Administrer brugersamtykke

Denne artikel henvender sig til website- eller appejere, som bruger et banner til cookie-samtykke eller en samtykkewidget eller en anden løsning til administration af samtykke.

Få flere oplysninger om, hvorfor du kan have brug for at administrere brugersamtykke til Analytics på dit website eller i din app, hvordan du administrerer det.

Hvorfor administrere brugersamtykke?

Websites og apps, der bruger Google Analytics, indsamler og opbevarer oplysninger om adfærden hos besøgende på websites og i apps. Brugerne forventer i stigende grad at kunne styre de data, de deler om sig selv online, og Google leverer de værktøjer, du skal bruge for at respektere dine brugeres valg.

Mange lande og områder har love, der kræver, at websites og apps indhenter brugernes samtykke til at opbevare oplysninger om dem. Disse love er forskellige afhængigt af jurisdiktionen og kan ændres med tiden. Det er dit ansvar at forstå de love, der påvirker dig, og implementere løsninger til administration af samtykke på dit website eller i din app, som overholder de relaterede krav.

Websites bruger cookies til at gemme oplysninger, mens apps bruger app-id'er i stedet for cookies. Mange mennesker kalder dog alle gemte oplysninger for cookies. Derfor kan du se udtrykket cookie-samtykke brugt både i forbindelse med samtykke til websites og apps. Udtrykket cookiebanner bruges også ofte til at henvise til alle løsninger til administration af samtykke.

Sådan administrerer du samtykke

Administration af brugersamtykke kræver følgende:

1. Indhent brugerens valg om at give eller afvise at give samtykke til opbevaring af oplysninger om sin adfærd.
  2. Informer Google om brugerens valg mht. samtykke.
  3. Sørg for, at Google-tags, der gemmer eller læser cookies, overholder brugerens valg.

Indhent samtykke

Det er dit ansvar at indhente brugernes samtykke på dit website eller i din app. Du kan implementere et samtykkebanner eller en anden tilpasset samtykkeløsning eller bruge en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform).

Oplys om samtykke

Derefter skal du oplyse Google om brugernes valg eller samtykketilstand. Mange administrationsplatforme for samtykke håndterer afsendelsen af samtykketilstanden til Google. Hvis du implementerer en tilpasset samtykkeløsning, skal du implementere en metode til afsendelse af samtykketilstanden til Google.

Du kan oplyse Google om samtykketilstanden på følgende måder:

De kan implementeres på flere forskellige måder.

Sørg for, at tags overholder samtykkestatus

Når du sender samtykketilstanden til Google, justerer Googles tags, hvordan de opfører sig, ud fra dine brugeres valg. Mekanismen og integrationen varierer afhængigt af, om din samtykkeløsning bruger samtykketilstand eller TCF (Transparency & Consent Framework, forskrifter for gennemsigtighed og samtykke) til at oplyse om samtykketilstand. Begge muligheder giver Google-tags mulighed for at tage respektere de brugervalg, du sender til Google.

Vælg en metode til administration af samtykke

Google-samtykketilstand og IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke er to separate metoder, der giver dig mulighed for at kommunikere samtykkesignaler.

Samtykketilstand

Samtykketilstand giver kunder, der bruger Googles målingstjenester, mulighed for at angive en standardsamtykketilstand for hver type lagerplads, de bruger. Når besøgende på et website eller i en app angiver deres valg mht. samtykke, bevarer samtykketilstand valgene for hele deres interaktion med websitet eller appen.

For websites får samtykketilstand tags med samtykketjek til at justere lagringsadfærden. Hvis en bruger afviser at give samtykke, gemmer tags ikke længere cookies, men sender i stedet pings til Google-serveren som beskrevet i Adfærd for samtykketilstand. Det betyder, at det ikke er alle oplysninger om besøgende, der afviser at give samtykke, der går tabt. Ping giver Google Analytics 4-ejendomme mulighed for at modellere data som beskrevet i Om modellerede konverteringer og Adfærdsmodellering for samtykketilstand.

Få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer samtykketilstand, i Samtykketilstand på websites og i mobilapps.

IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Concent Framework)

IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Concent Framework) er en alternativ metode til indhentning og sporing af samtykketilstand. Hvis din tilpassede implementering eller administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) bruger TCF til at indhente samtykke, overfører den samtykketilstanden til Google som en særlig TCF-streng. Google-tagget eller Tag Manager kan læse denne streng og angive målingsadfærd for tags med samtykketjek. Se IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke v2.0 og Google Analytics for at få flere oplysninger. Til brugere, der anvender TCF v2.0, men endnu ikke er registreret på IAB Europes liste over globale leverandører (GVL, Global Vendor List), tilbyder Google tilstanden Yderligere samtykke som beskrevet i Teknisk specifikation for Tilstanden Yderligere samtykke fra Google.

Når dine brugere afviser at give samtykke med en samtykkeløsning, der bruger TCF, kan GA4-ejendomme ikke modellere data til at udfylde de manglende oplysninger.

Andre privatlivsindstillinger for kunder

Uanset hvordan du administrerer brugerindhold, kan du også styre følgende: