Administration af brugersamtykke

Denne artikel henvender sig til brugere, der gerne vil vide mere om administration af samtykke og implementering af en samtykkeløsning.

Websites og apps, der bruger Google-målingstjenester, indsamler og gemmer oplysninger om websitebesøgende og appbrugeres adfærd. Administrationen af samtykke omfatter følgende:

1. Indhentning af de besøgendes valg om at give eller afvise at give samtykke til opbevaring af oplysninger om deres adfærd.
  2. Kommunikation af denne samtykketilstand til målesystemet.
  3. Sørg for, at Google-tags og tredjepartstags, der gemmer eller læser cookies, overholder brugernes valg.

I forbindelse med krav 1 og 2 kan Google-kunder bruge en tredjeparts administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller implementere en tilpasset samtykkeløsning. Samtykketilstand overholder det tredje krav.

Google Samtykketilstand giver kunder, der bruger Googles målingstjenester, mulighed for at angive en standardsamtykketilstand for hver type lagerplads, de bruger. Når besøgende på et website eller i en app angiver deres valg mht. samtykke, bevarer Samtykketilstand valgene for hele deres interaktion med websitet eller appen.

IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Concent Framework) er en alternativ metode til indhentning og sporing af samtykketilstand. Hvis en kundes tilpassede implementering af administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) bruger TCF til at indhente samtykke, overfører den samtykketilstanden til Google som en særlig TCF-streng. Google-tagget eller Tag Manager kan læse denne streng og angive målingsadfærd for tags med samtykketjek. Se IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke v2.0 og Google Analytics for at få flere oplysninger. Til brugere, der anvender TCF v2.0, men endnu ikke er registreret på IAB Europesliste over globale leverandører (GVL, Global Vendor List), tilbyder Google tilstanden Yderligere samtykke som beskrevet i Teknisk specifikation for Tilstanden Yderligere samtykke fra Google.

For websites får Samtykketilstand tags med samtykketjek til at justere lagringsadfærden. Hvis en bruger afviser at give samtykke, gemmer tags ikke længere cookies, men sender i stedet pings (signaler) til Google-serveren som beskrevet i Adfærd for samtykketilstand. Det betyder, at det ikke er alle oplysninger om besøgende, der afviser at give samtykke, der går tabt, og det gør det muligt for Google Analytics 4-ejendomme at modellere konverteringer som beskrevet i [GA4] Om modellerede konverteringer.

Aktivering af samtykketilstand

Websiteudviklere kan aktivere Samtykketilstand ved hjælp af gtag-samtykkekommandoer, et tag, der er oprettet ud fra en skabelon til Tag Manager-samtykketilstand, eller Transparency and Consent Framework: forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF).

Appudviklere kan bruge samtykkekonfiguration og API'er som beskrevet i dokumentationen til Tag Manager og Firebase.

Vi anbefaler, at kunder, der bruger Google Tag Manager, aktiverer Samtykketilstand med en skabelon til Tag Manager-samtykketilsyand, som er oprettet af deres CMP (eller af den, der implementerer den tilpassede løsning til administration af samtykke). Få flere oplysninger her:

Integration af administrationsplatforme for samtykke

Administrationsplatforme for samtykke (CMP, Consent Management Platform) kan integreres i samtykketilstand og samtykkeindstillinger i Google Tag Manager. For udvalgte CMP'er i Tag Manager er der i Skabelongalleri for fællesskabet adgang til skabeloner, som er integreret i vores Consent API'er. I nedenstående tabel kan du få flere oplysninger om, hvordan CMP'er er integreret i samtykketilstand:

Samtykkeværktøj Understøttede samtykketyper Tag Manager
Fællesskab
Skabelon
tilgængelig
Integreret med opdateringskald for samtykke Integreret med standardkald for samtykke
Commanders Act ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + TrustCommander-skabelon)
Consentmanager ad_storage
analytics_storage
✓  ✓
(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_storage
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Crownpeak ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Didomi

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(komplet GTM-integration + anden integrationstype end GTM-integration)
iubenda ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
LiveRamp ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
OneTrust

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Osano ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Sourcepoint ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Usercentrics

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(blot angivet som eksempel på kode på side)
CMP-udbydere bør implementere integration af samtykketilstand for deres kunder baseret på taggingplatformen (Google Tag Manager eller gtag.js). Se Samtykketilstand for CMP-udbydere for at få flere oplysninger.

Andre privatlivsindstillinger for kunder

Uanset hvordan kunderne administrerer brugersamtykke, kan de også styre følgende: