analytics, Google Ads eller Ads Data Hub.

Hvorfor skal du administrere brugersamtykke?

Forbrugerne forventer i stigende grad at kunne kontrollere de data, de deler om sig selv, og Google tilbyder værktøjer, som du kan bruge til at respektere dine brugeres valg. Websites og apps, der bruger Google Analytics eller Google Ads, indsamler og gemmer oplysninger om adfærden hos de personer, der besøger dine websites og/eller bruger dine apps. Google giver dig også mulighed for at uploade data fra andre kilder til Google Ads, f.eks. ved at uploade data om butikssalg.

Mange lande og regioner har love, der kræver, at annoncører indhenter brugernes samtykke til at gemme og dele oplysninger om dem. Disse love er forskellige afhængigt af jurisdiktionen og kan ændres med tiden. Som annoncør er det dit ansvar at sætte dig ind i de love, der påvirker dig, og implementere løsninger til administration af samtykke for alle data, du deler med Google.

Websites bruger cookies til at gemme oplysninger, mens apps bruger app-id'er i stedet for cookies. Mange mennesker kalder dog alle gemte oplysninger for cookies. Derfor kan du se udtrykket samtykke til brug af cookies brugt både i forbindelse med samtykke til websites og apps. Udtrykket cookiebanner bruges også ofte til at henvise til alle løsninger til administration af samtykke.

Sådan administrerer du samtykke

Administration af brugersamtykke kræver følgende:

1. Indhentning af brugersamtykke (eller afvisning af samtykke) til lagring af oplysninger om vedkommendes adfærd. Du er ansvarlig for at indhente brugernes samtykke på dit website eller i din app eller for de data, du uploader til Google.
    For websites og apps kan du implementere et samtykkebanner eller en anden tilpasset samtykkeløsning eller bruge en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform). Få flere oplysninger om konfiguration af dit samtykkebanner med en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller et indholdsstyringssystem (CMS).
    Hvis du uploader data til Google, skal du kontakte din juridiske afdeling for at finde en løsning til administration af samtykke, der passer til din virksomheds behov.
  2. Informer Google om brugerens valg med hensyn til samtykke eller samtykketilstand. Mange administrationsplatforme for samtykke håndterer afsendelsen af samtykketilstanden til Google. Hvis du implementerer en tilpasset samtykkeløsning, skal du implementere en metode til afsendelse af samtykketilstanden til Google. Se Vælg et system til administration af samtykke.
  3. Sørg for, at Google-tags og tredjepartstags opfører sig i overensstemmelse med brugerens valg med hensyn til samtykke.

Vælg en metode til administration af samtykke

Hvis du vil kommunikere brugersamtykke fra websites og apps, skal din samtykkeløsning anvende et samtykkesystem, der kan sende samtykkedata til Google. Du kan vælge mellem Google-samtykketilstand og IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke.

Hvis du uploader data til Google, f.eks. data om butikssalg, skal du sørge for at inkludere samtykkesignaler, så du fortsat kan bruge funktioner til personlig tilpasning af annoncer såsom Kundematch sammen med data om butikssalg. Se, hvordan du sender samtykke til uploadede data.

Samtykketilstand

Samtykketilstand giver dig mulighed for at informere Google om brugernes status med hensyn til samtykke til brug af cookies eller app-id. Tagfunktionen justeres i henhold til brugernes valg.

Tags med samtykketjek justerer adfærden for lagring af cookies. Hvis en bruger afviser at give samtykke, gemmer tags ikke længere cookies, men sender i stedet pings til Google-serveren som beskrevet i Adfærd for samtykketilstand. Det betyder, at det ikke er alle oplysninger om besøgende, der afviser at give samtykke, der går tabt. Pings giver Google Analytics 4-ejendomme mulighed for at modellere data som beskrevet i Om modellerede vigtige hændelser og adfærdsmodellering for samtykketilstand.

IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Concent Framework)

IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Concent Framework) er en alternativ metode til indhentning og sporing af samtykketilstand. Hvis din tilpassede implementering eller administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) bruger TCF til at indhente samtykke, overfører den samtykketilstanden til Google som en særlig TCF-streng. Google-tagget eller Tag Manager kan læse denne streng og angive målingsadfærd for tags med samtykketjek. Du kan få flere oplysninger i Implementer forskrifter for gennemsigtighed og samtykke. Til brugere, der endnu ikke er registreret på IAB Europes liste over globale leverandører (GVL, Global Vendor List), tilbyder Google Tilstanden Yderligere samtykke som beskrevet i Teknisk specifikation for Tilstanden Yderligere samtykke fra Google.

Når dine brugere afviser at give samtykke med en samtykkeløsning, der bruger TCF, kan GA4-ejendomme ikke modellere data til at udfylde de manglende oplysninger.

Sådan kommer du godt i gang med administration af brugersamtykke

Andre privatlivsindstillinger for kunder

Samtykketilstand er kun ét af mange værktøjer i kassen, når det gælder privatlivssikret måling. Du kan få flere oplysninger om andre af de løsninger, som Google tilbyder, ved hjælp af Ads Privacy Planner eller ved at tjekke indstillingerne nedenfor: