[GA4] Integrering med Google Merchant Center

Den här artikeln är avsedd för webbplatsägare som vill länka sitt Merchant Center-konto till Analytics-egendomen för sin webbplats.

Fördelar med integreringen

Automatisk taggning

Om du behåller automatisk taggning aktiverad kategoriseras Merchant-trafiken med följande dimensionsvärden i Analytics-rapporterna:

• Källplattform: Gratisannonser för Shopping
  • Källa: Google
  • Medium: Organisk
  • Kampanj: Gratisannonser för Shopping
  • Standardkanalgrupp: Organisk shopping

Med dessa dimensionsvärden kan du se hur många av dina användare, sessioner och händelser som kom från klick på organiska sökningar i Google Merchant Center samt antalet klick och konverteringar och de totala intäkter som kan tillskrivas klick på organiska sökningar.

Parametern srsltid läggs till i länkar som genereras av Google Merchant Center i organiska shoppingresultat (till exempel www.example.com?srsltid=123xyz). Läs mer om automatisk taggning i Merchant Center

Läs mer om trafikkällor, manuell taggning och automatisk taggning

Konverteringsexport

Analytics exporterar konverteringar till Merchant Center. Konverteringshändelser av typen purchase och in_app_purchase som är ett resultat av klick på organiska sökningar exporteras från Analytics till Merchant Center och blir tillgängliga i Merchant Center-rapporterna. Konverteringsrapporterna i Merchant Center använder den attributionsmodell som du har ställt in i din länkade Google Analytics 4-egendom.

Begränsningar

Integreringen mellan Merchant Center-konton och Google Analytics 4-egendomar är av typen många-till-många:

• Du kan länka flera Merchant Center-konton (inräknat konton för flera kunder) till en Analytics-egendom. Varje Merchant Center-konto visas som en unik länk i Analytics. Det går inte att länka både ett konto för flera kunder och ett underordnat konto till det Merchant Center-kontot till samma Analytics-egendom.
  • Du kan länka flera Analytics-egendomar till ett Merchant Center-konto (inklusive konton för flera kunder). Varje Analytics-egendom visas som en unik länk i Merchant Center.

Behörigheter

För att kunna skapa en länk måste du ha rollen Redigerare i Analytics eller rollen Administratör i Merchant Center. Om du har båda behörigheterna kan du slutföra länkningsprocessen från Analytics eller Merchant Center.

Skapa länkar i Analytics

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på Merchant Center-länkar.
  2. Klicka på Länka i länktabellen.
  3. Om du är administratör för ett eller flera Google Merchant Center-konton ska du klicka på Välj konto på raden Länka till Merchant Center-konton som jag hanterar. Välj sedan det konto som du vill länka egendomen till.
  4. Klicka på Bekräfta.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Leta reda på Aktivera automatisk taggning och välj att aktivera automatisk taggning i Merchant Center-kontot eller lämna inställningarna oförändrade.
  7. Klicka på Nästa och granska och bekräfta konfigurationsinställningarna.

Skapa länkar i Merchant Center

Läs mer om hur du skapar länkar från Merchant Center-gränssnittet med den klassiska upplevelsen eller Next-upplevelsen: