[GA4] Adfærdsmodellering for samtykketilstand

Denne artikel henvender sig til website- eller appejere, som bruger et banner til cookiesamtykke, en samtykkewidget eller en anden løsning til administration af samtykke, og som er bekymret for at gå glip af data fra brugere, som fravælger.

Når du implementerer et samtykkebanner for dit website eller din app, går Analytics glip af data for brugere, der ikke giver samtykke. Adfærdsmodellering for samtykketilstand bruger maskinlæring til at modellere adfærden hos brugere, der afviser Analytics-cookies, baseret på adfærden hos tilsvarende brugere, der accepterer Analytics-cookies. Modellerede data giver dig mulighed for at få nyttig indsigt fra dine Analytics-rapporter, samtidig med at du respekterer dine brugeres privatliv.

Adfærdsmodellering estimerer f.eks. data baseret på bruger- og sessionsmetrics såsom daglige aktive brugere og konverteringsrate, som kan være ikke-observerbare, når id'er som cookies eller bruger-id'er ikke er fuldt tilgængelige. Det hjælper dig med at besvare vigtige spørgsmål, bl.a. følgende:

• Hvor mange daglige aktive brugere har jeg?
  • Hvor mange nye brugere fik jeg via min seneste kampagne?
  • Hvordan er brugerrejsen fra landing på mit website til faktisk at foretage et køb?
  • Hvor mange af de besøgende på mit website er bosiddende i Tyskland i forhold til i Storbritannien?
  • Hvad er forskellen på brugeradfærd mellem mobil- og webbesøgende?
Modeling in Google Analytics 4

Modellerede data i forhold til observerede data

Når brugere besøger dit website og giver samtykke til Analytics-cookies, eller når de ikke fravælger tilpasning via annoncerings-id i Android-indstillinger, knytter Analytics brugeradfærd til forskellige id'er for at sikre fortsat måling. Vi kalder denne type data observerbare data, fordi de kommer fra brugere, som har givet Analytics tilladelse til at observere deres adfærd.

Når brugere ikke giver samtykke, knyttes hændelser ikke til et vedvarende bruger-id. Hvis Analytics f.eks. indsamler 10 sidevisningshændelser, kan den ikke observere og rapportere, om der er 10 brugere eller 1 bruger. I stedet anvender Analytics maskinlæring til at estimere adfærden hos disse brugere baseret på adfærden hos tilsvarende brugere, som accepterer Analytics-cookies eller tilsvarende app-id'er.

De træningsdata, der bruges til modellering, er baseret på observerede brugerdata fra den ejendom, hvor modellering er aktiveret.

Googles tilgang til adfærdsmodellering

Googles tilgang til adfærdsmodellering omfatter følgende bedste praksis for maskinlæring.

Præcisionstjek og information om ændringer

Validering af tilbageholdelse sikrer, at Googles modeller er præcise. Estimerede brugerdata sammenlignes med et udsnit af observerede brugerdata, som har været tilbageholdt fra modeltræning, og oplysningerne bruges til at justere modellerne. Google informerer dig om eventuelle ændringer, der kan have stor betydning for dine data.

Opretholdelse af retvisende rapportering

Adfærdsmodellering inkluderes kun, når der er en høj grad af tillid til modellens kvalitet. Hvis der f.eks. ikke er tilstrækkeligt med trafik, der er givet samtykke til, til at informere modellen, bliver hændelser, der aktiveres af brugere, der ikke har givet samtykke, ikke rapporteret. Dette hjælper med at sikre, at dataene er nøjagtige.

Tilpasning til din virksomhed

Googles mere generelle modelleringsalgoritme anvendes separat, så den afspejler den relevante virksomhedstype og kundeadfærd.

Forudsætninger

Da modellen trænes på de observerede data for din Google Analytics 4-ejendom, skal din ejendom have tilstrækkeligt med data til at træne modellen. Din ejendom skal opfylde følgende kriterier for at være kvalificeret til adfærdsmodellering:

• Samtykketilstand er aktiveret på alle sider på dine websites og/eller på alle appskærmbilleder i dine apps.
  • Samtykketilstand for websider skal implementeres således, at der indlæses tags, før dialogboksen til samtykke vises, og Google-tags indlæses i alle tilfælde og ikke kun, hvis brugeren giver samtykke (avanceret implementering).
  • Ejendommen indsamler mindst 1.000 hændelser pr. dag med analytics_storage='denied' i mindst 7 dage.
  • Ejendommen har mindst 1.000 daglige brugere, der sender hændelser med analytics_storage='granted' i mindst 7 af de foregående 28 dage.
    • Det kan tage mere end 7 dage med opfyldelse af datagrænsen inden for de 28 dage at træne modellen, men det er muligt, at selv yderligere data ikke vil være nok til, at Analytics kan træne modellen.

Adfærdsmodellering starter på den dato, hvor ejendommen bliver kvalificeret.

Hvis en ejendom ikke længere opfylder forudsætningerne for brug af adfærdsmodellering (hvilket sker meget sjældent), er estimerede data ikke længere tilgængelige. Hvis ejendommen efterfølgende opfylder forudsætningerne igen, bliver estimerede data tilgængelige igen. Estimerede data er i så fald først tilgængelige fra og med den dato, hvor ejendommen igen bliver kvalificeret.

Vis eller skjul modellerede data i rapporter

Hvis du vil se modellerede data i dine rapporter, skal du vælge rapporteringsidentifikationen Blandet. Du skal være administrator for at styre denne indstilling:

1. Klik på Rapporteringsidentifikation i Administrator under Datavisning.
  2. Vælg Blandet.
  3. Klik på Gem.

Vælg en anden mulighed, hvis du ikke længere vil se modellerede data. Den valgmulighed, du vælger, påvirker ikke dataindsamling eller behandling. Du kan til enhver tid vælge en anden mulighed, uden at det får nogen permanent indvirkning på dataene. Få flere oplysninger om rapporteringsidentifikation.

Sådan vises adfærdsmodellering i Google Analytics

Analytics integrerer problemfrit modellerede data og observerede data i dine rapporter. Når Analytics inkluderer modellerede data, vil du sandsynligvis se forskelle i forhold til rapporter, der kun inkluderer observerede data (f.eks. et højere antal brugere i rapporter, der inkluderer modellerede data).

Brug ikonet for datakvalitet (vises nedenfor) til at se, hvornår modeldata er integreret.

Følgende tabel opsummerer de meddelelser, du kan få vist via ikonet.

Ikon for datakvalitet Beskrivelse
Inklusive estimerede brugerdata Fra og med [ikrafttrædelsesdato for modellering] estimerer Analytics data, der mangler på grund af faktorer såsom samtykke til brug af cookies.
Inklusive estimerede brugerdata

Fra og med [ikrafttrædelsesdato for modellering] estimerer Analytics alle de mulige data, der mangler på grund af faktorer såsom samtykke til brug af cookies.

Inklusive estimerede brugerdata

Fra og med [ikrafttrædelsesdato for modellering] estimerer Analytics data, der mangler på grund af faktorer såsom samtykke til brug af cookies.

* Der er muligvis ikke tilgængelige estimerede data for i går.

Eksklusive estimerede brugerdata Mængden af manglende data som følge af faktorer såsom samtykke til brug af cookies kan ikke estimeres i Analytics på grund af indstillingen for rapporteringsidentifikation for din ejendom. Hvis du ikke har valgt indstillingen Blandet, indeholder dine rapporter kun tilgængelige data fra brugere, som har givet samtykke til brug af id.
De estimerede brugerdata er ikke tilgængelige Det valgte datointerval ligger før det tidspunkt, hvor denne ejendom blev kvalificeret til estimerede data.
De estimerede brugerdata er ikke tilgængelige Denne rapport indeholder data for fastholdelse eller et segment, der indeholder en sekvens. Det indeholder derfor ikke estimerede data.
De estimerede brugerdata er ikke tilgængelige Din ejendom opfylder ikke kriterierne for brug af estimerede data.

Nogle sider i Analytics-grænsefladen viser også et banner med oplysninger om modelleringsstatus.

Følgende tabel opsummerer de meddelelser, du kan få vist via et banner.

Bannermeddelelse Bannerplacering
De fleste skabeloner indeholder kun data fra brugere, som har givet samtykke til brug af id. Undtagelserne er skabelonerne af typen frit format og segmentoverlap, som indeholder estimerede brugerdata. Startside for Udforskninger
Hvis en udforskning indeholder et segment med en sekvens, vises der kun data for brugere, som har givet samtykke til brug af id. Infosiden Udforskning
Denne [rapport/udforskning/målgruppe] indeholder kun data fra brugere, som har givet samtykke til brug af id'er. Infosiden Udforskning
Hvis dette segment indeholder en sekvens, vises der kun data for brugere, som har givet samtykke til brug af id. Værktøj til segmentoprettelse

Modellering i udforskninger

Modellering i sti- og tragtudforskninger anvendes på en anden måde end i rapporter. I rapporter anvendes modellering på metrics som brugere, sessioner og antal nye brugere. Modellering anvendes dog ikke på hændelsesantal som f.eks. page_view, first_visit og session_start. Hvis brugerne ikke giver samtykke til, at Analytics må knytte et vedvarende bruger-id til den enkelte bruger, kan Analytics ikke registrere, om hændelsen er en handling udført af samme bruger. Det resulterer i et højere antal hændelser af typen first_visit og session_start for disse brugere, fordi hændelsen sendes, hver gang de indlæser en side.

I sti- eller tragtudforskning anvendes modellering derimod på hændelsen first_visit og session_start. Hvis brugerne ikke giver samtykke til, at Analytics knytter et vedvarende bruger-id til den enkelte bruger, estimerer Analytics de korrekte antal for first_visit og session_start. Hændelsesantallet first_visit og session_start er derfor lavere i sti- og tragtudforskninger end i rapporter.

Ikke-understøttede funktioner

Følgende funktioner understøtter ikke brug af modellerede adfærdsdata:

• Målgrupper
  • Brugeroplysninger, kohorter og udforskninger af brugerlevetid
  • Segmenter med en sekvens
  • Rapporter om fastholdelse
  • Metrics baseret på forudsigelser
  • Dataeksport (f.eks. BigQuery Export)