[GA4] Integration af Google Merchant Center

Denne artikel henvender sig til websiteejere, som vil knytte deres Merchant Center-konto til den Analytics-ejendom, der er knyttet til deres website.

Fordele ved integrationen

Automatisk tagging

Hvis du lader automatisk tagging forblive aktiveret, kategoriseres Merchant Center-trafik med følgende dimensionsværdier i dine Analytics-rapporter:

• Kildeplatform: Gratis fortegnelser i Shopping
  • Kilde: Google
  • Medium: Organisk
  • Kampagne: Gratis fortegnelser i Shopping
  • Standardkanalgruppe: Organisk shopping

Disse dimensionsværdier giver dig mulighed for at se, hvor mange brugere, sessioner og hændelser der er genereret fra klik via organisk søgning i Google Merchant Center, samt antallet af klik, konverteringer og den samlede omsætning, der kan tilskrives klik, som stammer fra organisk søgning.

Parameteren srsltid føjes til links, der genereres af Google Merchant Center i organiske shoppingresultater (f.eks. www.eksempel.dk?srsltid=123xyz). Få flere oplysninger om automatisk tagging i Merchant Center.

Få flere oplysninger om trafikkilder, manuel tagging og automatisk tagging

Eksport af konverteringer

Der eksporteres konverteringer fra Analytics til Merchant Center. De konverteringshændelser af typen purchase og in_app_purchase, som stammer fra klik via organisk søgning, eksporteres fra Analytics til Merchant Center og bliver tilgængelige i Merchant Center-rapporter. Ved Merchant Center-konverteringsrapportering bruges den tilskrivningsmodel, der er konfigureret på din tilknyttede Google Analytics 4-ejendom.

Grænser

Integration af Merchant Center-konti og Google Analytics 4-ejendomme er baseret på mange-til-mange-princippet:

• Du kan knytte flere Merchant Center-konti (heriblandt konti for flere kunder) til samme Analytics-ejendom. Hver Merchant Center-konto vises som en unik tilknytning i Analytics. Du kan ikke tilknytte både en konto for flere kunder og en underordnet konto, der er tilknyttet den aktuelle Merchant Center-konto, til samme Analytics-ejendom.
  • Du kan knytte flere Analytics-ejendomme til samme Merchant Center-konto (eller samme konto for flere kunder). Hver Analytics-ejendom vises som en unik tilknytning i Merchant Center.

Tilladelser

For at kunne starte processen til tilknyningsoprettelse skal du have rollen Redaktør i Analytics eller administratoradgang i Merchant Center. Hvis du har begge tilladelser, kan du selv vælge, om tilknytningsprocessen skal udføres fra Analytics eller Merchant Center.

Opret links i Analytics

1. Klik på Merchant Center-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Klik på Tilknyt i tilknytningstabellen.
  3. Klik på Vælg konto i rækken for Tilknytning til Merchant Center-konti, jeg administrerer, hvis du er administrator for en eller flere Google Merchant Center-konti, og vælg derefter den konto, du vil knytte til din ejendom.
  4. Klik på Bekræft.
  5. Klik på Næste.
  6. Vælg under Aktivér automatisk tagging, om du vil aktivere automatisk tagging for Merchant Center-kontoen eller lade indstillingerne for automatisk tagging forblive uændrede.
  7. Klik på Næste, og gennemgå og indsend derefter dine konfigurationsindstillinger.

Opret tilknytninger i Merchant Center

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter tilknytninger fra Merchant Center-grænsefladen ved hjælp af enten den klassiske version eller Merchant Center Next: