[GA4] Google Kauppiaskeskuksen integrointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu verkkosivustojen omistajille, jotka haluavat linkittää Kauppiaskeskus-tilin verkkosivustonsa Analytics-mittauskokonaisuuteen.

Integroinnin hyödyt

Automaattinen taggaus

Jos jätät automaattisen taggauksen käyttöön, Analytics-raporttisi luokittelevat Kauppiaskeskuksen liikenteen seuraavien ulottuvuusarvojen mukaan:

• Liikenteen lähteen alusta: Shopping free listings
  • Liikenteen lähde: Google
  • Tulotapa: Organic
  • Kampanja: (not set)
  • Kanavien oletusryhmittely: Organic Shopping

Näistä ulottuvuusarvoista näet, kuinka monta käyttäjää, istuntoa ja tapahtumaa on peräisin Google Kauppiaskeskuksen orgaanisen haun klikkauksista. Lisäksi näet, kuinka paljon konversioita ja kokonaistuloja on kirjattu tulleiksi näistä klikkauksista.

srsltid-parametri liitetään Google Kauppiaskeskuksen luomiin linkkeihin orgaanisissa Shopping-tuloksissa (esim. www.example.com?srsltid=123xyz). Lue lisää automaattisesta taggauksesta Kauppiaskeskuksessa.

Lue lisää liikenteen lähteistä, manuaalisesta taggauksesta ja automaattisesta taggauksesta.

Konversioiden vieminen

Analytics vie konversion Kauppiaskeskukseen. Orgaanisen haun klikkauksista seuranneet purchase- ja in_app_purchase-konversiotapahtumat viedään Analyticsista Kauppiaskeskukseen, ja ne tulevat saataville Kauppiaskeskuksen raportointiin. Kauppiaskeskuksen konversioraportoinnissa käytetään linkitetyssä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa määritettyä attribuutiomallia.

Rajoitukset

Kauppiaskeskus-tilien ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien välinen integrointi on monta-moneen-tyyppinen:

• Voit linkittää yhteen Analytics-mittauskokonaisuuteen useita Kauppiaskeskus-tilejä (myös usean asiakkaan tilejä). Jokainen Kauppiaskeskus-tili näkyy Analyticsissa yksittäisenä linkkinä. Et voi linkittää samaan Analytics-mittauskokonaisuuteen sekä usean asiakkaan tiliä että kyseisen Kauppiaskeskus-tilin alatason tiliä.
  • Voit linkittää yhteen Kauppiaskeskus-tiliin (myös usean asiakkaan tileihin) useita Analytics-mittauskokonaisuuksia. Jokainen Analytics-mittauskokonaisuus näkyy Kauppiaskeskuksessa yksittäisenä linkkinä.

Luvat

Tarvitset linkin luomiseen joko muokkaajan roolin Analyticsissa tai järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Kauppiaskeskuksessa. Jos sinulla on molemmat, voit tehdä linkityksen Analyticsissa tai Kauppiaskeskuksessa.

Linkkien luominen Analyticsissa

1. Klikkaa Google Analyticsista Järjestelmänvalvoja.
  2. Varmista Tili-sarakkeesta, että olet valinnut haluamasi tilin. (Jos sinulla on vain yksi Google Analytics ‑tili, se on valittuna valmiiksi.)
  3. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeesta mittauskokonaisuus, jonka haluat linkittää Kauppiaskeskukseen.
  4. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeen TUOTELINKIT-kohdasta Google Kauppiaskeskus ‑linkit.
  5. Klikkaa linkkitaulukosta Linkitä.
  6. Jos olet yhden tai useamman Google Kauppiaskeskus ‐tilin järjestelmänvalvoja, klikkaa Linkki hoitamiini Kauppiaskeskus-tileihin ‐riviltä Valitse tili ja valitse sitten mittauskokonaisuuteen linkitettävä tili.
  7. Klikkaa Vahvista.
  8. Klikkaa Seuraava.
  9. Ota automaattinen taggaus käyttöön Kauppiaskeskus-tilillä Ota automaattinen taggaus käyttöön ‑kohdasta tai jätä automaattisen taggauksen asetukset ennalleen.
  10. Klikkaa Seuraava, tarkista määritysasetukset ja lähetä ne.

Linkkien luominen Kauppiaskeskuksessa

Lue lisää siitä, miten voit luoda linkkejä Kauppiaskeskuksen käyttöliittymästä.